Støre og Hareide deler sin tro i Sarons Dal

– To av landets sentrale politikere kommer til Sommerstevnet i Sarons Dal. Partileder Jonas Gahr Støre (AP) og Knut Arild Hareide (KrF) har svart ja til å komme. De vil bli intervjuet under et kveldsmøte om hva troen betyr for dem i sin hverdag.

Det er stevnesjef Sten Sørensen som begeistret sier dette. Han har i flere måneder arbeidet for at dette skal skje. Nå har han fått bekreftet at både Støre og Hareide kommer. Statsminister Erna Solberg (H) er også invitert, men på grunn av hennes svært fullbooket program, er hun forhindret i å komme. Sørensen håper på en eller annen løsning og er i dialog med statsministerens kontor. Det vil være et høydepunkt og ha politikere på samme plattform der de deler hva troen betyr for dem i deres travle hverdag, og hvilken betydning de mener troen har i landet vårt – til misjonsfolket og stevnedeltakerne i det folkerike Sarons Dal-stevnet.

– For to år siden, i forkant av stortingsvalget, hadde Sarons Dal besøk av alle stortingspartier til debatt. Det ble en kjempefin samling hvor ikke minst verdier ble debattert. Fylkes- og Kommunevalget til høsten har et mer lokalt fokus, og det er ikke naturlig for oss å invitere på samme måte som for to år siden. På sommerstevnet kommende sommer vil vi endre profilen fra det politiske til det som har med troen å gjøre. Jeg regner med at mange vil komme for å høre Jonas fortelle hvilket forhold han har til Gud! Knut Arild kjenner vi fra tidligere besøk, så vi kommer nok ikke til å bli overrasket over hva han vil si om sitt Gudsliv, sier stevnesjefen med et smil.

kuntarild

Knut Arild Hareide deltar også under årets stevne. blidet er fra sommeren 2014.

– Hvorfor inviteres disse til Sarons Dal?
– Vi ønsker å vise samfunnsengasjement under stevnene våre. Misjonen er selvfølgelig det viktigste. Men i tillegg ønsker vi å presentere evangeliet på en folkelig og forståelig måte. Vi ønsker å bygge ned fordommer og murer og være folkelig som Jesus. Dessuten tror vi det er viktig at politikere blir invitert til kristne stevneplasser, slik at en vet om hverandre og kan vise gjensidig respekt, svarer Sten Sørensen.

– Har du flere «godsaker» å komme med til årets stevne?
– Ja, opplevelsene vil stå i kø hele stevneuka. Barna og de unge vil ha et supert program. Tror knapt det kan finnes et bedre tilbud enn det som «planetene» tilbyr under sommerstevnet. Vi voksne får høre kjente og gode talere som har besøkt stevnet mange ganger tidligere, svarer Sørensen og fortsetter:

– Jeg syns det skal bli spennende å feire det felleskirkelige nattverdsmøtet den siste søndag ettermiddagen under stevneuka. Under nattverden vil blant annet to spesielle pastorer dele ut brødet og vinen, nemlig Khalil Halaseh fra Amman, Jordan og Israel Pochtar fra Ashdod, Israel. Det kommer til å bli gripende. To folkeslag som ofte står i konflikt med hverandre. Nå vil de to stå sammen å dele ut nattverden. Det må vel være et eksempel på forsoning og forbrødring, sier en beveget stevnesjef.

– Kristi forsoning har knyttet disse to sammen og de er blitt brødre i troen. Dette kommer til å bli sterkt, og vil skape en atmosfære av kjærlighet og godhet som kommer til å berøre oss alle, sier Sørensen. Det er for øvrig Agderbiskop Stein Reinertsen som vil tale i nattverdsmøtet.

– Rune Edvardsen vil selvfølgelig også tale til misjonsfolket i løpet av uka. Det er alltid en glede å høre ham. Av andre talere som vil besøke sommerstevnet er: Egil Svartdahl, Carl-Gustaf Severin, Kjetil Aano, Bjørn
Bjørnø, Andreas Hegertun, Gina og Øystein Gjerme, Åge Åleskjær, Jostein Krogedal, Arnfinn Clementsen, Gunnar Jeppestøl, Kai Johansen, Kjell Markset og Sten Sørensen med flere.  

– Sett av sommerstevnet i Sarons Dal som er i tiden 11. til 19. juli. Alle er hjertelig velkommen, avslutter Sten Sørensen.

SE STEVNEPROGRAM → 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter