Trusselbildet forverres for de kristne

Dette kunne de stedlige arrangørene merke på kroppen. Under forberedelsene til kampanjen i India, ble ansvarshavende for planleggingen, Deeven Kumar, ringt opp gjentatte ganger. Truslene var tydelige. De ville ødelegge for de kristne.

Myndighetene vil ikke at folk skal konvertere til kristendommen. Dette sier Rachel Komanapalli og fortsetter:

Arrangørene tok kontakt med en politiker som de kjente i regjeringen. Han var hindu, men tok likevel de nødvendige telefonene der han truet de som ville ødelegge for kampanjen. Hvilke motiver denne politikeren hadde vites ikke sikkert, men det er ikke lenge til neste valg, og det er mange hinduer som de senere årene har gitt sine liv til Jesus.

Vil ha et rent hinduistisk land
Myndighetene i India er åpne på at de vil helst ha et helt hinduistisk land. Målsettingen deres er at det skal være en realitet innen 2020. Derfor er det blitt atskillig vanskeligere å drive evangeliserende arbeid. Man kan ikke lenger evangelisere på gatene, eller spre informasjon om brevkurset direkte i TV- programmer. Det er blitt en økt risiko å være en offentlig kristen, det har pastorene hos Manna Ministries som Troens Bevis støtter fått kjenne på kroppen.

Drept fordi han var pastor
Det er ikke så lenge siden en pastor ble oppringt mens han satt og spiste middag med familien. En mann sa at han hadde en alvorlig syk mor og ba pastoren komme snarest for å be for henne. Han forlot måltidet. Dermed var han lokket i en felle. I stedet for forbønn, ble han banket kraftig opp. Han ble drept og de helt syre over fjeset hans, kastet kroppen hans i en søppelsekk og lempet den av et sted utenfor byen. I ti dager var det leteaksjon. Da de endelig fant ham var han ugjenkjennelig på grunn av mishandlingen. Familien kunne identifisere han ved at de kjente igjen hans klær og merkelappen bak i jakka hans.

Truet og lokket bort fra Jesus
Sist jul hadde myndighetene fått truet 500 mennesker til å konvertere fra kristendommen til hinduisme. Metodene er en kombinasjon av trussel og lokking med penger. I et land der mange er arbeidsløse og matløse, kan dette være fristende. Truslene viser seg å være reelle. Også 300 muslimer fikk myndighetene til å konvertere til hinduisme. Slik arbeides det systematisk for å oppnå et rent hinduistisk land innen 2020, ifølge Rachel Komanapalli.

Mange velger Jesus
Likevel er det mange som velger å gi seg over til Jesus. Den åndelige nøden i India er stor. Det er på grunn av at de kristne er blitt så mange, at myndighetene i India nå går til så drastiske aksjoner. Trusselbildet er blitt kraftig forverret. Bare etter kampanjene nå i januar, blir det plantet 20 nye menigheter. Tyve nye innfødte evangelister vil motta støtte fra Troens Bevis for å fortsette å vinne mennesker for Jesus i dette fargerike, med for mange, fattige i landet.

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til misjonsarbeidet i India|51000} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter