Tusener velger Jesus

Rune Edvardsen har et helt eget konsept på sine kampanjer. Det er unikt i sitt slag. Hans musikalitet kombiner med en brennende iver for menneskers frelse, er en spennende kombinasjon – og den virker! Det er kampanjen i Kakinada i India et meget godt eksempel på.

Lørdags kveld var mange strømmet til for å få med seg den andre kvelden i kampanjen. Rundt 15 000 mennesker var samlet. Det var en behagelig temperatur som en flott norsk sommerkveld. Musikken og rytmen hadde allerede svingt en stund ved hjelp av de nasjonale musikerne og sangerne. Stemningen var god da Rune rigget seg til med sine uhyre dyktige musikere. De kjører på med en rytmisk sang:

Angel, Angel
Came with a message of Love
Angel, Angel
The one that I’ve been looking for

I met you in the winter. Back in 97
You spoke to me in Paris. Like sent from heaven.
I flew in from London. After some busy days. Sure needed som distance. Then you came in my way
Oh! You’re my Angel
Came with a message of Love
Oh! You’re my Angle
With a message from above…

Kontakten med forsamlingen er opprettet. Uten at Rune trenger å si noe, begynner den yngre delen av forsamlingen og strømme fram for å stille seg foran plattformen. De er helt «med på notene». Rune startet med å si at denne lørdagskvelden er en festkveld. Det er en kveld for feiring – feiring av livet. Det eneste vi har er livet slik det er akkurat nå! Hva som kommer senere i kveld – eller i morgen ja, det er noe vi bare kan håpe på. Det er viktig å ta vare på nåtiden og gjøre det som er rett akkurat nå.

Gitt en blomst
«I kveld vil jeg fortelle dere en historie gjennom sangen og det jeg sier mellom sangene. Men først må jeg spørre hvor mange av dere har gitt en blomst til deres kjære? Rekk opp en hånd? (Ikke mange hender går i været) Heller ikke jeg kan rekke opp min hånd, for det er ikke ofte jeg gir blomster til min kone… og hun sitter her, så dette kan jeg ikke lyve om. Men roser – det er kjærlighetens blomst. Den blir gitt når vi vil vise at vi er glad i noen. Nå vil jeg synge en sang om en rose. Den er fra Jesus til deg:

I wanna give you a flower as a present
I wanna give you a comfort for your wounds
I wanna give you what it takes top make it pleasant
And I wanna sing to you the best kind of tunes

But if music is the only thing you want
And if the music is the only thing on earth
Then the music would be as dead as your own hart
And the life that you live.. what is it worth?

Do you want to have a flower, of Jesus
It is bloodred, for it has grown by His cross
It maybe, some tears, will fall from His eyes
When He sees, that you receive and say: I will!

But if all that Jesus did, has no purpose
And if life that he gave is meaningless
Then these words would be as dead as your own feelings
And likewise life, that you’re living here on earth

india3-3

Deretter fortsetter Rune:
«Det er en stor kamp om livet ditt. Det er ikke en kamp om suksess, eller om fattigdom eller rikdom, eller om du skal bli gift eller ikke. Det er en kamp om våre liv. Lucifer den onde hater ethvert menneske. Å bli hatet av ham er en hard skjebne, for han har ett stort ønske – å trykke oss ned og ødelegge oss. Han hater oss.  Takk og lov at det finnes en annen side som vil stille opp for oss. Gud vil redde oss og beskytte oss for han elsker oss. Dette gir deg et valg i livet ditt. Hvem vil du følge? Vil du følge han som er far til alt fanteri, han som vil bryte ned ditt ekteskap. Han som vil gå løs på ungene dine, for han har bare ett oppdrag; han ønsker å få deg til å mislykkes. Han vil prøve å få deg til å bomme på det som er målet med livet ditt. Han vil gjerne at du skal unngå å få høre sannheten og velge rett.

Samtidig er det en annen som ser etter deg hver dag. Det er fredens Herre, vår redningsmann og Kongenes Konge. Han er nær deg hvor du enn er.  Han er klar for å gå inn til deg, dersom du åpner opp hjertet og inviterer ham inn.

Vi er glade for å være her. Vi er enkle menn fra landet. Hvis du vil ha et spennende liv så velg å leve for Jesus.

En ung snekker
For 2000 år siden var det en ung snekker som hadde fått den vakreste kvinnen i bygda. Han syntes at han hadde vært kjempeheldig. Andre misunte ham. Å hvor glad han var i henne, han hadde til og med forlovet seg med henne. Planene var klare, han ville gifte seg og stifte familie. Han var en lykkelig mann.  Så en dag mens han holder på å snekre på noen vinduer, får han besøk. Gjesten sa: har du hørt det Josef? Din Maria venter barn – din forlovede! Josef blir sint. Hva har hans vakre forlovede gjort mot ham? Hvordan hadde dere reagert på det?»
Det kommer en tydelig negativ murring fra forsamlingen. Noe slikt hadde de tydeligvis ikke likt. Rune fortsetter:

«Josef ville ikke bli far uten at han var faren! Han ville ikke ta seg av en annens barn. Hvilken skam dette var i landsbyen? Men om natten kom Gud til Josef i en drøm ved at en engel sa til ham: Ikke ta sånn på vei, Josef for dette er en del av min plan. Derfor tok han hånd om Maria og hun fødte en sønn.  Dette skjedde enten Josef likte det eller ikke. Josef måtte velge om han ville ta imot Jesus eller om han ville avvise ham og ikke ha noe med ham å gjøre. Det samme gjelder for deg. Du kan enten ta imot ham, eller fornekte ham.» Rune griper til gitaren og synger en sang om Josef:

He was her man, she was his wife
And late one winter night
He knelt by her
As she gave birth
But it wasn’t his child
It wasn’t his child

Yet still he took him as his own
Ans as he watched him grow
It brought him joy
He loved that boy
But it wasn’t his child
It wasn’t his child

But like a father
He was strong and kind and good
And I believe he did his best
It wasn’t easy for him
But he did all he could
But it wasn’t his child

And when the boy became a man
He took his father’s hand
And soon the world all know why
But it wasn’t his child
It wasn’t his child

And like his father he was strong, kind and and good
And I believe he did his best
It wasn’t easy for him
But he did all he could
He grew up with his hands in wood
And he died with his hands in wood

He was God’s child
He was God’s child
It wasn’t his child

Det er en lydhør forsamling. Runes sang fenger, og Runes forkynnelse er spennende. Han fortsetter:

«Noen kjemper for deg. Noen vil at din fremtid skal bli lys, at dine barn skal ha en framtid og at India skal blomstre som nasjon. Du kan velge dette gode livet.

india1-3

Vi er bare tre igjen
Jeg vokste opp i en liten familie i en landsby i Norge. Vi var fem, men nå er vi bare tre igjen. Min far og min søster er døde. Så vi vet hva det er å oppleve smerte og savn. Jeg er vokst opp i et hjem der jeg hørte om Jesus – men jeg kjente ham ikke. Jeg lette etter noe å fylle livet med. En dag ble jeg personlig kjent med Jesus. Han ble min beste venn – annerledes enn alle andre. Han kan jeg fortelle alt – også de mørke sidene i mitt liv. Uansett hva jeg sier, så føler jeg meg akseptert. Om noen skjøt meg i kveld så ville jeg vite hvor jeg kom. For vi er alle skapt med et evig liv. Livet er som en ring – det har ingen slutt. Vi skal være sammen med han som har skapt oss, men først skal vi leve et liv her på jord. Vet du hvor du kommer når du dør? Når du våkner en siste gang, hvor er du da? Det er bare en dør til himmelen». 

Igjen flyter musikk over forsamlingen: Rune synger og bandet spiller:
 
Where am I going? To whom do I pray?
Where do I come from? Where do I stay?
I do not feel safe now. What more can I say?
I know there’s more to it. Help me to pray.

I’m in need of the answers
I’m in need of the truth
Desperate for the truth

So many woices. Out there today
So many message, and the people who to say.
They’ve found the right answers.
O’Lord I pray, show me the right way
Hear when I say!

O’Lord I need to see light-
It need to be right-
I can’t do it by myself.

I know where I am going. I know to whom I pray-
I know where I come from.
I know what you say.
I know I ‘m safe now. I know what you’ve done
I know there’s more to it. My life has begun.

O’Lord I need to see light-
Now I know it’s right-
I found what I was looking for
Yes Lord, I need to see the light
Now I know it’s right-
I found what I was looking for.

Det er en utrolig stillhet i forsamlingen. At så mange tusen mennesker kan være så stille. Rune sier videre:
«Vi trenger å få gjort de rette tingene. Hvem er han som vil ta vare på deg? I Midøsten for omtrent 2000 år siden, levde det en grusom forbryter. Han var kriminell av det verste slaget. Han var voldelig og han hadde voldtatt og drept. Jukset og bedratt. Nå skulle han få dødsstraff. Så var det denne Jesus. Han hadde bare gått rundt og gjort vel. Han hadde vært god mot de fattige, helbredet syke og gitt mennesker mat. Han sto på de svakes side. De religiøse lederne likte ham ikke. De fikk brakt ham til Pilatus for å få ham dømt. Men Pilatus kunne ikke finne feil på ham. Det finnes forskjellige mennesker med forskjellige trosretninger som har prøvd å finne feil på Jesus. De har ikke klart det. Å finne feil på hans etterfølgere er ikke vanskelig.

Pilatus var en feiging
Pilatus kone fikk en drøm. Hun sa at Pilatus ikke burde dømme Jesus. Men Pilatus var en feiging, han var mer opptatt av å tilfredsstille menneskene rundt seg. Han ville tilfredsstille sin overordnede – de religiøse lederne, ja han ville bli likt av alle. Derfor ville han la folket velge. Han tenkte at de umulig kunne være så dumme at de ville korsfeste Han som bare hadde gått rundt og gjort godt. Men folket ropte: Korsfest ham. Pilatus tenkte at dersom han fikk vist at han ville straffe Jesus, så ville folket kanskje synes synd på ham, dessuten var han jo uskyldig.
Romerne var viden kjent for sine brutale torturmetoder. Jesus ble sendt ned i kjelleren med en av de verste av dem. Deres pisker var sammensatt av ni pisker, så at ett slag var som ni slag. Slagene skar inn i ryggen, så blodet rant og rev opp ryggen for hvert slag. 39 slag måtte Jesus ta imot. Blodet rant og han så ut som et slakt. Soldatene spyttet og lo av ham. De laget en krone av lange torner som de presset ned, så de stakk langt inn i hodet på ham.
Hvorfor skjedde dette? Dette var en del av offeret han ga for din skyld – for folkets synder. Når Pilatus hadde fått ydmyket Jesus slik, så ville vel folket bli rørt i sine hjerter og ikke ønske å korsfeste ham. Men folket ropte fortsatt: Korsfest ham!

india2.3

Barabbas
Da fikk Pilatus en ny ide. Han ville la dem velge mellom den verste forbryteren av alle – morderen Barabbas. Folket kunne da ikke være så dumme å velge ham fremfor den uskyldige Jesus! Barabbas ble hetet opp fra der han satt fanget. Plutselig var han en del av historiens største hendelse. Han så menneskene han hadde snytt og vært onde mot. Igjen spør Pilatus: Vil dere sette Barabbas fri eller den uskyldige Jesus. De ropte fortsatt: Korsfest Jesus.
Da vasket Pilatus sine hender og sa: Det skje som dere vil, men jeg vil ikke ha noe skyld i dette. Så sendte Pilatus ham videre. Han gjorde det og var ikke uten skyld. Mange prøver å gjøre som Pilatus. De vasker sine hender og later som de er uskyldige. De sier de gjør sitt beste, De skylder på tradisjonen, men de velger bort Jesus.
Da selve korsfestelsen skulle finne sted, var Jesus sammen med to forbrytere. Det var sterke menn og de måtte holdes nede av tolv soldater for å få spikret hendene og føttene til korset. De gråt og tryglet om å få slippe. Jesus la seg frivillig ned. Dette gjorde han for deg og meg. En av forbryterne skjønner at Jesus er Guds sønn og snakker ydmykt til Jesus. Husk at uansett hva du har gjort i livet, så er Jesus villig til å ta deg med til Paradis.

Går ned i dødsriket
Når Jesus så dør – så er han ikke åndelig dø. Nei han går ned i dødsriket. Der er det full fest. For Lucifer gleder seg, det er jubel. Endelig har han klart å få drept Ham, Kongenes Konge. Men så kommer et lys sterkt som lynet ned i dødsriket. Det er Jesus. Han går rett bort til djevelen og sier: Du er overvunnet. Gi meg nøklene til menneskenes hjerter. Jesus tar autoritet over liv og død. Da Jesus sto opp fra døden, viste Han seg som seiersherre – bare Han kan frelse deg. Ikke engang døden kunne holde på ham.

Folk i Kakinada. Vi snakker om Jesus.  Han vil stå opp for dere. Hvem velger dere? Vil dere velge Barabbas og Lucifer? Han som bare er ute etter å ødelegge for ditt liv? Vær da så tøff at du viser det. Rekk opp din hånd om du velger ham!»

Ingen løfter sine hender, og Rune sier: «Her ser du Lucifer – ingen vil velge deg for du er beseiret!». Rune fortsetter: «Hvem vil da velge Jesus?»

Tusenvis velger Jesus
Tusenvis av hender rekkes i været! Rune ber: Herre se på dette vitnesbyrdet, se på alle disse hendene, se deres hjerter og deres bekjennelse. De vil velge deg. De vil være med deg i evighet».
Dernest ber tolken frelsebønnen høyt med den enorme forsamlingen. De er alt for mange til å inviteres fram, for flesteparten hadde bedt frelsebønnen og det var mange tusener!

Rune sier til forsamlingen. «Jeg har et kurs der dere kan få lære mer om disse gode nyhetene. Det er fem brev og kan du ikke lese, så få hjelp av noen. Det er gratis. Det er en gave fra meg til deg. Min far lagde det. Du må lese og svare på det, så skal vi følge deg opp. Da vil du forstå enda mer om dette med Jesus. Nå skal vi be for syke! Er det noen syke her?»

De syke blir bedt for og på kveldsmøte neste dag er de invitert til å fortelle om hva Jesus har helbredet dem for. For en forvandlende kveld dette ble! Det er mange glade ansikter å se. En av de nasjonale sangerne overtar og igjen rister plattformen av indiske rytmer. Koret bak plattformen er med og klapper. Det er jubel og fryd i manges sjeler!

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til misjonskampanjen i India|51000}

Se bildegalleri fra kampanjen:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157648011851363/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»India 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter