Valget om å bli «skyldfri»

Troens Bevis er på kampanje i kystbyen Kakinada, i India. I går kveld åpnet kampanjen der 8000 fikk høre budskapet om Jesus Kristus for første gang.

Rune «varmet» opp forsamlingen og fikk engasjert de fremmøtte. Troens Bevis hadde vært med å arrangere en «internasjonal musikk konsert» i India.  Da han kom fram til mikrofonen hadde andre artister vært i sving i et par timer.  Det var en lydhør forsamling. Arrangørene som Troens Bevis samarbeider med hadde gjort en kjempeflott jobb. Det var en kjempeflott plattform, med nydelige stoler. Et kjempestort lydanlegg og lyskastere som sveipet over forsamlingen, var med å gi den rette rammen rundt arrangementet. Det var også invitert et enormt kor som sto i sine hvite drakter på bakerste del av plattformen under hele møtet. Det var en nydelig ramme.

Rune brukte tid til å bygge opp tillit. Han startet med å si at han ikke først og fremst var kommet som en artist, men som en venn av dem.  Så spøker han men forsamlingen og får dem til å le, før han synger en sang om vår alles skaper…

Rune trives
Det er tydelig at Rune trives i situasjonen. I følge Sølvi Edvardsen er han som «i en boble» i forkant av slike kampanjer. Han er høykonsentrert.
Rune sier til forsamlingen at han har noe viktig å si dem: Han er engasjert:

Vi har en historie som forteller oss hvem vi er i dag. Det er alltid vår fortid som bestemmer hvem vi er i dag. Har du et arr – så er det fordi det har skjedd noe i fortiden som har gitt deg det arret.

runeindia15-1

I følge kona var Rune Edvardsen svært fokusert før kampanjen startet. Her er han på scenen i Kakinada.

Slik bærer vi fortiden med oss.
«Da vi ble født inn i denne verden var vi elsket av Gud vår skaper. Vi er født med noen grunnleggende behov som er felles for alle mennesker – nemlig at alle mennesker har behov for å bli satt pris på. Alle har behov for å være noe. Dette fremheves i alle religioner. Derfor er alle religioner opptatt av menneskets behov for å bli akseptert av en høyere makt. Alle religioner snakker om en endestasjon for livet – en god plass man kan komme til om man bare har vært flinke nok.

Men så skjedde det noe i historien som hang noe ved oss. Ser vi på menneskenes historie kan vi gå helt tilbake til begynnelsen. I Edens hage skapte Gud mannen og kvinnen. De fikk oppleve Guds kjærlighet. De hadde i oppgave å få mange barn, for menneskeheten skulle spres utover jorden. Det skjedde, de ble spredd til hele verden – også til India. Han må jo ha dere indere som favoritter. Oss nordmenn finnes det ikke så mange av, men dere er jo 1/5 av hele jordas befolkning. Gud må jo elske dere veldig høyt. Men i Edens hage var det ikke bare Adam og Eva. Det var en tredje person der – én som gjorde det vanskelig…

Ville være større enn Gud
Også denne personen hadde en historie. Før dette hadde det vært en engel som het Lucifer hos Gud som ønsket seg makt. Han ville være større enn Gud. Det var en kamp, men ingen kan være større enn Gud. Gud måtte sende denne engelen ut av Himmelen. Da denne engelen tapte kampen mot Gud, begynte han å tenke ut andre måter å vise sitt hat mot Gud. Lucifer ville ødelegge for menneskene, for han visste at Gud elsker menneskene. Nå dukket Lucifer opp i Edens hage. Han fikk overtalt Eva til å spise et eple av et forbuden tre. Deretter ga hun mannen sin en bit. De hadde begge vært ulydige mot Gud og dermed kom synden inn i verden. Lucifer lot synden være som en gift.. som et virus.. den spredte seg rundt om i verden.

I dag er det 69 kriger på gang i denne verden. 900 millioner mennesker går sultne til sengs hver kveld. 18 millioner mennesker lider av aids og 12 millioner kommer til å dø av sykdommen.  Det finnes så mye fattigdom på jorden. Bare 5 prosent er rike. Det er de i vesten der jeg kommer fra. Vi har hele 95 prosent av verdens ressurser.  I dag er det avgjørende for et barn hvor det er født i verden – det er det som bestemmer om barnet skal få et godt liv.

Selv i India skjer det vonde ting… også her blir folk voldtatt, utsatt for vold. Også her snyter folk på skatten, stjeler, lurer og går snarveier. Synden er her – også dette landet er blitt smittet. Vi er alle syndere fordi Lucifer pøste sin kraft som et virus inn i denne verden. Vi trenger en motkraft – noe som kan stoppe synden og sette den ut av kraft. Men jeg har en gledelig nyhet. Det finnes en som ordner opp for oss. Guds kjærlighet gis ikke fordi du er snill og grei. Vi mennesker elsker fordi folk er gode mot oss, viser at de setter pris på oss. Da vokser en følelse av kjærlighet fram.
Men Guds kjærlighet er helt annerledes – det er en kjærlighet som ikke stiller betingelser. Den gis til alle mennesker – presidenter og tiggere. Det er den største menneskerett et menneske han ha; nemlig å bli elsket av Ham som skapte dem.

Du må i retten
Jeg er så glad jeg kan fortelle dere denne nyheten, for mange av dere kjenner ikke til denne historien. La meg bruke et bilde:

Du må i retten. Det er den største rettssak i verden. Hvem stilles for retten – jo det er synderne. Domstolen prøver å finne en høyesterettsdommer som kan være dommer i rettsaken – men uansett hvor mange de spør, dommere med de fineste titler, så er det ingen som kan være dommere, for alle må de innrømme at de selv har syndet. De var i hvert fall så ærlige at de sa de hadde syndet. De løy ikke. Noen ganger lyver vi. Når for eksempel sønnen kommer inn til far og spør om han kan få låne 1000 rupier fordi vennen hans er i nød, da svarer faren: Nei, det kan jeg ikke, for jeg har ikke penger. Det er selvfølgelig bare løgn. Noen ganger gjør vi andre ting…

Kjære syndere, kjære venner, jeg er også en synder. Da ingen dommere kunne dømme, måtte de enda høyere for å finne en dommer som kunne dømme. Det var Jesus Kristus, Guds sønn. Han gikk frivillig til banken – til syndens bank og betalte alles regning av synd. Hvis du da gikk til banken i morgen for å snakke med banksjefen for å be om å få litt lavere rater, fordi du syntes det var vanskelig å betale så mye. Når så banksjefen så på ditt lån sto det et stempel på det: BETALT. Du skjønner det ikke. Banken skjønner det ikke. Selv om du ikke skjønner det, så kan du få bli kjent med Han som betalte gjelden for deg. Kanskje andre dommere i verden, ville finne deg skyldig. Om så alle dommere i denne verden finner deg skyldig, så betyr det ingen ting så lenge Han som er dommeren uten synd, finner at du er frikjent. Du er uten synd.

 

dame15india

8000 deltok på kampanjen allerede første kveld. Her er en Kvinne i Forsamlingen.

En synder
Det er ikke negativt å være en synder. Det er et privilegium. Du føler kanskje du må være snill og grei for å bli akseptert i kirken. Men Jesus betalte synden for deg, derfor er det et privilegium å være synder. Han så oss verdige til å gi seg selv for oss – til å dø for oss. Derfor trenger du ikke lenger å skamme deg.

Jeg vet dere er smarte folk. Dere kjenner til kampen som fortsatt holder på mellom det gode og det onde. Ingen av dere vil vel velge Lucifer. Dere vil vel heller velge Jesus og bli stående som skyldfrie. I kveld kan du si: «Jeg er ikke skyldig fordi Jesus betalte for meg» Kan alle dere som vil velge å bli «ikke skyldig» komme fram her i kveld. Vi vil be for dere!»

Mange kommer fram til plattformen. Pastor Spurgeon kommer fram og leder dem i frelsesbønnen på sitt nasjonale språk. Det er ikke vanskelig å se at mennesker blir berørt av Jesus. Noen unge kvinner trekker sjalet sitt helt ned over hodet, for å få litt privat tid med Jesus. Noen unge menn tørker tårene. Også noen godt voksne er kommet frem.

Dette var en flott start på kampanjen. Det er spennende å se hva de videre dagene vil bringe. Da vi samtalte med folk etterpå, var det mange som ønsket forbønn for helsa – de trengte en helbredelse. De kommer sikkert tilbake i morgen.  Det er spennende hva Jesus gjør og hva alle partnere gjennom Troens Bevis får være med på! Dette arbeidet bærer stor frukt!

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til misjonskampanjen i India|51000}

Se bildegalleri fra kampanjen:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157648011851363/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»India 2015″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter