Håper nye dører åpner seg for Troens Bevis

Tenk deg et barn som har kommet bort fra sine foreldre på en tur i skogen eller midt i en storby. Ingen ville stilt spørsmål ved hvorfor de slipper alt de har i hendene for å lete etter barna sine. På samme måte søker Gud sine barn, sier Kai Johansen.

Hvor lenge har du vært forkynner, og på hvilken måte oppdaget du kallet til forkynner?

– Jeg har forkynt aktivt siden jeg ble ungdomspastor som 24-åring i 1995, men i tenåra sa jeg ofte ja til spørsmål om «å vitne og dele» på ungdomssamlinger. Jeg husker også en opplevelse med Bibelen allerede som 7-åring da jeg opplevde at jeg virkelig forstod det jeg leste og delte dette med mamma og pappa. I 1990 begynte jeg i det som i dag heter Sørlandskirken og der fikk jeg mange muligheter til å prøve meg på forkynnelse under gode ledelse av Kjell Haltorp. På den måten vokste et kall til å forkynne og en kjærlighet Bibelen mer og mer frem.

Hva er det flotteste ved å være en forkynner?

– Det er mange ting, men jeg blir aldri mett på den erfaringen det er å først selv bli berørt av en Bibeltekst for så og få lov å dele dette med andre som igjen erfarer den hjelpen som er å få i Guds levende ord. Bibelen er fantastisk fordi den samtidig snakker sant om våre problemer og hva som er løsningen. Å være forkynner blir derfor litt som å være en lege som både kan stille diagnose og gi en medisin som fungerer og på den måten gi mennesker ekte hjelp – det er en stor glede.

Hva er det mest utfordrende ved å være en forkynner?

– Det mest utfordrende med å være forkynner er meg selv. Jeg som skal være en kanal for Gud kan også så lett bli den som kommer i veien for budskapet. Løsningen for meg har blitt å leve i daglig ydmykhet, så man unngår å bli høy på seg selv eller tro at man kan bli en god forkynner i egen kraft. Selvsagt er det også utfordrende å forkynne de delene av Bibelen som ikke er populære i vår kultur, fordi man da kan oppleve ulik grad av motstand. Da må jeg minne meg selv på at Bibelen ikke alltid er det vi vil ha, men alltid det vi trenger. Som 4-barns far kan det minne litt om å skulle gi barna et sunt kosthold, når de roper på mer nugatti eller godteri. Om vi som forkynnere tjener Gud mer enn mennesker så vil vi få kraft til å forkynne hele evangeliet.

Hva skal din oppgave være i Troens Bevis?

– Mitt hovedfokus vil være å styrke kontakten med alle de fantastiske søttepartnere og partnermenigheter som Troens Bevis har i Norge. Vårt hovedfokus vil alltid være de unådde, men vi greier ikke den jobben uten en sterk base her hjemme. Som pastor tror jeg at jeg forstår lokale pastorers hverdag og mitt ønske er at de som blir våre partnere opplever det som en hjelp og ikke som en byrde å være medarbeidere med Troens Bevis.

Hvilke forventninger har du til oppgavene?

– Jeg er foreløpig ansatt på et års prosjektstilling og jeg håper at dette året fører til at nye dører åpner seg for Troens Bevis sitt arbeid blant menigheter og kristne i Norge. Jeg har på nytt blitt berørt av å lese historiene om for eksempel heksedoktorer som slutter å slå konene sine etter å ha blitt frelst og militante hinduister som blir omvendt til kristne evangelister. Dette arbeidet fungerer så fantastisk bra, at jeg tror mange flere gjerne vil være med i større grad. Så bare ta kontakt om din menighet ønsker besøk!

Du og Sørlandskirken i Arendal har lagt ned et betydelig arbeid i Planetene under Sommerstevnet. Hvorfor en slik innsats?

– Da jeg traff Rune for omtrent 10 år siden så var det som om vi alltid hadde kjent hverandre, og vi bare visste at vi skulle jobbe sammen. Jeg ble med både til Afrika og India for å se arbeidet på nært hold og det utviklet seg til at vi ble en partnermenighet og at flere og flere i Sørlandskirken ønsket å være med som medarbeidere under sommerstevnet. Det har vært et samarbeid som har vært vinn-vinn og som kan anbefales andre menigheter.

Hvilke forventninger har du til det nye året?

– Etter å ha jobbet aktivt i en lokalmenighet i omtrent 25 år så innebærer det selvsagt en stor forandring å begynne og reise for Troens Bevis. Jeg gleder meg enormt, men kan også si at jeg er litt nervøs, usikker og føler meg liten innfor oppgaven. Samtidig opplever jeg ganske tydelig at dette er en dør Gud har åpent, og da er også min forventing at Han er med sånn at det blir til god frukt for Guds rike. Hele familien gleder seg også til en roadtrip i USA som vi har planlagt til sommeren hvor vi lander i New York og kjører bil til Florida og videre til San Antonio, Texas hvor Stinas pappa bor. På det personlige plan er også forventningene til 2015 at det blir et nytt år med aktiv kamp mot kaloriene.

Hvorfor er misjon Guds hjertesak?

– Tenk deg et barn som har kommet bort fra sine foreldre på en tur i skogen eller midt i en storby. Ingen ville stilt spørsmål ved hvorfor de slipper alt de har i hendene for å lete etter barna sine. Det ville også vært full forståelse for at de innstendig ba om hjelp fra andre til å være med å lete. På samme måte er Gud en Far som har kommet for å oppsøke de som er blitt borte. Han har bedt oss om å være hans medarbeidere og derfor er misjon hans hjertesak, fordi han elsker mennesker så høyt. Misjon handler derfor ikke først og fremst om store tall, men om en enormt stor kjærlighet til barn som har gått seg bort.

Er du en som ønsker en tettere dialog med oss? Send en epost til [email protected] eller ta kontakt på telefon 906 76 766. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter