Pensjonert politimann fant Jesus i landsby i Algerie

I et land som er splittet av ekstremister og terrorisme, finner en pensjonert politibetjent en ny mening med livet.

Under en sommerkonferanse i Nord-Afrika for Jesustroende fra muslimsk bakgrunn som en av Troens Bevis sine innfødte evangelister var med på å arrangere, dukket plutselig Walid opp.

Walid kunne fortelle at han er den eneste Jesustroende i landsbyen sin. Han jobbet som politibetjent og måtte håndtere utfordrende problemer hver eneste dag. Krangler mellom naboer, misbrukte barn, kaldblodige kriminelle, vold i hjemmene og narkotikasalg, for å nevne noen få. 

Men det verste var at han visste at på tross av alt det harde arbeidet de gjorde på politistasjonen for å opprettholde lov og orden, hjalp det sjeldent å straffe de kriminelle. Straff forandret ikke hjertene deres. Dette frustrerte Walid i økende grad. Han ønsket å utgjøre en forskjell, å gjøre landsbyen sin til et tryggere og bedre sted. Men det vanskeligste for han var likevel å leve gjennom den ti år lange voldelige borgerkrigen.
Terrorisme og bomber drepte tusenvis av sivile, og skapte dype arr i hjertet hans. Hvordan kunne folk være så onde mot hverandre, spurte han seg selv gjentatte ganger.

En dag da Walid lyttet til radioen fikk han plutselig høre en stemme som snakket om akkurat de moralske problemene som fylte tankene hans. Men stemmen sa noe som han aldri hadde hørt før. Den sa at det fantes en mann som hadde kraft til å forandre menneskers hjerte.
En som kom for å opprette rettferdighet, men som også viste nåde. En som verdsatte kvinner like høyt som menn. Dette gav gjenklang hos Walid og han bestemte seg for at han ville ikke gi seg før han visste hvem denne Isai virkelig var.

Da Walid skulle se på TV ble han trukket mot de kristne kanalene som han aldri hadde brydd seg om tidligere, som den gode muslimen han var. Men han visste at det var de kristne som snakket om Isai, eller Jesus. Det tok ikke lang tid før han ble så interessert i undervisningen han nå hørte at han glemte både tid og sted. Det han hørte lød radikalt i hans ører. Å elske sine fiender. Å tilgi. Å motta evig frelse gjennom nåde og ikke gjerninger. Å bli født på ny. Hvordan var det mulig? Undervisningen opptok han både dag og natt og han fikk en stor hunger etter å finne sannheten om hvem Jesus virkelig var.

Etter å ha kontaktet de kristne TV-programmene for å få hjelp og svar på spørsmålene, fikk han etter hvert møte andre Jesustroende ansikt til ansikt, og han bestemt seg for å gi livet sitt til Jesus.
 
Walid klarte ikke å skjule gleden og freden som han nå fylte hjertet hans. Men som den eneste Jesustroende i landsbyen sin, ble han snart utsatt for forfølgelse, både fra sin kone og voksne barn og resten av landsbyen. Men som en pensjonert politibetjent kunne ikke politiet arrestere han. Istedenfor kaller de han for «den gale mannen», og lar han være i fred.

Men Walid opplevde også et stort mirakel i sitt liv. Han ble diagnostisert med magekreft, men da han var på et møte med andre troende for to og ett halvt år siden, ba de for han og han ble fullstendig helbredet for kreften.

Etter at konferansedeltagerne i sommer fikk høre Walid sin historie, var det flere som følte seg utfordret til å besøke han i landsbyen hans for å oppmuntre han.

Walids historie er en av mange vitnesbyrd som, Miracle Channel, Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal, har hørt fra seere som blir Jesus-troende etter å ha sett på kristne program på TV. Enkelte av dem forblir hemmelige troende i flere år før de gir lyd fra seg, mens andre velger å stå frem og dele sin tro med en gang, slik som Walid.

{snippet giverpopup-dynamisk|Støtt TV-arbeidet med en månedlig gave|20000} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter