Historien gjentar seg

Rune Edvardsen gikk i sin fars fotspor da han i november holdt konsertkampanjer i det buddhistiske Thailand. For over tretti år siden holdt hans far, Aril Edvardsen, lignende møter i landet. Arils møter ble den gang omtalt som de største kristne møtene i landet hittil.

Fra 6. til 17. november holdt Rune Edvardsen konsertertkampanjer i tre thailandske byer. Kampanjene i Lhomsak, Phitsanulok og i Nakhonthai var en del av Troens Bevis sin nysatsingen i Sørøst-Asia.

For to år siden ble «Oppdrag Asia» satt i gang der misjonsorganisasjonen går inn i noen av vedens mest unådde land. Et av satsingsområdene er det buddhistiske Thailand. Hit drar titusener av norske turister hvert år. Likevel finnes det fremdeles svært få kristne.

Derfor dro Rune i 2012 for å lete etter gode samarbeidspartnere i Thailand. Helt tilfeldig kom han i kontakt med en tidligere samarbeidspartner, Nirut Chandkorn. Aril Edvardsen, samarbeidet med Nirut på 70- og 80-tallet.

nirut2

Nirut Chandcorn på Sommerstevnet i Sarons Dal 2014.

Under vårt opphold i Thailand, tar vi en prat med den thailandske misjonslederen. Vi har med oss et gammelt Troens Bevis Magasin fra 1980. I bladet står det om kampanjene og predikantseminarne som Aril Edvardsen arrangerte i Thailand på tidlig 80-tallet. I en artikkel omtaler Nirut møtene til Aril som de største kristne møtene hittil i Thailand.

– Jeg fikk et nært og godt samarbeid med Aril. Han var veldig raus. Det er snart førti år siden. Aril ga oss mye frihet i arbeidet, noe vi likte svært godt med han. For tretti år siden stoppet kontakten med han. Da Rune ringte meg for to år siden, ble jeg veldig glad. På nytt startet vi et samarbeid med Troens Bevis. Jeg så da at Rune hadde fått den samme rausheten som sin far. Jeg er så takknemlig for samarbeidet vi har nå har fått.

historien

Aril og Rune Edvardsen på Sommerstevnet i Sarons Dal 2007.

Åpent for evangeliet
Thailand er helt åpent for evangeliet. I følge Nirut er også thaifolket åpne for det kristne budskap. Han mener også at landet trenger sterke ledere som bygger sterke menigheter. Gjennom Troens Bevis får 36 innfødte evangelister i teamet til den thailandske misjonslederen månedlig støtte til sitt misjonsarbeid.

– Misjonærene er gode mennesker. Men utfordringene deres er at de kjenner ikke kulturen eller religionene på samme måte som oss. Mange jobber også alene, og det er utfordrende. Derfor er jeg opptatt av å trene nasjonale ledere i Thailand, slik som Aril sin visjon var helt fra starten av.

Sammen med Nirut har Troens Bevis startet spredningen av Brevkurset «Det Nye Liv». Kurset brukes til oppfølging av søkende og nyfrelste. Bibelstudiet ble skrevet av Aril Edvardsen i 1971, og er til nå gjennomført av over 6 millioner mennesker.

–  Når nysgjerrigheten først er der, så er brevkurset et genialt evangeliseringsredskap. Sammen med evangelistene, kampanjene eller vanlige møter, så egner brevkurset seg som et veldig godt oppfølgingsredskap i Thailand. Denne kombinasjonen er noe som Rune og Troens Bevis har lykkes med i mange land, og jeg tror nok vi skal se den samme effekten i Thailand.

{snippet gavepopup-dynamisk|Jeg vil støtte Runes kampanjer|51000}

Se video fra første kampanje i Thailand:

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157648770354197/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Thailand 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie EdvardsenFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter