Beste konserten hittil

I kveld arrangerte Rune Edvardsen sin tredje og siste kampanje i det buddhistiske Thailand. Dette var den mest besøkte konserten hittil.

I kveld setter Rune Edvardsen i gang sin tredje og siste konsertkampanje i Thailand. Kveldens konsert er den mest besøkte hittil. Store deler av forsamling er i ungdomsalderen. De like musikken til det norsk-svenske bandet. Flere kommer dansende frem til scenen.

Rune Edvardsen forteller ungdommene om en voldtatt jente han møtte for flere år siden. På en reise i Afrika får han øyne på en ung tenåringsjente som går ensom på veien. Rune ber sjåføren sin om å stoppe, og ruller ned vinduet. «Hva gjør du her så sent på kvelden?», spør Rune. «Jeg er på vei hjem fra arbeid», svarer hun. Den unge jenten ser seg litt frem og tilbake. Rune merker en klump på ryggen hennes. «Er det din baby du har bak der?», sier han. «Ja, det er min baby», svarer tenåringsjenten. Hun forteller at hennes navn er Irene, og at hun hver natt blir voldtatt av flere politimenn. Rune blir preget av historiene som jenten forteller. Han tenker hjem på sine to døtre, og  sliter med de indre følelsene. Før han ber sjåføren kjøre videre, gir han jenten noen penger.

Tilbake på hotellet får Rune en forferdelig skamfølelse over seg. Han forstår ikke hvordan han kunne forlate den unge jenten slik langs veien. Han bestemmer seg for å gå tilbake for å lete etter henne. Hun er ingen sted å finne. Tankene begynner å gå. Er det skjedd henne noe? Blir hun voldtatt akkurat nå? Kunne jeg stoppet det? Midt i denne fortvilelsen hører han en indre stemme som sier; «Rune, Rune … slik som du har det nå, slik har jeg det for alle mine som ikke kjenner meg.» Fra scenen i Lhomsak distriktet, i provinsen Petchaboon, formidler Rune at i det øyeblikk tok han sin beslutning om å gjøre det han kan for å fortelle andre om Jesus Kristus, om Hans kjærlighet, og at dette er grunnen til at han er kommet til Lhomsak.

Se video fra første kampanje:

Etter talen kommer flere ungdommer frem til frelsesbønn. Noen kommer alene, andre støttes av sine venner. Det bes en bønn for ungdommene før de blir leder inn i en kirke. Her registrerer de nyfrelste seg og får en gratis bibel. Ungdommene mottar også Brevkurset «Det Nye Liv», som er Troens Bevis sitt selvstudium i troen på Jesus. Før ungdommene forlater menighetslokalet, ber de en ny bønn sammen. I etterkant blir disse kontaktet av veiledere og inviteres med til ungdomsmøtene i de lokale menighetene.

I morgen fortsetter kampanjen i Lhomsak. Dette blir den siste konsertkvelden under årets kampanje i Thailand. Kampanjene var de første i nysatsingen i Sørøst-Asia.

Etter konserten sier Rune: «Kampanjene har vært en lærerik opplevelse for oss i Troens Bevis. Dette er første gang vi holder slike konsertkampanjer i Thailand. I Afrika har konseptet fungert i mange år, men her er det som å starte fra en begynnelse. I Thailand har evangelisering skjedd mer fra person til person. Når store forsamlinger skal samles, så er det en utfordring. Jeg regnet med at kampanjene i år ikke kom til å samle helt det store antall mennesker, slik som vi er vant til. I kveld var en bra kveld. Nå har vi begynt å teste ut konseptet og sett hva som kan gjøres annerledes her i forhold til hva vi gjør i andre land. Vi har litt å jobbe med. Jeg håper vi i fremtiden skal se resultater av den innsatsen vi har gjort på denne reisen, og at dette skal være noe vi skal lykkes med i mange år fremover.»

Ønsker du å lese mer om kampanjene i Thailand? Da kan du få et gratis abonnement på misjonsbladet Troens Bevis.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter