En jaguar i skyggen

Det finnes fremdeles 4083 folkegrupper i verden som er helt unådde for evangeliet. Her er den sanne historien om hvordan en stamme i Amazonas nylig fikk høre evangeliet for først gang.

I den tette jungelen langs Amazonas i Sør-Amerika er det fremdeles stammer som ennå ikke er nådd med evangeliet. En av disse stammene, Den Lange Pil-stammen, pleide å tilbe idoler laget av tre, som ikke kunne hjelpe dem. Høvdingen deres, en mann som het Marcos*, var funksjonshemmet, ødelagt av flere ulykker og skader. Han ba flittig til treguden for å få hjelp, men fikk ikke noe svar. Han ble ikke helbredet.

En dag kom en mann som het Naapi* for å besøke det Lange Pil-folket. Naapi var en Jesustroende og en kirkeleder blant Waniwa*-folket. Så da Marcos gråtende spurte ham om hjelp, satte Naapi seg ned for å snakke med ham. Han spurte Marcos om han hadde oppsøkt treidolet som representerte den Lange Pil-guden. Marcos fortalte Naapi sannheten. Han hadde gjort det, men ingenting var kommet ut av det. Naapi kjente kraften til den Gud som han tjente, så han talte med Marcos igjen. Han fortalte han at Waniwa-folket ville be for han og at den levende Gud ville helbrede han. Med disse ordene forlot han Marcos.   

Den natten, mens Marcos sov, hadde han en drøm. En mann kom og løftet ham fra mørke og til et sted der det var lys. Rett i utkanten av dette lyset var det en jaguar som ondskapsfull travet frem og tilbake i den mørke skyggen. Mannen sa til høvdingen, «Jaguaren ønsker å drepe og sluke deg, men jeg vil ikke la den. Du har gått ned den gale stien i livet. Nå må du lytte og adlyde meg.»
Da Marcos våknet opp, var han helt helbredet. Sammen med andre Lange Pil-ledere dro Marcos til Waniwa-landsbyen for å fortelle dem som hadde bedt for ham om sin helbredelse. Men før han dro, stod han foran sin egen stamme og sa, «Nå vet jeg at Waniwas Gud er sann, og jeg kommer til å reise til landsbyen deres for å høre mer om den levende Gud.»

Siden den gang har Marcos blitt en Jesustroende, og han er ikke alene om sin nye tro i Den Lange Pil-stammen. Han og flere andre har stått frem som troende for å bli døpt i navnet til den sanne Gud.

Be for arbeidet i Den Lange Pil-stammen som Waniwa fortsetter å arbeide blant. Det er fremdeles motstand fra utenforstående krefter som går sterkt imot evangeliet. De har påvirket enkelte Lange Pil-ledere mot Waniwa. Be om at gnisten som er tent i denne stammen skal bli en stor ild til vitne for mange andre.  

*navn er endret

Ønsker du å motta misjonsbladet Troens Bevis gratis i posten?

I dette bladet får du lese oppmuntrende reportasjer, sterke vitnesbyrd om Guds kraft i menneskers liv og siste nytt fra misjonsfronten.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter