Fra hytte til hytte på Andamanøyene

Mathew Varughese og hans kone er våre feltledere på Andaman- og Nikobarøyene i det indiske hav der de har plantet 123 menigheter. 

Mathew Varughese var Troens Bevis sin første innfødte evangelist på Andam og Nikobarøyene der han nå overser et arbeid som har vokst seg til 20 innfødte evangelister, 123 menigheter, en bibelskole og et barnehjem som hjelper 198 barn. Visjonen deres er å nå alle de 546 landsbyene på øygruppen. Flere av de 20 innfødte evangelistene som Troens Bevis støtter gjennom tjenesten til Mathew er kommet til tro gjennom arbeidet deres på denne øygruppen.

– I august reiste vi opp til et sted nord på Andaman som heter Digiapur som ligger ved den burmesiske grensen. Her dro vi til Rangat hvor nesten alle er fiskere. Vi begynte å dele evangeliet på deres språk og flere hundre barn viste seg å være veldig interessert i å lære nye ting. Vi lærte dem flere bibelhistorier og sanger med bevegelser, og de vil gjerne at vi kommer tilbake, forteller Mathew.

I hovedstaden Port Blair hadde misjonsteamet også en misjonstur til Burmanalah. De var 20 som dro, men turen ble spesielt vanskelig på grunn av styrtregn og sølete veier, forteller Mathew. Men tross det trasige været gav de ikke opp og begynte med å holde to husmøter før de etter hvert kom til et hus de hadde banket på for flere måneder siden.

– Da var faren alvorlig syk og sengeliggende. Den gang fikk vi be for han og dele evangeliet med familien. Når vi nå kom tilbake fikk vi høre at Gud hadde helbredet faren som nå var i stand til å gå og å arbeide. Faren vitnet om sin nye tro på Jesus for oss, og vi ble veldig oppmuntret over å se hvordan Gud leder og bruker oss, sier Mathew.

Han forteller også at de har gått fra hytte til hytte i Pahargaon. En ny familie som var kommet fra Bengali ble invitert til å komme på et møte i menigheten deres. De kom på gudstjeneste, og hele familien er blitt frelst og viser stor begeistring for sin nye tro.

– Det er mye som skjer for evangeliet på disse øyene. Vi er veldig takknemlige for all forbønn og støtte til tjenesten som vi står i. For oss er det et stort privilegium å få tjene den levende Gud, hilser den indiske evangelisten.

Troens Bevis støtter bortimot 1000 innfødte evangelister i en rekke land. Gjennom virke til evangelistene får nye mennesker høre evangeliet for første gang hver eneste dag. Vil du støtte en innfødt evangelist med 500 kroner i måneden?

{snippet giverpopup-dynamisk|Bli støttepartner|30000} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter