Tragedie og vekkelse i Irak

I begynnelsen av september kom 64 irakiske familier til tro i en flyktningeleir på den kurdiske siden av Irak, hvorav 12 av familiene var tidligere muslimer.

Norya er en syrisk flyktning som ble frelst i en flyktningeleir i Irak. Hun mistet fem barn og mannen sin da en rakett som ble avfyrt av de syriske myndighetene mot terrorister landet på taket hennes. Hun synger salmer med oss under møtene i kirken.

Noryas historie er en av flere som er kommet inn i rapporter til en innfødt kristen nødhjelpsarbeider som er en av flere som er utsendt til den kurdiske siden av Irak fra kristne organisasjoner og menigheter. De som jobber sammen med den innfødte evangelisten bruker mesteparten av dagen på å dele Jesus med de hjemløse massene som fyller opp flyktningeleirene.

Arbeiderne går fra telt til telt mens de setter seg ned sammen med redde familier som har flyktet fra ISIL, den nådeløse islamske terrorist gruppen som tidligere i sommer klarte å rense hele Ninive-regionen i Irak for alle ikke-muslimer.

Uten tvil en av de mest ekstreme og brutale terrorist gruppene i historien, kontrollere ISIL en stor del av Irak. De har kidnappet, voldtatt og solgt kvinner. De har halshugget barn. Den 11. august kom det ut en rapport som sa at ISIL hadde delt en fem år gammel gutt i to.

Irbil
Over 200 000 mennesker har inntil nå flyktet til den kurdiske byen Irbil. De kommer kun med klærne de går i.

 – Deres hjem og kirker ble brent til grunnen, forteller den kristne hjelpearbeideren.  

Over to millioner internt fordrevne irakere og syriske flyktninger som også rømmer fra ISIL, er på dette tidspunktet stuet sammen i Irbil-regionen. De har fylt hver bygning i byen langt utover kapasiteten, men flere tusen må bo og sove i gatene.

For dem som ikke har ly, organiserer misjonsarbeidene «sovegrupper» der store antall familier kan samle seg for å sove trygt mens de blir passet på.

– Herrens hånd er helt tydelig over oss og beskytter oss fra det onde, rapporterte en kristen arbeidsleder. – Selv om flere av oss opplever prøvelser, tror jeg Herren er i ferd med å ta oss til et annet trosnivå og velsignelse.

Akra
I den kurdiske byen Akra, bor flere av de fordrevne i bygninger som i sin tid ble bygget for iranske fanger av regimet til Saddam Hussein. Hvert baderom blir nå delt av gjennomsnittlig ti familier.  

De fleste andre bor i en flyktningeleir, og den eneste skolen mangler tak. Det falt sammen i fjor vinter. Lærerne spurte misjonsarbeiderne om hjelp til å reparere vinduene og taket, om det enn bare var med plast dekke. Arbeiderne fikk også be med lærerne og delte evangeliet med flere av elevene.

– De fleste flyktningene spør etter mat. De sa at det var hovedbehovet deres, rapporterte misjonslederen.

Mens de gikk fra telt til telt i Akra-leiren, kom de kristne arbeiderne til Abu Mustafa, en 50 år gammel mann som hadde tre døtre med cerebral atrofi. Hans kone hadde blitt drept. Mustafa klandret Gud for sin tragiske situasjon, men tillot arbeiderne å lese i Bibelen og å be for han.

– Dette er første gangen jeg føler en viss lettelse, fortalte Mustafa til arbeiderne.

– I tre år har jeg ikke kunnet smile eller føle meg trygg, men nå føler jeg meg annerledes. Jeg har fred i mitt hjerte. Vær så snill å be for mine jenter. Jeg tror at Jesus kan helbrede dem og lege meg fra innsiden.

Hver dag ringer Mustafa til de kristne hjelpearbeiderne og spør når de skal besøke han igjen.  

En av fordelene med å bruke innfødte kristne hjelpearbeidere er at lenge etter de store internasjonale hjelpeorganisasjonene trekker seg ut, vil de lokale arbeiderne fortsette å virke blant flytningene. Dessverre viser historien at når masser av folk blir fordrevne fra sine hjemsted, kan det ta flere år før de kan vende tilbake.

– I en krise slik som dette opplever vi en periode med vekkelse og oppvåkning overalt, fortalte en av misjonslederne.

– Folk beveger seg geografisk, Gud beveger hjertene.

Kilde: mnnonline.org.

Ønsker du å motta et gratis abonnement på misjonsbladet Troens Bevis kan du fylle ut skjema nedenfor.  I dette bladet får du lese oppmuntrende reportasjer, sterke vitnesbyrd om Guds kraft i menneskers liv og siste nytt fra misjonsfronten.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms}

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter