Ukjent landsby med kristne i Marokko

Etter et jordskjelv raserte tusenvis av hjem i Marokko, fant et lite mirakel sted i en landsby oppe i fjellene.

Da en av Troens Bevis sine frilansprodusenter var på reise i Nord-Afrika for å dokumentere vitnesbyrd for TV av nye Jesustroende fra muslimsk bakgrunn, møtte han en mann som solgte granatepler ved et fruktmarked. Etter å ha snakket med han foreslo frukt handleren at film produsenten skulle ta en tur opp til en viss avsidesliggende landsby oppe i fjellene nord i landet.  Da produsenten kom frem til landsbyen, hørte han en forunderlig historie.  

Etter at et kraftig jordskjelv rister hele regionen i 2004, der minst 269 mennesker omkom, 926 ble såret, 2539 hus ble lagt i grus og over 15 000 mennesker ble hjemløse, kom en utenlandsk nødhjelpsarbeider til en liten landsby for å hjelpe dem. Han ble boende i landsbyen i en måned. Familiene i landsbyen var dypt rørt over hans omsorg for dem. De lurte på hvorfor en fremmed, som hverken hadde slektninger og venner i landsbyen, og attpåtil tilhørte en annen religion, ville komme for å hjelpe dem.  

Mens han var i landsbyen, snakket aldri hjelpearbeideren om sin tro med befolkningen. Men da han dro, la han igjen en bibel i rommet sitt. Fordi familiene i landsbyen lurte så på hva det var som drev denne mannen til å komme og hjelpe dem, begynte de å lese Bibelen for å se om de kunne finne noen svar der. Bibelen ble sendt fra familie til familie. Slik tok 17 familier ut av landsbyens 50 imot evangeliet og bestemte seg for å følge Jesus. Da de fire mullaene i landsbyen som hadde ansvaret for hver av de fire moskéene var blant dem som tok imot Jesus, var det heller ikke noe forfølgelse av de nye troende.

Da dokumentar produsenten reiste fra landsbyen og spurte andre troende i distriktet om de visste om det som hadde skjedd her, var det helt nytt for dem.

– Denne oppdagelsen har ledet meg til å tro at dette ikke er en enestående hendelse og at det kan finnes grupper av troende i Nord-Afrika som ingen har hørt om ennå, sier produsenten til Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel, kringkaster evangeliet på arabisk til 400 hundre millioner seere 24 timer i døgnet. Hver måned hører vi fra og er i kontakt med flere tusen seere gjennom oppfølgingskontorene våre og sosiale medier. For mange av seerne er det første gang de har hørt de gode nyhetene om Jesus. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter