Hva er annerledes med Jesus?

«Hva er det som gjør Jesus til en større Gud en de andre gudene?», spurte indiske Suneetha sin mann da han kom hjem med Brevkurset «Det Nye Liv».

Troens Bevis sin store samarbeidspartner i India, Ernest Komanapalli og Manna Ministries har plantet 300 nye menigheter i oppfølgingen av Rune Edvardsens musikkfestivaler i landet. Troens Bevis støtter pastorene i disse menighetene inntil de kan bli selvunderholdt. Evangeliseringsiveren i de nye menighetene er stor. De bruker gjerne Troens Bevis sitt brevkurs til å fortelle om den levende Gud.  Her er historien til to ektepar som ble frelst etter å ha fått brevkurset fra to forskjellige menigheter i Andra Pradesh i India.

Anil Chand og Suneetha Peetala bor i Vishakapatnam. De har tre barn, Yadarth, en gutt på elleve år, Prasastha, ei jente på ni år og Srestha, ei jente på syv år. Anil Chand jobber som sivilingeniør og Suneetha er sykepleier ved et sykehus. De var praktiserende hinduer, og familieguden deres var Simhadri appana, en gud som holdt til på bakketoppen over byen deres som de pleide å besøke en gang i året for å ofre hår og penger til.

Hvorfor Jesus?
En dag da Anil var på et byggefelt, kom en ungdomsgruppe fra Vishakapatnam Manna-kirke på besøk og fortalte dem om Brevkurset «Det Nye Liv». Anil var ikke spesielt interessert, men han tok imot kurset og gikk hjem. Før han sovnet den kvelden tok han frem kurset. Han klarte ikke å legge det fra seg før han hadde lest alt, og for første gang begynte han å tenke over hensikten med livet. Neste morgen leste han kurset på nytt og svarte på alle spørsmålene før han ringte til menigheten og ba dem om et møte. Satish fra ungdomsgruppen kom og svarte tålmodig på mange av Anils spørsmål. Den neste søndagen gikk Anil på møte i kirken. Der følte han en dyp fred, og pastor Peter fikk forklare han om den levende Gud. Anil prøvde å fortelle sin kone Suneetha hva han hadde opplevd. Han inviterte henne med på møter i menigheten, men Suneetha ble sint og nektet å være med han. Hun kjente litt til Jesus fra før da flere av sykesøstrene hun jobbet sammen med var kristne, men hver gang de prøvde å fortelle henne om Jesus, nektet hun å høre mens hun spurte: «Hva er det som gjør Jesus til en større Gud en de andre gudene?».

Jesu kjærlighet
Men Anil gav ikke opp, og etter flere uker gikk Suneetha med på å bli med på et møte. Der ble hun overrasket over den store freden hun følte, og da pastoren fortalte om Jesus store kjærlighet, ble hun dypt rørt og begynte å gråte. Samme dag tok hun imot Jesus som sin frelser. Ekteparet ble døpt 17. juni 2013. Det unge ekteparet er aktive i menigheten og er nå med på å dele ut brevkurset til andre. Familiene på begge sider er veldig forvirret over det som har skjedd med Anil og Suneetha, men ekteparet ber om at foreldrene og søsken også skal bli frelst og vitner frimodig for dem.
Suneetha

Lavyana ble veldig grepet da hun fikk høre om den levende Gud. Hun var oppdratt til å tilbe elefantguden Ganesh.

Vijay og Lavyana
Vijay Chaitanya Nadendla har vært gift med sin kone Lavyana i fem år. Vijay har en mastergrad i vitenskap og jobber som kvalitetskontrollør i et farmasøytisk selskap. Lavyana har også en master i naturvitenskap og jobber som lærer ved en privatskole. Begge kommer fra hindufamilier som tilber forskjellige hinduguder.

Lavyanas familie tilber Ganesh, en kjent gud over hele India og Nepal og lett gjenkjennelig med sitt store elefanthode. Han blir regnet som beskytteren av kunst og vitenskap, men mest som guden som fjerner hindringer. Faren til Lavyana var streng på at familien ikke fikk lov til å bli kjent med andre guder da han var redd for at det ville utløse Ganesh sin vrede over familien.   

En dag da Vijay var på kontoret, fikk de besøk av noen personer som spurte om de kunne gi han et hefte som het «Det Nye Liv». Vijay sa at han hadde ikke mye tid til å lese, men for å være høflig tok han imot heftet som han la på pulten sin. Den neste dagen da han kom på kontoret hørte han kollegene sine prate om den lille boken som de hadde fått dagen før. Enkelte sa at boken var god og at den forklarte om menneskenes tilstand og den levende Gud. Andre sa at det var kristne bøker som fortalte om Jesus. Vijay ble nysgjerrig og hentet frem heftet fra pulten sin og begynte å lese. Han fant ikke noe galt ved det han leste og ble heller imponert.

Kastet avgudene
Vijay brukte god tid på å fylle ut leksjonene som fulgte med  og spurte vennene sine på jobb hvordan han kunne kontakte dem som hadde kommet med bøkene. Kollegene skjente på Vijay og sa at de ønsket  bare å omvende han til sin religion.  Da Vijay kom hjem begynte han å forklare det han hadde lest i brevkurset for sin kone. Lavyana begynte å lese det og ble interessert med en gang. Hun oppmuntret han til å kontakte dem som hadde besøkt han på jobb. De rådet han til å komme på  møte i kirken for å få mer informasjon om Jesus.

Lavyana ble med Vijay til menigheten der de fikk høre mer om den levende Gud, og begge tok imot Jesus som sin frelser. Lavyana hadde aldri opplevd en slik glede som fyllte henne, og da hun kom hjem, kastet hun alle avgudene ut av huset før hun ringte foreldene sine for å fortelle dem at hun og Vijay haddet tatt imot Jesus. Foreldrene ble veldig sinte. Men hun har stått fast i troen, og både hun og Vijay ble døpt 25. november 2013 i baptistkirken Singh Nagar i Vijayawada.  

– Vær så snill å be for dette unge ekteparet, sier lederen for oppfølingskontoret vårt i India. Vijay og Lavyana har vært gift i fem år og ønsker seg veldig barn. De vil også gjerne ha forbønn for at foreldre og familiemedlemmer også skal ta imot Jesus.
Hvis du ønsker å hjelpe flere som Suneetha og Anil til å få høre evangeliet kan du gi en gave til Brevkurset “Det Nye Liv”.  

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter