Vekkelse i nye områder

I en region som en gang var fiendtlig innstilt overfor evangeliet er det nå titusener av muslimer som følger Jesus.

– Det som Gud gjør i Nord-Afrika, helt fra Mauritania til Libya, er helt nytt i verdens misjonshistorie, sier en filmskaper og fotograf som har jobbet på flere prosjekter for Troens Bevis sin arabiske TV-kanal, Miracle Channel. Den libanesiske filmskaperen har brukt flere år på å reise gjennom denne regionen mens han har dokumentert forvandlingen som har skjedd.

– Jeg har hatt privilegiet av å filme vitnesbyrd og personlig høre historiene til menn og kvinner i alle aldre som forteller at de plutselig ser og føler Guds nærvær, som en visjon. Mange av dem fortalte meg historier om hvordan de har ført en samtale, at det ikke bare var et lys som viste seg, forteller han.  

Han sier også at noen ganger føler han seg rett og slett litt misunnelig når han ser «hvordan Jesus besøker den muslimske verden i en tid der vi ikke hører at slike ting skjer i det tradisjonelle kristne samfunnet».

Hans intervjuer bekrefter hva eksperter forteller er en mektig Gudsbevegelse i hovedsakelig muslimske nasjoner som Mauritania, Vestlige Sahara, Marokko, Algerie, Libya og Tunisia.

Fra kysten til Casablanca i Marokko til Tripoli i Libya sier eksperter at kristendommens vekst, spesielt de siste 20 årene, har vært helt enestående. Og nå er også denne veksten tydelig i Algerie.

Større frihet
Pastor Salah leder en de største menighetene i Algerie. Rundt 1200 troende går i menigheten, og 99 prosent av befolkningen er muslimsk.

– Faktum er at vi hadde aldri trodd at kirken i Algerie ville vokse seg så stor, sier Salah.

Han sier at hver eneste nye troende i hans kirke kommer fra muslimsk bakgrunn. Siden menigheten ble plantet har de døpt rundt 150-160 nye troende hvert år.
Zino, en tidligere muslim, ble invitert til å besøke pastor Salahs menighet av en venn. Det han så forandret hele hans holdning til de kristne.

– Jeg så folk fra Algerie som tilba Gud av hele sitt hjerte og det rørte meg.

Andre, som Farhat, som er en tidligere muslim, forteller om mirakuløse hendelser. Han forteller at han var analfabet og kunne ikke lese Bibelen da han tok imot Jesus og Herren rørte ved han.

– Siden den gang har jeg lest Bibelen og jeg forstår Guds ord. Dette er kun et eksempel på hva Gud har gjort i mitt liv, og Gud rører ved mange folk her i Algerie. Selv om Algerie er hovedsakelig muslimsk, har myndighetene gitt protestantiske kirker frihet til å registrere menighetene deres.

En ny tid
– Det er også de første muslimske arabiske myndigheter som offisielt anerkjenner kirker fra islam, sier Youssef, en ledende pastor i Algerie.

Han sier at myndighetene vil sjikanere og skremme kristne fra tid til annen, men at nivået på forfølgelsen er ingenting mot hva det var for 20 år siden.

Faktum er at Youssef opplever at Gud åpner helt nye dører for dem.  

– Gud har gitt oss mange anledninger til å vitne på politistasjoner og i rettsaler. En gang da jeg måtte til politistasjonen gav de meg 45 minutter til å tale om Jesus! Bare forestill deg det, de er alle muslimer som sitter der og sier til meg, «fortell oss om Jesus!»

Men Algerie og landene i Nord-Afrika var ikke alltid åpne for evangeliet.

En som har virket i flere år som misjonær i området sier at det var helt annerledes før. Vi kan kalle han «Peter» av sikkerhetsgrunner. Peter bruker Bibelen til å beskrive landskapet.

– Du vet at det er en lignelse der såkornet falt på steingrunn, dette er Nord-Afrika, i de dagene var det stille motstand og hardt. Religionen og kulturen var usympatisk til alt som var fremmed og kristendommen ble betraktet som religionen til europeerne.

Arabiske vitner
Peter tror at det var ankomsten av satellitt-TV og Internet som dramatisk forandret innstillingen til folks oppfatning av kristendommen.

– I dag i Nord-Afrika kan du høre nordafrikanske arabere snakke på TV om sin tro, nordafrikanere som er modne kristne, som svarer på spørsmål, som er involvert i debatter, du kan høre forskjellige synspunkt, og ikke minst det kristne synspunktet i din egen stue eller i skjul på soverommet ditt. Utrustet med Guds kraft er det nå kristne fra Algerie som har som misjon å ta evangeliet til verdens fire hjørner.

Miracle Channel har fire direktesendinger hver uke blant alle de andre programmene som fyller vår 24 timers TV-kanal. Direktesendingene er spesielt populære da seere kan ringe inn på direkten og stille spørsmål og få forbønn. Men et av de virkelige populære programmene er programmet der muslimer kan ringe inn og stille spørsmål om den kristne tro. I panelet sitter solide arabiske kristne teologer og andre som har god kjennskap til både koranen, den arabiske kulturen og Bibelen. Flere av innringerne er kommet til tro etter å ha fått spørsmålene sine besvart. Men arabiske kristne tar også misjonsbefalingen på alvor og ønsker å være med i den siste store innhøstningen før Jesus kommer tilbake.

– Gud har lagt det på våre hjerter å sende ut 1000 evangelister innen 2025. Jeg tror virkelig at en dag kommer det kanskje noen kristne fra muslimsk bakgrunn for å nå muslimene i vesten  og i andre land, sier Pastor Youssef.

Kilde: CBN.com

Vi har stort behov for støtte til misjonsarbeidet som går ut fra Troens Bevis Verdens Evangelisering.  Vil du være med å gi en gave til vårt arabiske misjonsarbeidet som går ut gjennom vår arabiske TV-kanal?

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter