Fra farlig forbryter til ny skapning i Jesus

– «Nicky, drep meg. Kutt meg i 1000 biter, men husk: Hver liten bit vil rope ut til deg: «Jesus elsker deg!» Du kan ikke drepe kjærligheten, for Gud er kjærlighet», ropte David Wilkerson frimodig.

– Plutselig kunne jeg føle Ham: Guds herlighet strømmet inn i mitt hjerte, og jeg ga mitt liv til Jesus, fortalte Nicky Cruz gripende, til fullsatt Sarons Dal-hall lørdags kveld.

Søndags kveld fortalte han den utrolige historien om hvordan han ledet sin mor til frelse. «Jeg har sett Guds herlighet; jeg så min mor ta imot Jesus», forteller Nicky Cruz.

– I kveld skal jeg dele mitt vitnesbyrd og tale om forvandlingen som skjedde i mitt liv, noe som krever all min energi, begynte Nicky Cruz, sin utrolige tale denne lørdags kvelden.

Vennen døde i hans armer
– Vi var tre gjenger samlet i en tunnel i New York. Når jeg løftet mine hender, sprang folk fram. Det var ingen garanti for at ikke noen ble drept i de slagsmål som fulgte. Kampene foregikk i mange minutter.

– Min beste venn var hjemløs. Jeg tok ham med hjem, og han sov hos meg. På veien til mitt sted, så vi skygger komme mot oss. Vi begynte å løpe, men han ble etter. Jeg snudde og vendte tilbake til ham. Jeg så en kniv i luften, omfavnet min venn, og kjente på smertene.

– Han sa: «Hei Nicky. Jeg elsker deg». Så døde han i mine armer. Hvorfor går alt galt i mitt liv, spurte jeg meg selv. Foran gjengen var jeg tøff, men i min ensomhet var jeg desperat.

«Du er djevelens sønn»
Jeg hørte mammas rop: «Du er djevelens sønn, ikke min. Du er et null. Jeg forbanner dagen du ble født».

– Mamma grep meg og snakket med mannsstemme. Jeg skalv og var redd. Hennes øyne var skremmende, ikke hennes egne, ikke øynene til et menneske. Hun misbrukte meg, ikke seksuelt, men fysisk.

– Jeg var så vant med mishandlingen, at jeg etter hvert ikke kjente smerte. Det var så avskyelig, blodet, dager uten vann og mat. Jeg ropte. «Gi meg vann og mat»», men hun forbannet meg, og ville ikke vedkjenne meg som sin sønn.

– Jeg forsøkte å ta livet mitt, ville henge meg, men min bror kom opp i treet og reddet meg.

Mamma var heks, pappa var satanisk prest. Men vet du hva; djevelen kunne ikke drepe meg. Jeg ble født til å tjene Gud. Jeg kjente ikke Gud på det tidspunkt, men Den Hellige Ånd virket i USA, fortalte Nicky, i denne thriller av en historie fra virkeligheten.

David Wilkerson ble kalt til å til New Yorks gater
– En mann var i bønn og ble grepet av nød for gjengene i New Yorks gater. Han var en «hillbilly», en landsbygutt, som aldri før hadde vært i New York, men gråt og gråt over byrden han kjente.

Kona ventet barn når som helst, men ba ham reise. David Wilkerson kom til New York, men hadde ingen peiling på livet som utspant seg der. Hver uke ble folk drept. Han gikk til politiet, som trodde han var gal, da han sa han ville arrangere et gatemøte blant Mao-Mao gjengen.

– Betjenten så på ham og spurte: «Vet du hva du gjør. De vil drepe deg. Hvem er med deg?» Wilkerson svarte: «Gud er med meg!» Betjenten svarte: «Ja, det er best at han er med deg, for vi blir ikke med».
300 mennesker samlet

– Wilkerson kom til det verste stedet. Jeg var sammen med min kjæreste. 300 mennesker stimlet sammen, slik de bare gjorde når noen ble drept.

– Plutselig hørte vi Wilkersons høye røst: «Gud har kraften til å endre ditt liv!» Jeg begynte å banne og rope ut: «Det fins ingen Gud! Vi har kraften, hold du kjeft».

– Wilkerson sa ingenting, mens jeg begynte å skyve folk vekk. Jeg ville se den mannen som vågde å komme hit ut. Fyren var så tynn og radmager som en spagetti. I tillegg hadde han tykke briller, som gjorde det vanskelig for meg å få øyenkontakt med ham.

– Jeg spyttet på ham, forbannet og ydmyket ham. «Sier du noe, dreper jeg deg», hveste jeg, og visste ingen ting om det fantes en levende Gud.
«Jesus elsker deg!»

– Plutselig forvandlet Wilkerson seg fra å skjelve av redsel, til å bli frimodig. Han sa: «Jesus elsker deg! Drep meg, bare gjør det, Nicky». Hva feiler denne mannen, tenkte jeg.

– «Nicky, drep meg. Kutt meg i 1000 biter, men husk: Hver liten bit vil rope ut til deg: Jesus elsker deg! Du kan ikke drepe kjærligheten, for Gud er kjærlighet.»

– Jeg snudde meg og løp av sted. Wilkerson fortsatte å rope ut: «Jesus elsker deg!» I to uker runget disse ordene i hodet mitt. Da bestemte jeg meg for å oppsøke predikanten igjen. Jeg tok 75 menn med meg for å beskytte meg mot denne radmagre predikanten, humret Nicky.

– Denne gangen var det 12 ulike gjenger samlet; rundt 2 000 mennesker. En 18 års gammel jente sang, men ble snart redd og stakk av.
Nicky Cruz tok opp kollekten

– Wilkerson sa: Jeg vil ha fem menn fra Mao-Mao-gjengen til å ta opp kollekt. Han hadde digre korger med seg. Jeg sa: OK, og valgte ut fem menn inkludert meg selv.

– Jeg kommanderte folk til å legge penger i korgene. En diger muskuløs mann stod der og ville ikke legge ned penger. Da trakk jeg pistolen, og mannen la like godt hele lommeboka i korga. Flere andre gjorde det samme, og vi samlet inn en masse penger.

– Etter å ha gitt alle pengene til Wilkerson, sa jeg til meg selv: «Du er en god gutt, Nicky! Du ga alle pengene til predikanten». Jeg gikk tilbake og hadde en god følelse. «Vi skal høre på denne mannen», sa jeg. «Ikke sloss, sett dere ned».

Forkynte Jesus korsfestet
– Plutselig skjedde det noe: Wilkerson begynte å forkynne om Jesus på korset. Det opplevdes som om han førte meg rett til Jerusalem, der han beskrev Jesu lidelse og død. Alle i gjengen var stille. Jesus tok ikke igjen, sa ikke et ord men lot det skje.

– Wilkerson bøyde sitt hode og begynte å gråte. Hans øyne fant mine. «Jesus er her», proklamerte Wilkerson. «Han elsker dere alle». Min venn begynte å gråte og ville ha meg med fram. 25 stykker ble med for å gi våre liv til Jesus.

– Jeg visste ikke hva jeg gjorde. Wilkerson ba og gråt. Plutselig skjedde noe merkelig: En etter en bøyde kne. De gråt og gråt. Min venns øyne var fulle av tårer.

– Der og da ga jeg mitt liv til Jesus. Tårene begynte å strømme nedover kinnene mine. Jeg ble forlegen. Kjæresten min gråt intenst. To sterke hender grep meg. En smerte kom opp i mitt indre, og jeg segnet ned på mine knær.

Wilkerson ropte ut: «Slipp taket! Han elsker deg!» Jeg hadde blitt berørt av noe usynlig. Plutselig stod min mors stemme for meg: «Du er ingenting». I et øyeblikk var jeg redd for at Jesus skulle forkaste meg.

Ga sitt liv til Jesus
– Elsker du meg Jesus Kristus, ropte jeg. Plutselig kunne jeg føle Ham. Den kvelden tilga Jesus mine synder, og tok meg med på en vakker reise. Guds herlighet flommet inn i mitt hjerte.

– Jeg byttet ut mine våpen med Bibelen, fortalte Nicky. Jesus er virkelig. Han bryr seg om deg. Kunne Han forandre livet til Nicky Cruz, kan Han også forandre deg.

En stor menneskemengde strømmet fram til plattformen på frelsesinnbydelsen. Mange fikk sitt liv forvandlet denne lørdagskvelden.

Gud elsker familien
På avslutningsmøtet søndags kveld fortalte Nicky Cruz sitt utrolige vitnesbyrd, om hvordan han fikk lede sin mor til frelse i Jesus.

– Jeg er her bare på grunn av Jesus Kristus. Han elsker oss så høyt. Jeg fortjener ikke å være her, men burde vært død, fortalte Nicky Cruz, som har skrevet 17 bøker om sitt utrolige liv og frelse i Jesus Kristus.

– Det er noe med en mamma. Barnet er så trygt i mors mage. Men den dagen jeg ble født, ble jeg støtt ut i en kald verden av brutalitet og smerte. Jeg var bare en baby, og min mamma skulle ha beskyttet meg. Isteden hatet meg. Hele min familie skalv på grunn av min far-fars forbannelse.

– Kan du forbanne et forsvarsløst barn? Jeg begynte å skjønne poenget, etter hvert som min mor slo meg bevisstløs og stengte meg inne i et mørkt rom. Jeg pustet og spyttet blod. Jeg var millimeter fra å begå selvmord, fortalte Nicky, som i tenårene reiste til New York.

Ble frelst og gikk et nytt liv
Etter møtet med David Wilkerson, som Nicky fortalte om lørdags kveld, reiste Nicky til California på bibelskole.

Deretter dro han sammen med David Wilkerson tilbake til New Yorks gater for å fortelle om Jesus. De oppsøkte gjengene Nicky kjente, og så mange tidligere forbrytere gi sine liv til Jesus. En av dem var Nickys bror, Frank. Han ble senere predikant. For fire år siden ble han brutalt kidnappet og drept.

– Frank ga meg en lapp. Den var fra min mor. Jeg gjenkjente min mors håndskrift. På lappen stod det: «Nicky, jeg vil møte deg». Hun var sykelig, men hadde hørt om meg og ville møte meg.
Reiste til Porto Rico

– Jeg måtte ta utfordringen med å tilgi min mor. Under flyturen trengte minnene på, og jeg ble mer og mer nervøs.

– Da jeg kom fram til hjemmet hvor mor lå sengeliggende, møtte jeg først min bror. Han ropte: «Nicky er her!» Deretter gikk jeg inn på rommet hvor hun lå. Hun var radmager, hadde grånende hår, og så ut som en bunt med bein.

– Jeg så ned på henne og klarte ikke å tilgi henne. Jeg tok en dusj, kjente på blodlukten og fornemmet det demoniske nærværet som rådde i hjemmet.

– Jeg gikk bort fra hjemmet, fant en liten kirke og spurte etter pastoren. Jeg inviterte alle sammen med hjem til hjem til min mor. Ryktene begynte å gå i området: «Nicky er hjemme!»

– Etter en stund kom en «hær» av 250-300 mennesker marsjerende og begynte å gå rundt huset. Jeg så igjen på min mor, og ble med ett overveldet av medfølelse for henne. Tårene begynte å renne nedover kinnene mine.

«Kan jeg få kalde deg min sønn?»
– Plutselig kjente jeg at noen nappet i buksebeinet mitt. Det var min mor. «Kom ned til meg», hvisket hun. Jeg knelte ned. Hun spurte: «Kan jeg få lov til å kalle deg min sønn». Jeg svarte: «Du er jo min mor».

– Kan du være så snill og tilgi meg», spurte hun. «La meg kysse deg». Så kysset min mor meg for første gang. Det kjentes så godt, fløyelsmykt. Jeg klemte henne og sa: «Du er min mor, jeg tilgir deg».

– «Nå må du gi ditt liv til Jesus», sa jeg. Idet mamma ba Jesus om å tilgi henne, kom Guds Ånd sterkt over oss. Der og da var jeg vitne til et mirakel.

– Min mor ga sitt liv til Jesus. Hun ble født pånytt og helbredet samtidig. Deretter levde hun i 25 år og syv måneder før hun døde. Fire år etter sin omvendelse, ledet hun min far til frelse.

– I dag kan jeg si: Mine øyne har sett Guds herlighet. Jeg har sett min mor bli frelst, avsluttet Nicky Cruz, sin utrolige livshistorie på det store avslutningsmøtet i Sarons Dal.

Se kveldsmøtene med Nicky Cruz:

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter