Martin Cave talte om godhet

– Denne verden har ikke sagt nei til Jesus, den vet bare ikke hvordan Han ser ut, sier Martin Cave, som vakte stor begeistring under sin tale fredags kveld.

– For tre år siden tok vi kontakt med Rune Edvardsen med tanke på mulig misjonssamarbeid i Kambodsja. Den raushet vi møtte gjorde stort inntrykk. Konklusjonen var at vi ble enige om at IMI-kirken tar ansvar for 100 innfødte evangelister i Kambodsja, begynte Cave.

– 1. april ble de første 40 sendt ut. Dette er en vanvittig vandring, som vi nå setter i gang sammen med Sarons Dal. Onsdag i neste uke reiser to unge kvinner til Kambodsja; en fra IMI og en fra Troens Bevis, for å ta arbeidet i nærmere øyensyn.
Sarons Dal litt «Harry»

– To ting ved Sarons Dal: De er litt «Harry», men de forandrer verden. De har en brann for Jesus og det å gjøre Ham kjent. Det andre er at det har vært en type trass her som har gjort inntrykk på meg. «Det Gud har vist oss, går vi for. Andre kan mene hva de vil».

– Begravelsen til Aril Edvardsen gjorde inntrykk. Her var hele den politiske ledelsen samlet og selve begravelsen ble vist direkte på TV2. Det står dyp respekt av dette, sa en meget sympatisk Martin Cave, som høstet gjentatt applaus fra stevnefolket denne fredags kvelden.

Vil du være med på å forandre landet?
– De fleste vil være med på å forandre landet, men mange spør hvordan vi gjør det. Du og jeg er kalt til å forandre verden.

– Da Jesus ga misjonsbefalingen om å misjonere verden, mente Han det Han sa, og at det var mulig med det menneskelige materiale Han hadde til rådighet, fortsatte Cave, og konsentrerte resten av sin tale om innholdet i begrepet «godhet».

– Bibelen forteller i Rom 2:4 at det er Guds godhet som driver oss til omvendelse. Gud har kalt oss til å utgjøre en forskjell. De fleste mennesker tror at Gud er etter dem med dom, men sannheten er at Gud etterjager folk med godhet.

– Vår oppgave er å gi videre den godhet vi selv har fått av Gud. Det ble reist et kors på Golgata, som demonstrerte at avstanden mellom Gud og mennesker er visket bort. Dette er det sterkeste uttrykk for kjærlighet som fins.

– Det å være kristen vil si å være omfavnet av Gud. Folk tenker på alt de må slutte med, men sannheten er at Gud vil omfavne oss med sin godhet og kjærlighet, hvis vi slipper Ham til. Han er ikke opptatt av å få ting ut av våre liv, men inn i våre liv, understrekte Cave.
Jesus gjorde vann til vin ut fra sin godhet

– Bryllupet i Kanaan er et eksempel på Jesu godhet. Forsamlingen gikk tom for vin, noe som var svært ydmykende og fornedrende for dem som arrangert bryllupet.

– Selv er jeg avholdsmann, men Jesu reaksjon gjør inntrykk på meg. Han ba om at renselseskarene, som rommet 600 liter, måtte bli fylt opp med vann og båret til kjøkemesteren. Vi kjenner historien, som sier at vannet var blitt til vin.

– Forsamlingen hadde da feiret bryllup i tre dager. Jeg undres hvordan den så ut etter at de fikk servert nye 600 liter vin av beste merke, sa Cave, til stor munterhet i salen.

De små ting kan forandre verden
– Det som for deg kan være en liten og ubetydelig ting, kan ha stor betydning. Gud er opptatt med de små ting gjort i kjærlighet. Hvis du vil at folk skal bli tiltrukket av din menighet, da må du slippe godheten løs, fortsatte Cave, og fortalte inspirerende om hvordan IMI-kirken i Stavanger har avsatt en uke i året de siste årene, for å
vise folk Guds godhet i praksis.

– Vi må velge godhet. Vi bestemte oss for å sjokkere byen med godhet. Du trenger ikke å være på høyden for å vise godhet, det er de små ting gjort i kjærlighet som forandrer verden.

– Vi er kalt til å være termostater, ikke termometre. Termometeret måler temperaturen, mens termostaten angir hvordan ting skal være, sa Cave, som gjennom en rekke flotte eksempler, beskrev hvordan IMI-kirken har kunnet påvirke tusener av mennesker i nærmiljøet, og selv blitt forandret som menighet, som følge av godhetskonseptet.

Nettopp godhet preget Jesu og de første disiplenes liv. Neste år kan IMI-kirken markere tiårs jubileum for sin godhetsuke. Menigheten drømmer om en nasjonal godhetsbevegelse som kan spre seg utover det ganske land.

Se møtet med Martin Cave:Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter