Besøk av thai-generaler i Sarons Dal

– Nå skjønner vi at Jesus ikke er en vestlig Gud, men at Han er svaret både for Thailand og hele verden. Jesus er viktig for hele verden, sier de begge.

Et Thailandsk ektepar, der begge er pensjonerte generaler fra den Thailandske hær, besøkte Sarons Dal sammen med vår feltleder i Thailand, pastor Nirut Chandkorn, under stevneuken. I mange år har de hatt nød for Thailands svake og trengende. Da de besøkte Niruts menighet for to år siden var det Jesu nød for de fattige som først trakk dem til evangeliet.

– Nå skjønner vi at Jesus ikke er en vestlig Gud, men at Han er svaret både for Thailand og hele verden. Jesus er viktig for hele verden, sier de begge.

General Semsukdi Visedchaisri og hans kone Major General Pranee Visedchaissri forteller at de har jobbet nært opp mot kongehuset i Thailand. General Semsukdi var leder for en gren av forsvaret før han gikk av med pensjon da han var 60 år gammel, og Pranee var ansvarlig for opplæring av sanitets personell i hæren. General Semsukdi var også president for en stiftelse som ble startet av den eldste prinsessen i det thailandske kongehuset for autistiske barn.

– Før så var det en veldig skam for familier når de fikk et barn med spesielle behov. De prøvde gjerne å gjemme det bort, og folk kunne ofte bli irritert på oppførselen til slike barn. Det var lite forståelse for dem. Men nå har vi jobbet mye med holdningsendringer, så barna blir akseptert i samfunnet i mye større grad enn før, forteller generalen, og legger til at det er rundt 20 000 autistiske barn i dag i Thailand.

En tro for alle
Det er to år siden ekteparet først besøkte menigheten til pastor Nirut. Flere høytstående offentlige personer er begynt i menigheten, og noen bekjente inviterte ekteparet til å komme. Tradisjonelt sett har thaifolk sett på kristendommen som kun for de fattige, da det er disse som misjonærene fra vesten i første rekke har nådd med evangeliet. Men når personer fra middel- og overklassen kommer til Jesus, gjør det stort inntrykk på den generelle befolkningen.

– Vi kom flere ganger for å høre på pastor Nirut. Det han sa fikk stor betydning for våre liv, forteller general Semsukdi.

– Vi fikk høre hvordan vi var fortapte mennesker uten Jesus og hvordan vi kunne skjelne mellom det som er rett og det som er synd. Vi fikk også høre at dersom vi hjalp dem som var svakere enn oss ville vi bli mer glade og lykkeligere selv.

– Når vi går i kirken har vi blitt utfordret positiv på hvordan vi tenker. Spesielt har vi forstått det med å være mer fornøyd med det vi har, som Egil Svartdahl også talte om under Sommerstevnet her på åpningsmøtet. Da vi begynte å gå i kirken til pastor Nirut møtte vi folk fra alle samfunnslag. Vi har spesielt sett at det som er viktig er ikke hvordan en begynner i livet, men hvordan et menneske ender opp.

– Og vi er blitt oppmuntret til å være mer omsorgsfulle og kjærlige overfor vår familie. Vi har til og med hørt at vi skal elske våre fiender, den tanken har gjort stort inntrykk på oss, legger generalene til.  

Forandre nasjoner
Ekteparet er også opptatt av hvordan deres nyfunne tro på Jesus ikke bare forandrer hjerter, men har kraften i seg til også å forandre nasjoner.

– Vi ser også at hvis thai-folket i større grad tok imot evangeliet ville det føre til større kjærlighet og enhet blant oss, og ikke så mange fraksjoner og spenninger. Vi tror at kirken er et svar på de store utfordringene i Thailand, deriblant de store rusproblemenesom herjer som en epidemi blant mange.

Under besøket deres i stevneuken har ekteparet også fått rikelig tid til å se seg om i distriktet i tillegg til at de har fått med seg flere av møtene.

– Vi må også få legge til at vi føler oss veldig beæret over å bli invitert til den årlige sommerkonferansen i Sarons Dal av Rune Edvardsen, legger general Semsukdi til.

– Når det gjelder Thailand er Thailand et knutepunkt i Asia. Jeg er overbevist om at vår kontakt med Troens Bevis Verdens Evangelisering vil føre til flere menigheter i Thailand. Arbeidet dere støtter gjennom pastor Nirut er av stor betydning, også fordi han har nære kontakter i kongehuset. Jeg vil også gjerne takke både Rune og familien hans, medarbeiderne og aller partnerne i Norge som støtter dette misjonsarbeidet som ikke bare frelser sjeler, men også forandrer nasjoner. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter