Klart for Stevnefesten i Sarons Dal

– I år har vi jobbet helt konkret mot å skape det beste misjonsstevnet noensinne i Sarons Dal, sier Stevnesjef Sten Sørensen.

Han mener at det lover godt med nesten 1000 påmeldte barn og unge til Planetene i forkant av Stevnet. I tillegg er det i overkant av 300 hundre som gjør en frivillig innsats for at Stevne skal bli en god opplevelse for alle som kommer.

– Vi har satt familien i fokus og det blir et Stevne for alle generasjoner. Vi ønsker å skape en møteplass for vennskap og relasjoner, og gi mennesker en anledning til å få et livsforvandlende møte med Jesus, forteller han.

Under åpningsmøte lørdag kveld er det hele Norges TV-pastor, Egil Svartdahl, som inntar plattformen, mens leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering, Rune Edvardsen, taler søndag kveld.

Etter kveldsmøtet lørdag kveld blir det også konsert med Christian Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen ble først kjent gjennom det engelske boybandet A1. Etter at A1 ble oppløst i 2003, har han fortsatt sin egen karriere som låtskriver, produsent, musikal-artist og sanger. Han var en av deltagerne i TV-serien 71’ nord i 2013, og er også kjent for sitt engasjement for fred i Midtøsten og sin kristne tro.

Det blir også konsert med Solveig Leithaug og Garness søstrene onsdag 16. juli, og Carola gjester Sarons Dal igjen fredag 18. juli med en lovsangs konsert utover kveldstimene.

Større selvinnsikt
Onsdag ettermiddag er det også duket for en paneldebatt i Sarons Dal-hallen om hvilket inntrykk nordmenn har av kristenfolket, der blant annet redaktørene i avisene Agder og Lister  og Dagen deltar med videoinnslag.

– Vi håper dette vil være med på å gi kristne større selvinnsikt og en pekepinn både på hva vi er bra på, men også hva vi må jobbe med, sier Stevnesjefen.

Re-Lax Kafè telt
Nytt under stevnet er et eget kafè telt, Re-Lax, som er åpent etter kveldsmøtene  når det ikke er konsert.

– Her blir det live musikk, veldig god kaffe og variert mattilbud, forteller Henriette Ubostad fra Stevnekontoret. 

Både Re-Lax teltet og langkiosken utenfor Stevnehallen kan i år tilby kaffebar-kaffe der kaffeservitørene har gått i opplæring hos Parken Kaffebar i Farsund. Den nye kaffebaren blir tilgjengelig på ettermiddagene i Langkiosken og i Re-Lax teltet på kveldene.

Gode forkynnere
– Vi får også besøk igjen av Carl Gustav Severin midt i uken. I tillegg til å være en super forkynner, er han spesielt kjent for alle de fantastiske misjonshistoriene han har å by på. Dette blir helt sikkert en kveld både med latter og alvor, lover Sørensen.

– Vi har også en ny taler i år. Det er Martin Cave fra IMI kirken i Stavanger. På Luthersk grunn så er nok dette den største forsamlingen i Norge. IMI er blitt en veldig god misjonspartner for Troens Bevis, og vi gleder oss til å høre Martin fredag kveld forteller Sten, som innrømmer at han ikke liker å fremheve den ene taleren fremover den andre da alle har aktuelle og gode budskap.

Under avslutningshelgen blir det både bønnevandring med Sognepresten i Kvinesdal, Leiv Gunnar Skiftun, og to møter med den kjente forkynneren Nicky Cruz. Mange vil nok huske Nicky Cruz fra 70-årene da historien hans fra New Yorks farlige gjengmiljø gikk verden rundt. Siden den gang har han bygd opp en stor tjeneste, og han har fremdeles mye å gi.

– Nicky Cruz er på en måte blitt én av de store legendene, omvendelsen hans startet en bevegelse som har nådd ti-tusener av gateungdom verden over, og vi ser virkelig frem til å ha han tilbake i Sarons Dal, bekrefter Sten.

Utvidet campingtilbud
– Vi har fremragende stevnetalere, alle har en solid og god forkynnelse. Men vi erkjenner også at folk investerer en uke av ferien sin hos oss og vi ønsker at folk skal få slappe av og kose seg. Vi har utvidet campingtilbudet med femti nye plasser, så vi har til sammen 350 boenheter på området i år. Vi har sett en økning av campinggjester de siste årene, og har jobber med å legge til rette så gjestene våre vil få en flott uke på alle måter, presiserer Sørensen.

– Men mer enn noe annet er Sommerstevnet i Sarons Dal et misjonsstevne som vi ønsker skal være et vitne om at troen på Gud er levende og virkekraftig både i Norge og ute i verden, poengterer Sørensen.

Det blir også mulig å se møtene direkte over Troens Bevis sin nettside og på Kanal 10 om kveldene. Radio Lyngdal sender også møtene på lokalradio som når utover distriktet og kan høres på webradio.

Billetter til konsertene kan bestilles her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter