Kampanjestart i Burundi

Over 3000 mennesker deltok på fredagens åpning av musikkfestivalen til Troens Bevis i Burundi. Og 600 på fredskonferansen.

Over en ti års periode har Troens Bevis arrangert musikkfestivaler og fredskonferanser i flere av Burundis landsbyer. Denne helgen skjer det på nytt i Maramvya, en liten landsby der konflikter fra borgerkrigen står fortsatt sterkt.

Vår feltleder i landet, Charles Nduwumukama, forteller at på stedet finnes det kun en lokal kirke med noen få medlemmer. Etter helgens musikkfestival er hans mål at kirken skal fylles opp med nye mennesker som får møte Jesus under kampanjen.

Fredag morgen startet kampanjen og fredskonferansen med over 600 deltakere. Rune Edvardsen og Lars Agnar Rosten sto for undervisningen, og blant deltakerne satt ordføreren, politikere, politiet, innbyggere og flere av byens ledere.

– Fredskonferansene til Troens Bevis har blitt svært populære her i Burundi. Stadig mottar jeg telefoner og eposter fra flere ordførere som inviterer oss til å besøke deres landsbyer. De har hørt fra ordførere på steder vi har vært, at mentaliteten i deres landsbyer har blitt totalt forandret etter disse konferansene, forklarer feltlederen.

Interne konflikter
I flere tiår har Burundi stridt med interne konflikter som i stor grad har gått på etniske ulikheter mellom hutuer, tutsier og twa-befolkningen. Disse ble forsterket da kolonimaktene favoriserte tutsiene til tross for at hutuer var i et stort flertall.

Etter landet ble selvstendig i 1962 fikk tutsiene makten. Dette førte til at hutuene organiserte seg i motstandsgrupper for å stå opp mot undertrykkelsen. I 1993 var landet herjet av borgerkrig der over 50 000 hutuer og tutsier ble drept, og hele 700 000 hutuer flyktet fra landet.

I 2000 ble det etter internasjonalt press undertegnet en avtale med tutsiregjeringen og flere av hutugruppene i landet. I dag er landet inni den lengste perioden med demokratisk valgte styresmakter i landets historie. Under konferansen blir det tatt opp temaer som går på etniske konfliktene, hvordan man kan leve sammen og om det å komme frem til fredlige løsninger i fellesskapet.

Musikkfestival
Fredags kveld startet også musikkfestivalen der Rune Edvardsen og hans band spilte og forkynte for over 3000 barn, kvinner og menn. Det kristne rockebandet ble godt mottatt av burundierne. Etter forkynnelsen ble det invitert til frelsesbønn og bønn for syke. Alle som ønsket fikk utdelt et gratis bibelstudium som Troens Bevis har hatt stort suksess med i Burundi.

Fra Troens Bevis møtte feltleder Charles i 2000 og begynte misjonsarbeidet i landet hadde han plantet en menighet. Fjorten år senere har han plantet over 80 menigheter i Burundi. Selv sier han at dette har skjedd på grunn av bibelstudiet til Troens Bevis og at dette har vært nøkkelen for hans arbeid. Kurset er delt inn i to deler, der første del forteller om hvordan man kan bli frelst og andre del forteller hvordan man kan leve som en kristen. Siden Aril Edvardsen skrev kurset i 1971 har over 6 millioner gjennomført kurset. I tillegg er det sendt ut innfødte evangelister som har spredt kurset over hele landet og som har hjulpet analfabetere med å gjennomføre kurset. I dag har Charles 45 evangelister ute i landet. 19 av disse får støtte fra norske givere.

I morgen fortsetter undervisningen med de 600 deltakerne og på kvelden er det klart for en ny kveld med musikkfestival.

Se bildegalleri fra musikkfestivalen:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157644748222820/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Burundi 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

Støtt oss:

Vær med å be for kampanjen og om at mennesker skal få møte Jesus. Vi trenger også økonomisk hjelp til å dekke inn utgiftene så gi gjerne en gave til misjonsarbeidet.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter