Drar til Burundi for å snakke om fred

I midten av juni fortsetter Rune Edvardsen suksessen med musikkfestivaler og fredskonferanser i Burundi.

Burundi er et av verdens fattigste land og det på grunn av de mange interne konfliktene landet har stridt med i flere tiår. Konfliktene har i stor grad gått på etniske ulikheter mellom hutuer, tutsier og twa-befolkningen.

Først i 2000 ble det etter internasjonalt press undertegnet en fredsavtale med regjeringen og flere av opprørsgruppene i landet. På dette tidspunktet startet Troens Bevis opp sitt misjonsarbeid i landet. Med støtte fra partnere ble innfødte evangelister som skulle plante nye menigheter over hele landet sendt ut. Disse skulle også bidra til å disputere Brevkurset «Det Nye Liv» som er Troens Bevis sitt selvstudium i troen på Jesus.

To år senere lå lederen for motstandsgruppen CNDD-FDD, Pierre Nkurunzizas, og ventet på trefninger i Bujumbura Rural, jordbruksområdene rundt hovedstaden. Motstandsgruppen var en av to grupper som ikke signerte fredsavtalen i 2000. Nkurunziza hadde tatt til våpen etter borgerkrigen, da hans far og brødre var myrdet under en av landets mange massakrer. Mens han lå gjemt i fjellene holdt Aril vekkelsesmøter på fotballstadion inne i Bujumbura. Nkurunziza ble oppmerksom på møtene til Aril og fulgte kampanjen via radio og TV. Da han lyttet mer og mer intenst ble han grepet av budskapet. Dette førte til at han ble frelst og valgte å legge ned våpnene.

I etterkant stod Nkurunziza fram på Burundis TV og radio og fortalte om sin åndelige forvandling, og bad nasjonen om tilgivelse. Opprørsbevegelsen CNDD-FDD ble da omdannet til et demokratisk politisk parti, og den store opprørshæren ble etter hvert opptatt i Burundis hær. Bare to år senere ble det første vellykkede presidentvalget i landet holdt og Nkurunzizia ble valgt som president med sitt demokratiske parti.

Fokuser på fred
I etterkant arrangerte Aril Edvardsen flere kampanjer i landet. Etter hans død har sønnen Rune Edvardsen fortsatt storsatsingen i landet. Rune sine kampanjer har mange likheter med sin fars kampanjer. I tillegg til å være evangelist, er han også musiker. Dette har satt preg på hans kampanjer som har blitt arrangert som musikkfestivaler der flere band, inkludert hans eget bandt opptrer og invitere folk til gratis konserter. Musikken har vært med å tiltrekke et publikum som normalt ikke ville gått på tradisjonelle møter.

Rune har også fortsatt med fredskonferanser og pastor- og lederseminarer slik hans far gjorde. I september arrangerte han sin tredje kampanje i Burundi, som også ble fulgt opp med fred-og lederseminarer. Under fredskonferansen i september snakket vi med flere som var svært begeistret for undervisningen de fikk. Mange fortalte at for første gang hadde de hatt en fredelig dialog mellom myndigheter, politiet og landsbyfolket.

I midten av juni arrangerer Troens Bevis en ny kampanje med musikkfestivaler og fredskonferanser i Burundi. Du kan følge kampanjen på vår nettside og på vår Facebook-side.

Kampanjene koster, og derfor trenger vi din hjelp. Gi gjerne en gave til misjonsarbeidet.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377.

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter