Store vekkelser blant muslimer

Akkurat nå pågår det flere vekkelser i det stille i den islamske verden.

– Jeg er deres bror. Jeg var en muslim, men ble en kristen og jeg har tatt imot Jesus som min personlige frelser, skriver en av Miracle Channels seere i Jemen.

Mange av dem som jobber med Troens Bevis sin arabiske TV-kanal i Nord-Afrika, Gulf-landene og Midtøsten kommer fra muslimsk bakgrunn. Det viser seg at mange av de beste evangelistene blant muslimer er nye troende fra muslimsk bakgrunn. Men en skal ikke mange år tilbake før det nesten ikke fantes Jesustroende fra muslimsk bakgrunn, hverken i vesten eller i muslimske land.

Her er tre fantastiske bevegelser i den arabiske verden som nå er dokumentert av misjonseksperten David Garrison i hans siste bok om Vekkelsen i Islams Hus. Han deler den muslimske verden inn i ni forskjellige rom: Indo-Malaysia, Øst-Afrika, Nord-Afrika, Sørøst-Asia, Sørvest- Asia, Persia, Turkmenistan, Vest-Afrika og den arabiske verden. Tidligere muslimer i alle disse regionene har startet vekkelser der muslimer frivillig kommer til Jesus.

Troens Bevis virker i alle disse områdene i dag gjennom en eller flere av disse misjonsgrenene: TV-evangelisering, musikkfestivaler, et bibelsk selvstudium og innfødte evangelister.

Den første store bevegelsen av muslimer til Jesus skjedde ikke før i midten av det 19. århundre, nesten 1300 år etter at Muhammed etablerte Islam. Minst 69 av disse vekkelsene holder fremdeles på:

•  Etter at over 100 000 ble drept som følge av muslim mot muslim vold, har 10 000 muslimer snudd ryggen til Islam i Algerie og blitt døpt som Jesu etterfølgere. Denne bevegelsen har tredoblet seg siden slutten av 1990 tallet.

•    Under den iranske revolusjonen i 1979 var det kun rundt 500 fra muslimsk bakgrunn som fulgte Jesus i Iran. I dag er det fler hundre tusen nye troende fra muslimsk bakgrunn i Iran, de fleste tilhører husmenigheter og undergrunnsbevegelsen i landet.

•    I et arabisk land kom en islamsk bokutgiver til Kristus etter å ha sett på et kristent TV- program via satellitt. Han fikk kallet til å evangelisere, og innen et år har han døpt 2800 nye Jesus troende!

I Troens Bevis Verdens Evangelisering hører vi hver eneste dag fra muslimer som har sett programmene våre og gjerne vil vite mer Jesus og Bibelen.  
Her er ferske vitnesbyrd fra seere som har kontaktet oss siden årsskiftet:

Fra Jemen:
Fred og nåde være med dere. Jeg er deres bror. Jeg var en muslim, men ble en kristen og jeg har tatt imot Jesus som min personlige frelser. Nå har min familie fått mange problemer fordi folk skjønte at vi var blitt kristne. Familie og venner hater oss og forårsaker problemer. Vær så snill å be for meg og min familie at Herren vil hjelpe oss og gi oss styrke. Vi blir forfulgt og skadet. Jeg er den eneste kristne i min familie, men jeg ønsker ikke noe annet enn glede og trygghet for dem.


Fra Algerie:

Jeg har fulgt programmet deres hver uke og jeg er veldig lykkelig. Jeg følger dere gjennom en internettkafe fordi vi ikke har internett hjemme. Jeg tar opp episoden også hører jeg på det hjemme. Tusen takk!


Kareem:

Jeg håper at dere kan be for meg fordi jeg er en synder. Jeg kom til Gud for noen måneder siden så Han kunne hjelpe meg. Jeg begynte å forandre meg og jeg lovet Gud at jeg ikke skulle gå tilbake til synden som jeg holdt på meg. Vær så snill og be for meg slik at troen min blir løftet opp og at Gud vil hjelpe meg.


Fra Saudi-Arabia:

Jeg er veldig takknemlig for kanalen deres og jeg følger programmene deres regelmessig. Jeg tok imot Jesus som min personlige frelser. Nå vet jeg at jeg er et Guds barn, men problemet er at jeg ikke har noe trygt sted å gå.


Fra Sverige:

Jeg vil gjerne takke dere for kanalen. Den gav meg tilbake troen på Jesus. Jeg var en kvinne som hadde mistet troen på Gud av mange årsaker, men dette programmet som snakket om Gud trakk meg mer og mer tilbake til Jesus. 


En jente fra Algerie:

Tusen takk for deres mektige program og for kanalen. Jeg ble veldig rørt av episode i dag om Guds nåde og kjærlighet, og at han elsker oss nok til å gi oss en fri vilje, selv om det betyr at mange vil velge og ikke elske Han tilbake.


Fra Egypt:

Jeg bor i Kairo. Jeg har et godt forhold til gud, og alt gikk bra. Men så begynte jeg å mislykkes på flere områder, og jeg følte at Gud var borte selv om jeg vet at Han hjalp. Jeg fikk min andre sønn mens jeg fremdeles gikk på videregående. Nå er jeg 27 år gammel og er helt utslitt, vær så snill og hjelp meg. Tusen takk for forbønn og at dere lytter til meg.


En kvinne:

Jeg er Guds datter, og jeg vil gjerne takke dere for bønnene som dere har bedt for meg. Jeg har følt Guds nærvær og fred etter en lang periode med skuffelser. Vær så snill å be om at Gud vil svare på min bønn for jeg føler at Gud har gitt meg et løfte om en sønn, og jeg tror jeg vil få han i år da 2014 er et år med velsignelser.


Fra Algerie:

Jeg er en av dem som følger kanalen deres. Det har forandret livet mitt. Jeg var ikke en kristen før, men nå er jeg det.


Adil:

En flott kanal med utrolige program. Den leverer sannheten med omtanke og respekterer andre. Hilsener til alle som jobber der.


Fra Marokko:

Vær så snille og hjelp meg. Jeg er 23 år gammel og gift med en mann som er 41. Vi har vært gift i seks år. Vi har store problemer i ekteskapet og min svigerbror voldtok meg. Jeg er så glad for at jeg kan ringe dere for å få hjelp.


Iman:

Jeg taker Gud for jeg bad om et barn på programmet «Gud hører din bønn» og nå er jeg gravid!


Manal:

Tusen takk til Herren og takk til søster Nora. Hennes bønner på «Gud hører din bønn» har hjulpet min far å bli bedre og bedre. I går tok de han av pustemaskinen, og det går mye bedre med han.


Mary:

Jeg vil bare sende dere en liten hilsen. For en tid tilbake sendte jeg dere en epost og spurte om dere ville be for meg fordi jeg hadde vært gift i tre år og hadde ikke fått barn. Jeg hadde også spontan abortert to ganger. Jeg ba dere be om at Gud ville gjøre ferdig det han begynte. Nå vil jeg gjerne fortelle dere at Gud har gitt meg en baby jente som er frisk og sunn. Tusen takk for deres bønn om beskyttelse og velsignelse over hennes liv.

Fra Jordan:
Jeg hadde en psykisk lidelse. Jeg ba med Dr. Nora på «Gud hører vår bønn» og nå er jeg helt frisk og har det bra.

Du kan lese hele intervjuet med Dave Garrison på Christianitytoday.com:
Why Muslims are becoming the best evangelists.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter