Jesu vitner blant folkeslagene

Våre innfødte evangelister forteller om englevakt i Indonesia, helbredelse i India og gateevangelisering i Israel.

Her er et lite glimt av det som skjer blant Troens Bevis sine innfødte evangelister som arbeider i over 40 land:

Englevakt
I den siste rapporten fra en av våre innfødte evangelistpastorer i Indonesia forteller han at  bare i mars døpte han syv nye troende. I tillegg fikk han seks nye studenter som ville studere Brevkurset «Det Nye Liv» som er Troens Bevis sitt selvstudium i troen på Jesus. Han forteller videre at de hadde englevakt da en lastebil kjørte inn i huset deres:

«Vi opplevde virkelig sannheten i skriftstedet fra Salme 90: 9-10 der det står om Herrens beskyttelse over Hans barn. Nylig kjørte en lastebil rett inn i huset vårt og ødela verandaen vår. Men utrolig nok stoppet lastebilen der, og ingen ble skadet. Vi var alle hjemme da dette skjedde. Hjemmet vårt ble bygd i 2007 og er ganske lite, kun 4 x 8 meter. Gud må ha gitt oss englevakt slik det står i denne Salmen! 

Vi opplever også at det er folk som hater oss fordi vi er Herrens tjenere. Disse folkene kaster steiner på oss, men ingen av dem har truffet oss. Men vi ser også at Guds favør er over oss.  Det var flere muslimer i nabolaget som ikke likte oss, men etter at vi har fått vise dem Jesu kjærlighet over en lengre periode, er de blitt vennligere, og nå aksepterer de oss.

De tre stedene som vi nå evangeliserer er i landsbyer som har veldig dårlige veier og er vanskelige å nå. Tenk strie elver med plankebroer. Men Herren gir oss styrken og gleden til å gå! Det finnes ikke ord for å si tusen takk til Troens Bevis for den trofaste økonomiske støtten for vår tjeneste, vi ber velsignelser over dere og tjenesten dere står i.»

barnearbeid

EVANGELISTENE DRIVER BARNEARBEID I INDIA.

Fra prestekaste til Jesu-vitne
Sadhue Chellappa kom fra prestekasten i India og vokste opp i et tempel. Etter sin egen omvendelse brenner han for å trene opp tidligere hinduer til å nå sine egne med evangeliet:

«To i teamet vårt har besøkt sykehus og drevet med gateevangelisering den siste tiden. De har fokusert på barnearbeid og opplæring av hinduer som er blitt frelst og som selv ønsker å ta evangeliet til hinduene. Fire familier og 35 barn tok imot Jesus. Nylig samlet vi 100 barn fra 8-16 år i en landsby som heter Oragadam. Der lærte vi dem sanger og bibelhistorier, og gjorde kreative aktiviteter som maling og tegning. Den siste dagen delte vi ut priser for de beste talentene. Fire av familier til barna kom for å se på, og da de så hvordan barna hadde forandret oppførselen sin, gav de sine liv til Jesus.

Vi besøker også syke på sykehuset, og en dag ringte en mann som var innlagt med en svulst i magen. Legene sa at han måtte opereres så de kunne fjerne svulsten. Vi ba til Herren for helbredelse. Neste dag ringte mannen oss og sa, «Jeg  er helbredet og jeg blir nå skrevet ut fra sykehuset».  I dag går denne mannen i forsamlingen vår i landsbyen. Alle ting er mulig for Jesus Kristus!

En gang da et annet team vitnet på gaten tok et ektepar kontakt med dem. De hadde vært gift seks år uten å få barn. De spurte om vi ville be for dem. De hadde gått til alle templene og ofret til gudene uten at noe hjalp. Vi la hendene på magen til kvinnen og ba Herren om å velsigne henne. Da vi ba falt mannen plutselig ned på kne og begynte å gråte og bekjenne sine hemmelige synder. En ånd av forsoning, bekjennelse og kjærlighet falt over han. Han bekjente alt dette for sin kone, og begge ble frelst den dagen. Og innen en måned var konen gravid. All ære til Gud for dette mirakelet!»

avi-familie

EVANGELISTFAMILIE I ISRAEL.

Arabere og jøder vitner om Jesus
Også i Israel og på Vestbredden har Troens Bevis flere innfødte evangelister blant jøder og arabere. Her en en hilsen fra Avi Mitrachi som er pastor for en menighet i Tel Aviv:

«Vi vil gjerne takke dere for forbønn og støtte opp mot den samlede jødiske og arabiske evangeliseringskampanjen som vi holdt  i Haifa. Vi fikk anledning til å dele evangeliet med mange folk, og vi delte ut flere tusen kristne bøker og Ny Testamenter! Det var så åpent for evangeliet at vi planlegger å gjenta det samme neste år. Sammen med de arabiske kristne arbeider vi for innhøstningen i Israel. Vær så snill og fortsett å stå med oss i bønn.»

Victor Bahbah gjør et viktig arbeid som pastor i en arabisk menighet i Jaffa. Menigheten hans samarbeider med lokale messianske menigheter slik at evangeliet skal nå hele Israel:

«Vi ble spurt om vi kunne besøke en som var på sykehuset. Denne personen var fra Gaza og hadde blitt skutt. Han hadde hatt besøk av en kjøkkenmontør som plutselig begynte å skyte rundt seg. Vi besøkte han og ba for han, selv om han var bevisstløs og kritisk skadet. Heldigvis grep Gud inn i livet til mannen og han ble gradvis bedre. Nå er han frisk fra skadene.

Jeg ble også oppringt av en amerikansk pastor i Tel-Aviv som driver et arbeid blant de sudanske muslimene i byen. Han spurte meg om jeg kunne hjelpe til i arbeidet hans, og jeg drar nå til Tel-Aviv hver fredag for å dele Guds ord.»

Muslimer og kinesere
Troens Bevis har også evangelister som fokuserer på nordafrikanere i Marokko, Algerie, Tunisia og Spania. Her er en hilsen fra Barcelona:

«Vi har to brødre fra Algerie som tjener Herren i Barcelona. For et par uker siden brukte Herren dem til å lede en imam fra Marokko og en spansk muslim til frelse i troen på Jesus. Vær så snill å be for dem mens de nå blir disippelgjort, og at Herren må forsørge de to brødrene fra Algerie som trofast tjener Herren i denne byen.

Vi ber også at Herren vil sende noen kinesere fra kinesiske menigheter rundt om i verden som kan virke blant det store antallet kinesere som har flyttet til Algerie for å jobbe. De er veldig åpne for Jesus. Til sommeren skal vi samle et team som skal dele ut kinesiske Ny Testamenter ved byggeplassene der de jobber.

Denne sommeren skal vi også ha to leirer for nye troende, en barneleir, to ungdomsleirer, et ekteskapsseminar, en kvinnekonferanse og en konferanse for forfulgte troende. Vær så snill og be om at alle som kommer blir oppmuntret i troen og for Herrens beskyttelse gjennom hele sommeren!»

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter