Brevkurset offisielt godkjent i Indonesia

Sommeren 2013 passerte Brevkurset «Det Nye Liv» 6 millioner elever siden det begynte på 70-tallet. Nå har vi offisiell tillatelse til å distribuere kurset i Indonesia, landet med flest muslimer i verden.

Brevkurset er Troens Bevis sitt selvstudium i troen på Jesus. I dag har vi ni oppfølgingskontorer fordelt på åtte land i Europa, Asia og Afrika.

Kontoret i Indonesia opplevde nylig at en to-stjerners general fra Politi Departementet ble satt til å sjekke kurset, da det var blitt kjent at det nå spres over store deler av landet.

Lederen ved oppfølgingskontoret til brevkurset var veldig spent på utfallet da denne generalen er kjent for å være en hengiven muslim.

Men til deres overraskelse sa generalen at han ikke fant noe feil eller galt ved kurset, men at det tvert imot ville være både inspirerende og gunstig for befolkningen. Nå har oppfølgingskontoret fått en offisiell tillatelse til å distribuere kurset i Indonesia.

Muslimske prester
En av pastorene som bruker brevkurset i tjenesten sin i Indonesia, opplever at flere muslimske prester er kommet til tro i menigheten hans. De møtes i hemmelighet i en cellegruppe der de får bibelundervisning og studerer brevkurset. Denne pastoren opplever at mange i menigheten hans omvender seg i hemmelighet da de holder til i et tett befolket nabolag og frykter reaksjonen til både familie og naboer.

Analfabeter
En av evangelistene som jobber ved oppfølgingskontoret dro nylig til byen Manado i Nord Sulawesi for å dele ut kurset. Der traff han ei dame som var analfabet.

– Et under skjedde da hun var villig til å ta imot Jesus før hun begynte å studere kurset, forteller lederen for oppfølgingskontoret.

– Skrive og leseferdigheten bare kom til henne mens hun tok kurset, og etter kurset overgav hun seg helt til Kristus, fikk en personlig mentor og ble medlem av en lokal menighet, forteller han.

Ifølge lederen for oppfølgingskontoret er dette det andre underet de har opplevd med analfabeter. I følge UNESCO var det 7,5 millioner analfabeter i Indonesia i 2010. Lese og skriveferdighetene er sterkt knyttet opp mot de fattigste av folket.

Vanligvis vil en innfødt evangelist lese kurset for dem som er analfabeter og hjelpe dem med å fylle inn svarene i brevene til kurset. Men denne pastoren oppleve også en annen gang at en kvinne uten lese og skrive ferdigheter tok imot kurset og begynte å lese det på egenhånd. Innen hun var ferdig med kurset kunne hun lese helt flytende.

Har skjedd før
Det hører nok heller til sjeldenhetene at en hører om analfabeter som plutselig kan lese, og noen kan kanskje stille seg undrende til dette. Men Troens Bevis har faktisk hørt om slike tilfeller tidligere.

En av dem var bestefaren til Saleem Shalash, en arabisk pastor i Nasaret som besøkte Sommerstevnet i Sarons Dal i 2009. Han fortalte at da bestefaren,  som hadde vært analfabet hele livet, overlevde hjerneslag og en nær-døden opplevelse, kunne han plutselig lese Bibelen. Dette gjorde han så til gangs ved å lese høyt fra den i flere timer hver dag for familien.

Les også: Lærer Nasarets ungdom å vise kjærlighet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter