Forretningslunsj i Betania Kristiansand

Troens Bevis og Betania Kristiansand har inngått et misjonssamarbeid. Derfor var menigheten vertskap for helgens misjonsmøter i Kristiansand.

Fra Afrika kom Rune Edvardsen direkte til Betania Kristiansand. Lenge hadde han gledet seg til å treffe flere støttepartnere og forretningsfolk i Kristiansand da Troens Bevis inviterte til en forretningslunsj fredag ettermiddag.

– Misjonsarbeidet er menighetens ansvar! Uten menigheter hadde vår organisasjon aldri eksistert. Det er menigheten som må se til at evangeliet deles med andre, var Runes budskap til kristiansandfolket. – Er vi der vi skal være? I år er vi mer på vei vekk fra vekkelse enn inn i det. Dette er hardt og brutalt. Men til og med i bibelbeltet er mange bedehus lagt ned. Mange steder er kirkene tomme og det er mye grå hår.
Hvilket inntrykk har folket av oss kristne? Er vi dømmende og negative? Vinner vi folks hjerter? Har vi innpass? Snakker folket om de gode kristne og de gode menighetene? Josef gikk bare inn og gjorde sosialt gode ting i samfunnet. Har vi posisjon og blir lyttet til i samfunnet? Hvordan er det i din menighet? Er det vekst? Evangeliet er ikke stillstand, men sprengkraft og fremgang. Vi kristne kan engasjere oss sterkt i så mange småsaker. Men hvor er det sterke engasjementet når det gjelder en døende verden? Vi må støtte hverandre, være villig til å gjøre ting på en annen måte for å nå mennesker med vårt budskap.

Rune delte også ferske inntrykk fra Zanzibar der Troens Bevis og Dina Stiftelsen har gått inn med humanitært arbeid.

– Det er lurt å gå inn med hjelpearbeid før vi forkynner evangeliet. Hjelpearbeid er helt nødvendig for at Zanzibar skal nås med evangeliet.

Svein Inge Olsen, som er festivalleder for «Christiansand Protestfestival», ble vinner av en kampanjetur til Asia eller Afrika sammen med Rune Edvardsen og Troens Bevis. Turen har en verdi på 15 000 kroner.

I tillegg til forretningslunsjen, deltok Rune og Troens Bevis på et ungdomsmøte senere på kvelden. Søndag ettermiddag talte Rune på et misjonsmøtet i menigheten. Der fortalte han ferske vitnesbyrd fra kampanjen i Ghana som ble arrangert i samarbeid med menigheten bare to uke før. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter