Holy Riders ga motorsykler til evangelister

Denne uken er en representant fra motorsykkelklubben Holy Riders sammen med Troens Bevis i Ghana. Der skal Holy Riders sponse motorsykler for innfødte evangelister.

– Det er min første tur til Afrika, så derfor er dette blir veldig spennende, sier Torgeir Dahl fra sentralstyret i Holy Riders. Lørdag 8. mars reiste han sammen med 40 personer til Ghana der Troens Bevis holder kampanjer og predikantseminar. Med på turen er selve teamet fra Troens Bevis som inkluderer Rune Edvardsen og bandet hans, 17 personer fra Betania Kristiansand og ti elever fra Kraftskolen SBI.   

Motorsykkelklubben Holy Riders, som har en kristen, tverrkirkelig profil med rundt 300 medlemmer, støtter hvert år et misjonsprosjekt. I år bruker de rundt 20 000 kroner på å gi innfødte evangelister i Ghana et fremkomstmiddel de kan bruke når de drar ut til avsidesliggende landsbyer for å evangelisere.

Torgeir Dahl forteller at de for pengene har de klart å kjøpe fem sykler.

– Det er klart det er jo ikke akkurat samme type sykler som vi kjører på veiene her, det som er viktig er å gi de innfødte evangelistene et greit og rimelig fremkomstmiddel. Vi ønsker å gi dem noe som kan hjelpe dem i tjenesten, forklarer han.

Et siste ønske
Motorsykler for Ghana var et av de siste ønskene til tidligere Holy Rider medlem Lars Thorsland. I oktober 2012 var Lars med Betania i Kristiansand og Åseral til Ghana, uvitende om at han var blitt rammet av aggressiv kreft og kun hadde noen få måneder igjen å leve.

– Et par år før ble det kjøp opp et landområde for å starte en mangofarm for å skaffe inntekt til misjonen der ned, forteller broren til Lars, Kennet Thorsland.

 – I løpet av to turer i 2012 og en tur i februar 2013, fikk Lars organisert og reist hele driftsbygningen på mangofarmen. De fikk også ansatt to stykker til å drive farmen. En som bor på gården og en som pendler hver dag. For han som ikke bor på gården innebar det en gåtur på 1,5 timer hver vei fra hovedstaden Accra, og 1/3 av lønnen hans gikk kun til transport. Så kom ideen til
Lars, som var et ivrig medlem av Holy Riders, om å sponse med en motorsykkel for på den måten å støtte misjonsprosjektet på
mangofarmen, forklarer Kennet Thorsland.

Hedrer sin brors minne
Før Lars Thorsland gikk bort i juni i 2013, hadde han fått med seg Holy Riders i Indre Agder på prosjektet. De fikk samlet inn midler til motorsykkelen, og rakk akkurat å sende over pengene før Lars døde. Han ønsket også at klubben skulle støtte Troens Bevis sine innfødte evangelister i Ghana med flere motorsykler som evangelistene kunne bruke når de gikk mellom landsbyene for å evangelisere.

Troens Bevis støtter i dag ti innfødte evangelister i Ghana. De fleste av disse evangelistene er unge folk som har gått på en bibelskole som tilhører samme misjonsprosjekt, og er bygd med norske gaver.

– Så nå ser jeg veldig frem til å overvære overrekkelsen av fem motorsykler fra Holy Riders på vegne av min bror. Syklene skal få et skilt på seg som det står «Motorcycles for Jesus», forteller Kennet, som er takknemlig for å kunne hedre sin brors minne på denne måten.

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157642406303925/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Ghana 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter