Evangeliserer under OL i Sochi

Fire innfødte evangelister gjør en massiv evangeliseringskampanje i Sochi sammen med lokale menigheter og kirker.

De fire russiske evangelistene som Troens Bevis støtter i Sochi har de siste årene jobbet på spreng opp mot olympiaden. De har samlet lokale menigheter til evangeliseringstiltak, jobbet blant fremmedarbeidere og funnet innpass hos den olympiske komiteen i byen.

To av evangelistene, Denis og Yuri, var raske til å besøke brakkebyene der flere tusen fremmedarbeidere har bodd mens de har bygget de storslagne anleggene i olympiadebyen. De har holdt møter i brakkene og invitert arbeidere til middag i menighetene med hjemmelaget mat og godsaker. Mange av fremmedarbeiderne har vært muslimer som aldri vært i kontakt med kristne eller en menighet.

– Jeg vil si at hovedandelen av dem som har besøkt oss har tatt imot Jesus som sin frelser i løpet av de siste to årene, men det er også de som kommer for å se hva som skjer og for å få seg et måltid mat. Og det er helt greit, Gud virker på mange måter, sier vår overoppsynsmannen for våre russiske evangelister i Sochi, Biskop Ivan Chekhunov.

ol2

Et team med ungdommer øver seg på gateevangelisering i Sochi.

Mer kostelig enn gull

De har også tatt initiativet til en paraply organisasjon som de har kalt «Mer kostelig enn gull». Utfordringen var nemlig at myndighetene har begrenset eller forbudt all aktivitet fra menigheter og kirker rettet mot olympiaden. Men gjennom denne frivillige organisasjonen er det mulig for dem å drive aktiv evangelisering.

– Vi har etablert en sportsorganisasjon her som heter «Mer kostelig enn gull» der vi har brakt sammen ungdommer og voksne fra baptistmenigheter, pinsevenner, adventister, karismatiske og andre menigheter i området vårt, forteller biskopen.

– Vi har trent på hvordan vi kan dele evangeliet med folk fra alle mulige bakgrunner og tenkt gjennom og planlagt hvordan vi kan være til støtte og hjelp for de besøkende under olympiaden, forteller han.

Under selve olympiaden har menighetene satt opp telt med glitrende snøflak og olympiske lys som brukes til konserter, sportsleker. De har også fellesrom med store TV-monitorer så folk kan sette seg ned og følge lekene på TV.  

– Vi har også leker for barna, boble show, magiske triks, ansiktsmaling og matlaging med en kjendis kokk fra Louisiana, forteller Ivan.

ol3

Flere av fremmedarbeiderne som har vært med å bygge de olympiske anleggene har tatt imot Jesus.

– For ungdom har vi video spill med store plasma skjermer. Gjester får servert vår spesialitet som er Sochi-te med pannekaker, og de får høre evangeliet. Tre av Troens Bevis evangelistene er fungerende olympiade prester sammen med meg selv, forteller biskopen.

Alle som besøker gjesteteltene får en anledning til å prate med en pastor og motta en kopi av Det Nye Testamentet med vitnesbyrd fra kristne atleter, i tillegg til kristen litteratur.

– Jeg kan si at de seks siste månedene opp mot olympiaden har vært enormt travelt for oss. Vi har bare kunne drømme om å slappe av! Men alle forberedelsene vi har holdt på med har kun hatt ett mål for øye, og det er å vinne mennesker for Kristus under olympiaden, forteller biskop Ivan Chekhunov fra Sochi denne uken.

Se også:  Russiske evangelister klar for olympiaden i Sochi i 2014

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter