Fra kriminell til menighetsplanter

Etter to musikkfestivaler i India, er målet å plante ti menigheter i hver by. I Anatapur møtte vi fjorten innfødte evangelister som skal sørge for at
oppfølgingsarbeidet går sin gang.

Siden 2002 har vi hatt et tett samarbeid med den indiske misjonsorganisasjonen, Manna Ministries. Sammen har vi arrangert 26 musikkfestivaler i 25 byer. Som følge av dette er 250 menigheter plantet i India. Biskop Ernest Komanapalli, leder for Manna Ministries, har hatt som mål å plante minst ti nye menigheter etter hver festival. Etter årets musikkfestivaler skal minst 20 nye menigheter startes i Anatapur og Nandyala. I Anatapur fikk vi møte fjorten evangelister som skulle sørge for oppfølgingsarbeidet i byen. Disse har blitt rekruttert av Manna Ministries.

I ung alder ble H.B Daniel rekurrert som medlem i en kriminell bevegelse. Nå er han en av pastorene i Anatapur.

– I flere år jobbet jeg for denne bevegelsen. En dag ble jeg arrestert av politiet. Da gikk det opp for meg at det jeg gjorde var galt. Jeg begynte å gråte som et lite barn, og politimann spurte: «Hvorfor er du så trist?». Jeg fortalte sannheten om hva jeg hadde gjort og at jeg visste det ikke var rett. Politimannen valgte å løslatte meg og hjalp meg ut av det kriminelle miljøet. Etter jeg distanserte meg fra bevegelsen, ble jeg kristen.

For femten år siden ble H.B Daniel døpt, og for ti år siden begynte han i fulltidstjeneste.

– Jeg har startet to kirker med 60 og 70 medlemmer. Begge i Anatapur, forklarer pastoren mens han viser frem bilder av menigheten. Etter musikkfestivalen håper jeg vi skal få mange flere til kirkene våre, og at vi skal oppleve stor menighetsvekst. Festivalene samlet mennesker fra alle religioner, og spesielt unge mennesker. Jeg håper vi skal få flere slike festivaler i India, for vi ser at tusener av hinduer møter Jesus på denne måten.

5602 ønsket kontakt
I januar skrev vi om festivalen i Antapur. Nå har vi fått opplysninger om at 5602 indere fylte ut oppfølingskortet med utfylt kontaktinformasjon. I tillegg var det 4200 som gikk hjem med Brevkurset «Det Nye Liv», som er et selvstudium i troen på Jesus. Kurset brukes som oppfølging av søkende og nyfrelste, og kan gjennomføres uten å eie en bibel. Det er oversatt til flere språk, og de som fikk kurset under festivalen, fikk det utlevert på det lokale språket «telugu».

H.B Daniel har fått tildelt en del av oppfølingskortene med informasjon om søkende og nyfrelste. Disse holder han på å kontakte, forsøker å skape en god kontakt og inviterer dem til menighetene. Pastoren ber om at musikkfestivalene skal skape menighetsvekst, og bli til en velsignelse for Anatapur.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377.

Se bildegalleri fra Anatapur:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157639655924416/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»India 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter