Christian Ingebrigtsen til Sarons Dal

Det blir egen konsert med Christian Ingebrigtsen under åpningskvelden til Sommerstevnet i Sarons Dal i juli.

Den populære artisten og TV-personlighet Christian Ingebrigtsen har bekreftet at han kommer til åpningen av Sommerstevnet i Sarons Dal lørdag 12. juli. Da vil han holde en egen konsert etter selve åpningsmøtet.

Ingebrigtsen ble først kjent gjennom det engelske boybandet A1. Etter at A1 ble oppløst i 2003, har han fortsatt sin egen karriere som låtskriver, produsent, musikalartist og sanger. Han var en av deltagerne i TV serien 71° nord i 2013, og er også kjent for sitt engasjement for fred i Midtøsten og sin kristne tro.

Da Christian Ingebrigtsen sist gjestet Sarons Dal under en konsert med gospel koret Shimmer i 2012, fortalte han at i jaget etter å bli berømt og produsere hits oppdaget han at det som virkelig teller i livet, er ikke hva du tar med deg av priser og utmerkelser, men hva som blir igjen etter deg, slik som vennskap og omsorg for andre.

Og han blir svært glad når sangene hans rører lytterne på dypet.

– Låten «Learn to fly» ble med i en dokumentar som omhandlet ungdom og selvmord og jeg fikk masse brev fra unge mennesker som hadde fått med seg at det var jeg som hadde skrevet den sangen. De fortalte meg at de hørte på den sangen 20 ganger om dagen, og at det fikk de gjennom en tung periode i livet. En sterkere tilbakemelding kan man ikke få som låtskriver, sa han til nettavisen.no i fjor.

Under besøket i Sarons Dal fortalte Ingebrigtsen også at et av de prosjektene som betyr mest for han er det unike samarbeidet mellom populære israelske, palestinske, jordanske, amerikanske og norske musikk artister som jevnlig møtes i Oslo for å fremme fredsarbeidet i Midtøsten. Prosjektet heter «My Favorite Enemy» og de har utgitt en CD under samme tittel med både hebraiske, arabiske og engelske sanger.

Christian er sønn av den kjente artisten Steinar Ingebrigtsen. Det medførte at han fikk en sterk musikalsk oppvekst. Han har vunnet flere store musikalske priser, men noe som de fleste kanskje ikke vet er at da han som 16- åring reiste til Kentucky i USA som utviklingsstudent, fikk han så mye anerkjennelse for sitt musikalske talent at innen han dro hjem ble han utnevnt til æres ambassadør for delstaten. Dette er en utmerkelse han deler med Winston Churchill, President Ronald Reagan og skuespiller Johnny Depp! Etter oppholdet i USA fortsatte han studiene videre ved Paul McCartney’s Institute for Performing Arts i Liverpool.

Ingebrigtsen har nytt stor suksess i en allsidig karriere, men legger ikke skjul på at det ligger mye arbeid bak suksessen og også nederlag og tøffe tak. Men han nøler aldri med å oppmuntre andre til å våge å satse på drømmene og bruke sine Gud-gitte gaver. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter