Da Jesus kom inn i familien

Dette er historien om hvordan en 16 år gammel indisk gutt vant familien sin for Jesus.

Eswar ble født i 1997 til hindu foreldre. Faren jobbet som vaktmann for et byggefirma og moren er hjemmeværende. Selv om Eswar veldig gjerne ville videreutdanne seg, måtte han slutte på skolen allerede etter 10. klasse for å forsørge foreldrene som begynner å bli eldre. Dette skulle egentlig vært ansvaret til hans eldre bror Venkar. Faren sørget for at Venkar fikk en god utdannelse som siviløkonom, og Venkar gjør det godt i jobben. Men han bor i en annen by. Venkar var mest opptatt av festing og venner og brydde seg ikke stort om familien sin. Eswars eldre søster Swaroopa giftet seg for flere år siden og hadde nok med sin egen familie.

Besøk på jobben
I mars i 2012 kom det en ungdomsgruppe fra en menighet tilfeldigvis innom rørleggerbutikken der Eswar jobber. De gav han Brevkurset «Det Nye Liv». Eswar har alltid likt å lære nye ting, og ble veldig interessert ettersom han leste kurset. På egenhånd oppsøkte han den lokale menigheten til ungdomsgruppen i en nabolandsby. Her fikk han møte pastoren som etterhvert fikk be med Eswar til frelse under et ungdomsmøte  den 2. oktober i 2012.

swar

Swaroopa håper nå at både mannen hennes og foreldrene deres vil bli med i kirken.

Søsteren blir frelst
Eswar var raskt til å dele begeistringen over brevkurset med sin søster og bror og oppfordret dem også til å ta kurset. Søsteren Swaroopa jobber som gartner og hun har en sønn på syv år og en datter på fem år. I begynnelsen ville hun ikke ta imot kurset av frykt for at Srinivas, mannen hennes, ikke ville like det. Men Eswar ga seg ikke og omsider tok hun motstridig imot kurset. Mens hun leste kurset begynte hun å stille mange spørsmål om Gud og skapelsen. Eswar tok henne med til kirken så hun også kunne snakke med pastoren. Den 18. oktober 2012 fikk pastoren be med Swaroopa til frelse, knapt to uker etter Eswars omvendelse. De fortalte pastoren om Venkar og spurte om han ville være med og be for den eldre broren deres.

En ny bror
Da Venkar hadde vært på besøk den sommeren, hadde Eswar forsøkt å gi han brevkurset flere ganger, men Venkar nektet å ta imot og forsøkte heller å hindre Eswar fra å lese det selv. Men Eswar ble bare mer pågående og insisterte på at broren måtte i det minste lese kurset. Venkar ble trøtt av maset fra Eswar og tok etterhvert imot kurset. Men det tok ikke lang tid før Venkars interesse var vekket, og han spurte Eswar hva salgs fordel læren om evangeliet kunne gi han. Da tok Eswar broren sin med til kirken så han også kunne treffe pastoren. Den 5. november 2012 tok Venkar også imot Jesus som sin frelser, og 31. desember 2012 ble både Eswar, Swaroopa og Venkar døpt. Nå har alle tre søsknene begynt å be og å vitne for foreldrene sine og mannen til Swaroopa i tro om at de også vil bli med dem til kirken.

vekat

Vankat vil nå ta ansvar hjemme så Eswar kan få seg en utdannelse.

– Nå er hjertet mitt fylt av fred og jeg har fått et helt nytt liv. Det er som et under har skjedd med meg, jeg følte det aldri slik når jeg var ute og festet sammen med de gamle vennene mine, forteller Venkar.

– Nå vil jeg begynne å forsørge foreldrene mine slik at Eswar kan begynne på studiene sine, som jeg også vil betale for. Gud har virkelig gjort store ting i livet vårt gjennom min 16 år gamle bror, sier Venkar med en ny hengivenhet.

Brevkurset «Det Nye Liv» er en av Troens Bevis sine store virkegrener og er et selvstudium i troen på Jesus. Vi har nioppfølgingskontor i en rekke land og det tiende kontoret er i ferd med å åpnes i Vietnam.

I januar reiser et team fra Troens Bevis til India, der de skal holde to evangeliske kampanjer. Brevkurset vil bli brukt i oppfølgingsarbeidet i etterkant av kampanjene. Om du ønsker, kan du gi en gave til arbeidet.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter