Militærpolitiet i Brasil får bibeltimer

Brasils militærpoliti får tilbud om bibeltimer i arbeidstiden for å forebygge politivold og mestre stress.

Den siste tiden har arbeidet til militærpolitiet i Brasilia vært preget av store demonstrasjoner som protesterer mot styresmaktenes bruk av penger, politisk korrupsjon og de store offentlige investeringene i et nytt fotballstadium for VM i fotball i 2014. Militærpolitiet er den sivile avdelingen av sikkerhetsstyrkene som er ansvarlige for ro og orden i gatene, ved kriminelle åsteder og arrestasjoner av mistenkte. Det er kommet inn mye klager på militærpolitiets hardhendte behandling av folkemengden.

– Vi ser på dette bibelkurset som et redskap som kan hjelpe våre offiserer, sier militærpolitiets kapellan, Gisleno Farias. Han legger til at 90 prosent av politimennene i Brasilia betrakter seg selv som kristne, så materialet var designet for å reflektere troen deres.

Da tilbudet om kurset ble lagt ut tidligere i høst, var 150 søkere blant militærpolitiet i Brasils hovedstad, men kun 70 søkere fikk plass. Hensikten med bibeltimene er å lære politibetjentene hvordan de kan anvende bibelske prinsipper for bedre å mestre livet på jobb og privat.

Undervisningen skal oppmuntre dem til å søke etter bibelske eksempler som gir råd og løsninger for alt fra ekteskapsproblemer, barneoppdragelse, personlig økonomi og relasjoner.

– Når kurset er ferdig i desember vil vi gjøre en evaluering og bestemme om kurset skal bli tilbudt over hele landet, forteller Farias. – Hvis dette skjer kan vi også tilpasse oss andre trosretninger om det skulle bli store nok forespørsler.

Hjelp i ekteskapet
Politibetjent Paulo Henrique Silva de Pinho har jobbet i militærpolitiet i over ti år. Han forteller at han var ikke religiøs, men da han hørte om kurset bestemte han seg for å melde seg på fordi han hadde ekteskapsproblemer.

– Min kone og jeg trettet mye, forklarer han. – Det var ikke godt mellom oss. Det påvirket vår sønn, og det hadde en negativ effekt på jobben for meg. Jeg kunne ikke konsentrere meg og var både irritabel og stresset.
Etter å ha deltatt på fire leksjoner sier den 34 år gamle politibetjenten at han har allerede merket en bedring i hvordan han møter utfordringene hjemme.

– Det har vært gitt meg en god anledning til å tenke over hvem jeg er og til å utvikle meg som mann, far, ektefelle og yrkesaktiv, forteller Pinho. – Jeg har lært hvordan jeg skal vise tålmodighet og toleranse og jeg føler at leksjonene har gitt meg egenskaper som hjelper meg både på jobb og i familien.

Hans kone, Ruth, sier seg enig.

– Dette bibelkurset kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt, nå har jeg har fått mannen min tilbake, sier hun. – Han er motivert og kjærlig og forandringene hos han har hjulpet meg til å være  mer forståelsesfull. Nå ser jeg lyst på fremtiden vår som familie, legger hun til.

Kilde: Religion News Service

Få nyheter i posten:

Ønsker du å lese flere nyheter fra oss, så kan du motta vårt misjonsmagasin gratis i posten!

{chronoforms}magasiner{/chronoforms}

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter