Fant frelsen gjennom brevkurset

Innfødte evangelister i Kongo tar Troens Bevis sitt brevkurs bak fengselsmurene der de både underviser og døper innsatte.

 Hver dag ledes mennesker til troen på Jesus gjennom Troens Bevis sitt Brevkurs «Det Nye Liv». Brevkurset er et bibelsk selvstudium i to deler, som gir grunnleggende undervisning for søkende og nyfrelste. Hver del består av fem leksjoner. Første del forteller om hvordan du kan bli frelst og andre del forteller om hvordan du kan leve som en kristen. Kurset er oversatt til flere språk og er også tilgjengelig på Internett.

Ta kurset

I D.R Kongo støtter Troens Bevis  innfødte evangelister som bruker brevkurset som et redskap til å nå nye mennesker med evangeliet. Da Rubain Mabayu (23) og Marie Ange Lukenge (44) ble introdusert for brevkurset levde de et liv i kriminalitet og prostitusjon. Her forteller de sin historie.

Rubain Mabayu:

«Jeg ble født i Sør Idjwi, i landsbyen Kabuy. Jeg takker Gud for at både familien min og at jeg er i live i dag. Jeg er så lykkelig over at jeg har gått fra mørket til lyset og at jeg i dag tror på Gud og har tatt imot Jesus som min frelser. Jeg takker Gud for alle hans tjenere som gir Brevkurset «Det Nye Liv» til oss som ennå ikke har tatt imot de gode nyhetene om Gud. Det var gjennom dette kurset at jeg ble kjent med Jesus og hans kraft i mitt liv.  

Fra jeg var ganske ung brydde jeg meg ikke om Bibelen og jeg var tiltrukket av verdslige ting, selv om jeg var født inn i en kristen familie. Jeg stjal, svindlet og var en skjørtejeger, men jeg fikk ikke noe fortjeneste for denne oppførselen. Helt motsatt, i dag er jeg fengslet fordi jeg ikke brydde meg om formaningen til foreldrene mine eller andre kristne. I fengselet har jeg funnet Guds ord, som jeg gjorde alt for å unngå. Jeg har oppdaget at Gud er verdig min tilbedelse, for uten Han ville jeg ikke vært i live under de eksisterende forholdene i fengselet. Dette fikk meg til å tro på Gud, og jeg ble døpt 8. september 2013 her i fengselet. Nå har jeg bestemt meg for å tjene Gud i gode så vell som onde dager, om jeg er fengslet, og Gud villig, når jeg blir fri igjen.  Tusen takk til dere alle, og spesielt til dem som står bak den store tjenesten til dette brevkurset.»

Marie Ange Lukenge:

«Jeg kommer fra Mewenga, R.D. Kongo. Jeg begynte å protistuere meg da jeg var 12 år gammel. På tross av mine foreldres formaning om å slutte, fortsatte jeg med min dårlige oppførsel. Jeg begynte etter hvert å røke marihuana og besøke et gullgruve felt. Jeg hadde fem aborter, og jeg skadet også en kvinne med kniv. Da jeg var 38 år gammel ble jeg fengslet. Etter en dag i fengselet døde kvinnen som jeg hadde skadet med kniven, og jeg ble dømt til to år og seks måneder i fengsel. Etter å ha sittet inne i tre måneder, begynte jeg å lese Brevkurset «Det Nye Liv» med hjelp fra en av deres evangelister. Men selv om jeg fikk undervisning ble jeg ikke overbevist nok til å bli døpt.

Men en natt da jeg sov, hørte jeg en stemme som sa: «Marie hvorfor vil du ikke ta imot mitt ord?» Jeg trodde ikke det var noe og tenkte at jeg bare drømte. Etter to dager hørte jeg stemmen på nytt og jeg gikk til en av Guds tjenere og fortalte han alt. Han sa at jeg skulle bekjenne det som kom til meg om livet mitt. Han ba for meg og jeg følte en stor glede i min ånd. Jeg var oppriktig lei meg for alt som jeg hadde gjort i mitt liv. Etter en uke gikk jeg til kirken og snakket med pastoren om jeg kunne bli døpt, og jeg tok imot Jesus Kristus som min evige Gud og frelser. Nå får jeg hjelpe til som diakon i kirken vår. Gud velsigne dere!»

Gi brevkurset videre:

Troens Bevis driver flere oppfølgingskontorer i Europa, Afrika og Asia, hvor de lokale medarbeiderne veileder elevene i troen på Jesus. Dersom du ønsker å gi brevkurset til noen som ikke har hørt evangeliet, kan du gjøre det ved å støtte misjonsarbeidet. Din gave går til å trykke flere brevkurs som kan deles ut på misjonsfeltene til Troens Bevis.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter