Møte med TV-seere som er blitt frelst og helbredet

I 15 år har lederen for oppfølgingsarbeidet til Miracle Channel veiledet og bedt med seere fra Marokko og Nord-Afrika.

Merzek forteller at han var meget spent da han reiste til en konferanse for oppfølgingsarbeidet i Nord-Afrika. I 15 år har han snakket med flere tusen seere fra Marokko på telefonen. Mange av dem er blitt både frelst og helbredet. Nå håpet han på å treffe flere av disse seerne samtidig som han så frem til å oppmuntre 30 unge gutter og jenter som ønsket å hjelpe til med oppfølging av lokale seere i Nord-Afrika.

For ti år siden hadde Merzek kontakt med en kvinne fra Marokko. Hun var en søkende og hadde mange spørsmål. Gjennom telefonkontakt tok hun imot Jesus som sin frelser. Hun fikk en bibel og begynte også å studere Troens Bevis sitt brevkurs på arabisk. Denne kvinnen hadde syv døtre, og noen av dem var allerede gift.

– Vi fikk kontakt med alle døtrene, og noen av dem begynte å lese brevkurset sammen med sin mor, forteller Merzek.

En dag ringte denne kvinnen til han på telefonen i Sverige og sa at hun hadde lest om den troendes dåp og at hun ville døpe seg slik det stod i Bibelen.

– Jeg forsøkte å roe henne ned litt, men hun insisterte, husker Merzek.

På grunn av faren og presset som nye troende med muslimsk bakgrunn utsetter seg for når de døpes, ønsker Merzek og teamet hans at de først skal ha anledning til å bli sterke og grunnfestet i troen.
Merzek tok kontakt med noen kristne kvinner som bodde i nærheten av denne kvinnen. De besøkte henne flere ganger, og når de følte hun var klar for det neste steget, døpte de henne.

– Hun ringte til meg og gråt av glede da hun sa: «Nå tilhører jeg Jesus, jeg er lykkelig når jeg gjør Hans vilje», forteller Merzek.

Da reiser plutselig en kvinne seg i forsamlingen seg.

– Ja det er sant det han forteller, sier hun. Det var nemlig jeg som døpte henne, sa hun til Merzek overraskelse.

– Det var til stor glede og oppmuntring for meg å møte denne kvinnen, for som regel møter en jo ikke personene ansikt til ansikt, vi er i forskjellige land og vi snakker bare over telefonen, legger han til.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske TV-kanal. Vi sender 24 timer i døgnet på to satellitter til 400 millioner seere i Nord-Afrika, Midtøsten, Gulfen og Europa.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter