Vil gi ungdommer et møte med Jesus

Les hvorfor Marte, Andreas og Benjamin vil være med på å gi ungdommer i Norge et møte med Jesus.

Marte Stenli Hole (18) kommer opprinnelig fra Bergen, men har de tre siste årene vært aktiv i Filadelfia menigheten i Hønefoss.

– Det hele begynte egentlig etter at jeg hadde vært på konfirmantundervisning. Der begynte jeg å få en lengsel etter Gud, og jeg begynte å se på skaperverket. Jeg har nok vært søkende etter Gud siden jeg var ei lita jente. Jeg husker at jeg ba når jeg var liten. Det var ingen som viste meg eller fortalte meg hvordan, men jeg fant en bok med ei jente som knelte og ba foran sengen, så da gjorde jeg det også.

Marte forteller at hun var ofte ensom gjennom oppveksten.

– Jeg var mye alene som liten, jeg gråt veldig mye på skolen. Jeg strevde med å få venner, og jeg følte meg veldig utenfor. Under og etter konfirmantundervisningen begynte å be at Gud, hvis du finnes, må du vise deg for meg. Jeg leste i Bibelen, men forstod ingenting. Jeg ba om at Gud måtte vise meg sannheten.

Etter konfirmasjonen ble Marte invitert med på et møte av en kristen venn.

– Det var da det virkelige livet for begynte for meg. Ting ble veldig annerledes da jeg kjente at Jesus bor i meg og jeg fikk et nytt nettverk. Nå brenner hjertet mitt skikkelig for å gi andre ungdommer det jeg har fått. Jeg ser at behovene bare blir større og større. Mange sliter psykisk, og jeg vet at Jesus kan hjelpe dem.

Inspirasjon fra Hillsong
Andreas Skjelde (20) kommer fra Bergen der han går i menigheten Betlehem. Under videregående tok han ett år som utvekslingselev på High School i Minnesota i USA. Dette gav mersmak, så etter videregående tok han ett år på Hillsong bibelskolen i Australia.

– Hillsong var utrolig bra. Over 60 nasjoner var representert. Det som var imponerende å se var at drømmer de om noe, så gjør de det. De startet menigheten på et vaskerom, og i dag er de en menighet med over 30 000 som møtes over hele verden.

Han har spesielt lyst til å jobbe med ungdommer slik at de kan finne sin plass i Guds rike.

– Jeg har spesielt lyst til å hjelpe andre til å finne sin plass i Kristus og i tjenesten som Gud har kalt dem til. Det er viktig for meg å formidle at de passer inn i Guds rike helt perfekt. Det er viktig å motvirke janteloven og kritikk som kan drepe initiativet og motet det tar for å stå frem med evnene og gavene vi har fått.  

Frelst som 17 åring
Benjamin Svindland (22) kommer opprinnelig fra Kvinesdal og har gått i Filadelfia menigheten i Lyngdal. Når han ikke er på reisefot bor han i Kristiansand der han har sitt åndelige hjem i Filadelfia. Etter videregående tok han bibelskole på Mariager Høgskole i Danmark.

– På bibelskolen hadde vi veldig mye teoretisk undervisning om ungdomsarbeid, og nå vil jeg prøve det i praksis. Jeg føler at jeg har et veldig hjerte for ungdom. Det er ikke noe jeg liker bedre enn å se ungdom ta imot Jesus som sin frelser, forteller Benjamin.

 Hvorfor er ungdomsarbeid viktig for deg?

– Jeg tok et nytt standpunkt som kristen som 17 åring. Det forandret livet mitt drastisk, kan en si mildt. Jeg gikk fra et nesten kriminelt liv til plutselig å bli ungdomsleder. Det var veldig annerledes, men positivt annerledes. Som langtidsplan vil jeg fortsette å virke i menigheter, men jeg har planer om å bli lærer og virke blant ungdommer slik, legger han til.

«Sammen for Norge» er et prosjekt som drives av Troens Bevis Verdens Evangelisering med støtte fra De Frie Evangeliske Forsamlingene for å bygge bærekraftige ungdomsmiljø i menigheter i Norge.

Vil du ha nyheter hjem i posten?

Dersom du ønsker å få våre nyheter hjem i posten har vi et gratis tilbud til deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter