Lege ble helbredet for kreft

Da en argentinsk lege ble helbredet fra kreft i halsen kom evangeliet til byen hans.

Hernán Avila er en av Troens Bevis sine to innfødte evangelister i Argentina. På en kampanje fikk Avila kontakt med en mann som hadde lyttet til talen hans på avstand. Mannen hadde kreft i halsen og hadde gjennomgått to kjemoterapi behandlinger og skulle ta sin tredje. Denne mannen var lege. Sammen med sin kone lyttet han til folks vitnesbyrd om helbredelse, og mannen spør sin kone om hun tror det kan være noe for han.

– Det er da verdt å prøve, svarer hun, så han ber om å få forbønn.

– Ja, jeg skal be for deg, sier Avila, – Om du tar imot Jesus som din frelser. Deretter ber evangelisten for den syke mannen, som faller sammen og blir liggende som død på gulvet med blod rundt nesen. Da mannen kommer til seg selv, reiser han seg raskt opp og forsvinner inn på toalettet. Siden forteller han at han har aldri blødd fra nese og munn slik han gjør denne kvelden, og er samtidig sterkt rystet over kraften han opplevde gjennom bønnen. Da legen senere går til spesialisten for ny kontroll før den tredje kjemoterapi-behandlingen, sier spesialisten at han ikke kan finne tegn til kreften.

– Det er ingen ting her som tyder på at du har kreft. Har du en forklaring? spør spesialisten.  

Da forteller legen at en evangelisk pastor har bedt for han. – Javel, sier spesialisten, da skal vi finne en annen spesialist som kan kontrollere deg lengre tid fremover.

evangelist1

Over 500 kom til tro i Cnel etter Avilas møtekampanje der.

Invitert til legens hjemsted
Helbredelsen medførte at Avila fikk en innbydelse til å tale Guds ord i legens by. For å få plass til alle menneskene som ville høre Avila, leide de en stor sal av kommunen. Og det var på dette viset at evangeliet kom til byen Cnel, Baigorra, 1600 km syd for Corrientes.  På dette stedet var det mange mennesker som kom til tro på Gud, mens andre igjen ble mer grunnfestet i ordet, og mange ble helbredet.  Avila fikk bedt med 517 personer som ønsket å ta imot Jesus som frelser i Cnel.

Blant dem var det en mann som hadde sterke smerter i ryggen. Han var helt stiv og falt som en stang under Guds kraft. Da han reiste seg opp var smertene borte. En annen, som ikke kunne løfte armen på grunn av en lammelse, ble satt fri og armen kunne gå i alle retninger. Et barn, som aldri hadde uttalt ett ord da tungebåndet var for stramt, sa «mor» etter forbønn. Det gjorde et så sterkt inntrykk på moren at kun ikke klarte å stoppe å gråte.  

evangelist2

Evangelisten Avila (TIL høyre) ble invitert til Cnel etter at en lege i byen ble helbredet for kreft.

Var revolusjonær
Hernán Avila kommer opprinnelig fra Chile. Der lot han seg verve som geriljasoldat for kommunistene og ble en ekstremist og revolusjonær. Han bekjempet det undertrykkende Pinochet regimet, men da det ikke lyktes å velte det, var han nødt til å flykte over grensen til Argentina. Han kom i landflyktighet til en by i Argentina og ble frelst der i 1981. Den revolusjonære kommunisten hadde møtt sin overmann i frelseren Jesus Kristus.

Under en 20 dagers faste fikk Hernán en åpenbaring om at Gud ville bruke han som forkynner. Hernán har siden virket som evangelist og holder kampanjer mange steder.

– Jeg kan se at han får mange invitasjoner til å tale og at Gud er med. Det er utrolig at han fortsatt klarer å leve det strabasiøse livet han fører som evangelist og forkynner, sier Laura Axell som har oppsyn med Troens Bevis sine evangelister i Argentina.  

– Han har lange reiser, får ikke alltid like god behandling eller en seng å sove i, men han er bare et stort smil når han forteller om sine opplevelser, forteller hun.

– Gud har virkelig vært meget god imot meg, sier Avila, for egentlig kan jeg ikke gjøre så mye annet enn å tale det jeg forstår ut fra Guds ord og så be, alt det andre må jeg overlate til Herren selv.

For å støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave, kan du klikke her. Ønsker du å motta vårt månedlige magasin gratis i posten, så kan du fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter