Misjonskonsert sendte ut 75 nye evangelister

Lørdag ble misjonskonserten «Salmer for Misjon» arrangert i IMI Forum, Stavanger. Innsamlingsaksjonen ga Kambodsja 75 nye innfødte evangelister.

Konserten som var et samarbeid mellom Troens Bevis, IMI Kirken og Normisjon samlet inn 550 000 kroner lørdag kveld. Organisasjonene inngikk i år et misjonssamarbeid i Kambodsja, og misjonskonserten skulle rekruttere støttepartnere til innfødte evangelister i landet. På en kveld samlet de 750 fremmøtte inn støtte til 75 nye evangelister i Kambodsja, og i løpet av det neste året sendes disse ut for å planete nye menigheter i landet. I tillegg kom det inn en kollekt på over 100 000 kroner.

– Evangelistene som sendes ut på fra IMI og Normisjons bibelskole i Kambodsja trenger 500 kroner per måned i støtte. Når vi regner ut totalbeløpet, regnes det at partnerne støtter arbeidet i minst ett år. De fleste velger å støtte i flere år, og noen støtter livet ut, sier Glenn Tønnessen, administrativ leder i Troens Bevis.

Arrangementsgruppen bestod av misjonsleder Terje Høyland fra IMI Kirken, Glenn Tønnessen fra Troens Bevis, Tor Inge Vasshus og kapellmester Aril Schøld. Alle var strålende fornøyd med kvelden.

– Selv om målet vårt for kvelden var 1000 fremmøtte og støtte til 200 nye evangelister så er vi strålende fornøyd med konserten. Bare evigheten vil gi svar på hva disse 75 evangelistene vil bety for mennesker i det tidligere Pol Pot-herjede Kambodsja, fortsetter Glenn.

– Misjonskonserten ble det kvalitetsarrangementet vi hadde håpet på. Ja, mer enn det. Fra første sangstrofe med Gunstein Draugedalen og den svenske «Minns du songen»-sangeren Roland Utbult, til evangelistaksjon, Stavanger Gospel Company og den amerikanske gaithersangeren Russ Taff, ble dette en kvalitetskveld for publikum. Kvelden ble ledet av Egil Elling Ellingsen, en av pastorene i IMI Kirken. I vinter vil konserten bli sendt på TV og da håper vi på støtte til flere evangelister.

To av de innfødte evangelistene i Kambodsja fortalte sine gripende historier. Både pastor Somet og unge pastor Cya preget forsamlingen vitnesbyrdet.

– Vi trenger mer evangelister, så vær så snill og hjelp oss, var Cya’s til nordmennene.

Misjonskonserten er ett av flere tiltak som Troens Bevis har satt i gang for å rekruttere partnere til 1000 nye evangelister. Fra før av støtter 1000 evangelister i over 40 land, og nå satser organisasjonen på en dobling.

Se Cya fortelle sin historie:

{snippet video|91990}

Se Somet fortelle sin historie:

{snippet video|91988}

Se bilder fra kvelden:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157636825124113/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Misjonskonsert 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Geir Berge 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter