Kjell Haltorp satt fri

Evangelist og misjonsleder, Kjell Haltorp, satt et døgn i fengslet i Ammen i Jordan før helgen. Haltorp er svært takknemlig til menigheten som jobbet på spreng for å få han ut i frihet. 

Haltorp sier han aldri tidligere har sittet i fengsel og at han har lært noe av å sitte inne.

– Når fengselsdøren låses bak deg, da føler du deg litt liten. Jeg har jo en Gud som står bak meg, men en lærer seg fort å sette pris på friheten, sier han.

Testet troen
74-åringen har reist til Midtøsten i 17 år, og blant annet gitt ut boken «Veien til Gud» på både arabisk og engelsk. Det var denne boken som skal ha gitt pastoren trøbbel for et år siden.

– Jeg ble arrestert og stilt for retten, men ble også frikjent.

Det skulle midlertidig vise seg at saken ikke var ferdig, noe som også førte til arrestasjonen med en gang han landet i Jordan før helgen.

Midt på natten ble Kjell Haltorp ført fra kontor til kontor, før han avslutningsvis ble satt inn i fengselscellen, og fratatt mobilen.

– Det lå flyktninger tett i tett på madrasser. Både unge mennesker og barn, mest unge, forteller Haltorp, som selv endte opp i en celle med syv andre menn.

– Stakkars folk. Å sitte i fengsel testet troen, men nå ha jeg fått sett hvordan disse menneskene har det, og det var jo en helt spesiell opplevelse, sier evangelisten.

Vi vil etter hvert gjøre et lengre intervju med ham i magasinet Troens Bevis.

Vi takker Gud for ildsjeler som Kjell Haltorp! Nå er han i gang igjen!

Bli gratis abonnement:

For deg som finner våre nyheter interessante så har vi et gratis tilbud til deg. Du kan motta vårt misjonsmagasin gratis i posten ved å fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter