Fra gatebarn til evangelist

I fem år reiste Christian Nshimirimana som frivillig for å dele ut Troens Bevis sitt Brevkurs ”Det Nye Liv”. Nå har han forlatt sin gamle jobb, og deler ut kurset på fulltid.  

– Jeg er så privilegert som får lov å jobbe med misjonsarbeidet til Troens Bevis. Jeg elsker å gi evangeliet til menneskene her. Det fortalte Christian Nshimirimana da vi møtte han i Burundi.

I begynnelsen av september arrangerte Troens Bevis en kampanje i landet, og Christian var en av de som hadde oppgaver rundt arrangementet. Christian jobber for Troens Bevis sitt oppfølgingskontor for Brevkurset ”Det Nye Liv” i Gitega. Brevkurset er et bibelske selvstudium i troen på Jesus, som er delt inn i to deler. Første del forteller om hvordan du kan bli frelst og andre del forteller om hvordan du kan leve som en kristen. Christian sin hovedoppgave er å spre kurset.

– Jeg liker å disputere Brevkurset ”Det Nye Liv”. Ved å dele ut kurset i fengsler, sykehus, landsbyer og til fattige får jeg anledningen til å forkynne evangeliet til menneskene i landet mitt.

Begynte som frivillig
For syv år siden begynte Christian å dele ut kurset, den gang som frivillig. Etter fem år begynte han å få støtte fra Troens Bevis, og forlot læreryrket. Nå jobber han fulltid for Troens Bevis.

– Støtten fra Troens Bevis har vært til stor hjelp for min familie. Min kone er arbeidsledig, men selv om jeg ikke jobber som lærer, har min barn fått mat på bordet, forteller han og fortsetter. – Vi har også gitt hjelp til andre med problemer. I landsbyen er situasjonen for mange svært vanskelig. Mange er syke, og ikke har de tilgang på medikamenter. Andre går i lange tider uten mat. Med støtten har vi fått gitt mat og medisiner til flere, sier Christian som vokste opp som et foreldreløst gatebarn.

Mistet foreldrene
– Som barn døde foreldrene mine og jeg vokste opp alene på gaten. Jeg hadde ingen, og hadde mistet alt håp. Jeg hadde ingenting. Ved hjelp av andre fikk jeg begynt på studiene mine. Her fikk jeg venner med dårlig innflytelse. Disse påvirket meg, og i  8. klasse havnet jeg i fengsel tre ganger. Dette satte en stopper for studiene mine.

Ble møtt av kjærlighet
– Selv ble jeg en kristen etter noen kom å fortalte meg om Jesus. Først da bestemte jeg meg for å ta imot Jesus som min frelser. Dette ga livet mitt en ny retning. Etter jeg ga livet til Jesus, sendt Gud mennesker til meg som hjalp meg. Jeg ble møtt av kjærlighet, noe som endret oppførselen min. Jeg fikk hjelp til å fortsette studiene mine, og i dag er jeg utdannet lærer, men jobber som innfødt evangelist for Troens Bevis. Jeg har mye takke for.

Dersom du ønsker å støtte en egne innfødt evangelist som Christian, så kan du fylle ut skjema nedenfor.

Bli støttepartner:

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter