Rune Edvardsen valgt til årets kvindøl

– Det var med glede jeg mottok beskjeden her i Molde. Tusen takk, det er en ære å være fra verdens beste bygd, sa Rune Edvardsen da han mottok beskjeden.

Gratulasjonene strømmet inn da Rune Edvardsen ble kåret til årets kvindøl under bygdas sauesjå i helgen. Etter en nominasjon av flere personer var det i år Rune Edvardsen som gikk av med flest stemmer fra sine medbygdinger.

– Årets kvindøl er en sann ildsjel som har satt Kvinesdal på kartet i en årrekke. Han hadde store sko å fylle da han gikk i sine fars fotspor. Han overtok som leder i en bevegelse der hans faderlige opphav virkelig satte sine spor og fikk legendestatus, sa ordfører Odd Omland da han delte ut prisen.  
Både ordføreren og juryen takket Rune Edvardsen hans glød og engasjement og for dem som lider nød.

– Vi håper Rune Edvardsen fortsetter sin store innsats for å bekjempe fattigdom og sørge for at barn, unge og voksne i den tredje verden kan få et litt bedre liv, fremholdt ordføreren. Det var Sølvi Edvardsen som mottok prisen på vegne av sin mann, da Rune Edvardsen besøkte en menighet i Molde i helgen.

Prisen fører med seg en gavesjekk på 10 000 kroner som vinneren hvert år gir til et spesielt og selvbestemt formål. Sølvi kunne fortelle at Rune ønsket at sjekken på 10 000 kroner skulle gå videre til Eiriks Minnefond.

Sindre Støve i Eiriks Minnefond var svært takknemlig for pengegaven.

– Jeg fikk melding på Facebook fra Rune Edvardsen om at han ville gi oss 10 000 kroner. Det var veldig stort, og jeg fikk en klump i halsen da jeg mottok beskjeden. Tusen takk, dette betyr veldig mye for oss, sa Sindre Støve da han mottok sjekken.

I 2012 var det bygdas Sokneprest, Leiv Gunnar Skiftun, som ble kåret til årets kvindøl.

Se også: Rune ble årets kvindøl 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter