Seks døpte seg på arabisk bibelcamp

I august kunne bibelcampen for arabiske TV-seere i Europa feire tiårs jubileum.

runearaber

Rune Edvardsen var hovedtaler på den arabiske bibelcampen i august.

Rune Edvardsen var invitert som hovedtaler på den arabiske bibelcampen som i ti år er blitt arrangert av den arabiske menigheten i Stockholm. Denne menigheten består for det meste av TV-seere som er kommet til tro gjennom Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel.

– Vi var spesielt glade for at Rune og hans kone Sølvi kunne komme til konferansen i år og se hvordan oppfølgingsarbeidet til Troens Bevis har vokst, forteller pastor Merzek, som er leder for leiren.

I år var det rekordstor oppslutning med deltagere fra blant annet Tunisia, Syria, Libya, Egypt, Algerie, Kurdistan, Jordan, Israel, Eritrea, Iran og Irak. Enkelte av dem var tilreisende fra andre land i Europa, slik som Tyskland og Holland, mens de fleste er innvandrere som bor i
Skandinavia.

Merzek forteller at han fikk spesielt mye god tilbakemelding på Runes taler. Blant annet var det en mann fra Libya som var kommet til leiren med en hel rekke spørsmål om Gud og troen som han i forkant hadde bedt i sine bønner om å få svar på. 

– Denne mannen fra Libya kom til meg etterpå og fortalte at Rune hadde svart på alle spørsmålene han hadde gjennom talen sin, så den libanesiske mannen var veldig takknemlig og følte at Gud hadde svart på bønnen hans, legger Merzek til.

merzekdap

Merzek døper en ung arabisk mann.

Hvert år har det også vært dåp under leiren, og i år var det seks arabere som ble døpt under en flott tilstelning ved elven der alle fra leiren var samlet til lovsang og bønn.

Så på kanalen i ti år!
Bibelcampen er også en god anledning til å invitere søkende TV-seere som har vist interesse for evangeliet, men ennå ikke har tatt imot frelsen.

Få dager før leiren begynte, fikk Merzek en telefon fra en libanesisk kvinne.

– Hun kunne fortelle at hun hadde sett på Miracle Channel i over ti år! Til vår overraskelse, viste det seg at hun bodde rett rundt hjørnet fra oppfølgingskontoret vårt i Stockholm, så jeg inviterte henne innom kontoret for en prat. Hun ble med oss på bibelcampen der hun tok imot frelsen, og nå kommer hun og hennes to døtre og deres menn på møtene i forsamlingen vår hver søndag, forteller han.

– Også hadde vi faktisk besøk av en norsk kvinne! Hun har bodd i Syria, og snakket veldig bra arabisk. Hun venter på familiegjenforening, og ville gjerne være sammen med oss, legger han til.

folk

Hele leiren samlet seg til bønn og lovsang da seks personer lot seg døpe.

Internasjonal møteplass
Merzek presiserer at det også har stor betydning at svensker og nordmenn støtter opp om leiren.

– Det var veldig, veldig fint å se at flere svensker ble med oss disse dagene som leiren varte. Det er av stor betydning for innvandrerne som bor i Sverige at de også får møte svensker, det samme gjelder helt sikkert for både Norge og Danmark, og jeg tror at dette kan være til gjensidig glede, sier Merzek.

 – Det har stor betydning for innvandrernes integrering, og legger til at alle møtene er både på arabisk og svensk.

Miracle Channel sendes 24-timer i døgnet på NileSat og Hotbird til 400 millioner arabere. Hver måned hører vi i gjennomsnitt fra 17 000 til 18 000 seere. Kanalen drives med gaver og donasjoner. Ønsker du å være med og støtte dette arbeidet med en gave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter