10 000 deltok på kampanjen

Mens debatten om Rune Edvardsens støtte til AP herjer, er han selv å holder kampanjer og fredskonferanser i Muhanga.

Da teamet fra Troens Bevis ankom kampanjeområdet i Muhanga, hadde festen allerede startet. Til den store overraskelsen var det en stor mengde med mennesker som hadde møtt opp i denne lille byen. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange, siden afrikanerne står svært tett i forsamlingen. Men folkemengden var på et sted mellom 10 000 til 12 000 burundiere.

Mens bilene kjørte inn på området, løp de små barna etter. Innbyggerne her har aldri vært med på et slikt arrangement, med scenerigg og store lydanlegg. Og sjeldent har de sett ”Mosungos”, som betyr ”hvite menneske”, kjøre i gatene deres. Derfor er det kanskje naturlig at barna løper etter og roper ”Mosungos”, når hvite mennesker besøker byen.

Godt forarbeid
Været var heller ikke til å klage på, selv om scene sto rett i solsteiken. I disse dager nærmer det seg regntider for Burundi, og derfor var det en lettelse for arrangørene å se de gode væremeldingene. Kampanjen er et samarbeid mellom Charles Nduwumukama og Troens Bevis, som har vært gode partnere siden Troens Bevis begynte sitt arbeid i landet.

– Charles fikk kort tid til å planlegge denne kampanjen, så jeg var veldig spent på hva han hadde fått til, forteller Rune. – Bare etter første dag er det tydelig at han har gjort et godt forhåndsarbeid, noe som vil bære preg på resten av kampanjen.

Da teamet ankom, var lokale band allerede i gang med sine konserter. Dette hadde ført til at den store mengden med folk hadde kommet før Rune Edvardsen og bandet sitt skulle spille sin konsert. Noen av bandmedlemmene var litt småsyke, antageligvis på grunn av matforgiftning. Men det satte ikke en stopper for opptreden. Rune åpnet sin del med å fortelle om de vakre menneskene i Muhanga, og at han aldri hadde sett så vakre mennesker før, tross alle sine reisedøgn. Replikken sjarmerte, noe som den har gjort hos indere, pakistanere, indonesere, kongolesere og rwandesere. Deretter var konserten i gang.

rune-kampanje

Mennesker møtte Jesus
Det sies at det er svært få kristne i dette området, og at det er svært vanlig å drive med heksekrefter. Bare etter fire sanger, brøt Rune Edvardsen inn for si noen ord, men de få ordene ble til kveldens tale. Burundierne lyttet nøye på forkynnelsen, og de aller fleste løftet armen på spørsmålet om de ville følge Jesus. Sammen med Rune og Charles ba de frelsesbønnen og fikk utdelt Troens Bevis sitt Brevkurs ”Det Nye Liv”. Kurset er et bibelstudie som skal være et oppfølgingsredskap for de nyfrelste. Det er delt inn i to deler, der første del forteller om hvordan du kan bli frelst og andre del forteller om hvordan du kan leve som en kristen. Svært mange av de som løftet armen, har ikke råd til en bibel. Derfor inneholder kurset en rekke bibelsteder, slik kurset kan fullføres uten å eie en bibel.

Teamarbeid
På vei hjem fra konsertområde var Rune svært fornøyd med hele opplegget.

– Det har vært en fantastisk dag i Burundi. Vi skal være godt fornøyd med det vi har fått utrettet så langt, og det har gitt meg stor tro på resten av kampanjen. Jeg tror vi kommer til å legge mye godt igjen i dette lokalsamfunnet. Årsaken til at vi lykkes, må være det flotte teamet som er med meg med musikere, forkynnere og reportere, i tillegg til den enorme innsatsen til våre kontaktpersoner her nede. Disse har et stort ønske om å dele evangeliet til resten av landet, og de er svært flinke til å samarbeide med hverandre. Ikke minst vil jeg jo takke alle støttepartnerne der hjemme som står sammen med oss, og som gjør dette mulig. Uten dem hadde vi aldri kunnet spre evangeliet på denne måten. I tillegg er det noen gode arbeidere i Sarons Dal, som jobber hardt med å skaffe midler til arbeidet. Så dette er ”teamwork”, i høyeste grad.

lasse

Fredskonferanse
Tidligere på dagen avholdt Troens Bevis også fredsseminarer i byen. Hele landet har tidligere vært preget av interne konflikter, som har gått mye på undertrykkelse og etnisitet. Dette var noe som startet under kolonitiden, og fortsatte etter landet ble selvstendig i 1962. Først etter årsskiftet begynte fredsprosessene i landet å ta form, men fortsatt er landet svært sårbart for konflikter, og mange problemer henger igjen fra fortiden. Seminarholderne var Rune Edvardsen og Lasse Rosten fra Troens Bevis, som begge fokuserte på likeverdighet og enhet. Det var både alvor, latter og glede blant deltakerne. Etter foredragene ble forsamlingen inndelt i grupper, der de diskuterte temaer som var viktige for dem i lokalsamfunnet. Noen av disse ble tatt opp felles, med anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne. Flere hengte seg opp i den norske utviklingen, blant annet om hvordan Norge gikk fra å være et av Europas fattigste land til et av de rikeste i verden. Det ble også stilt spørsmål om nordmenn hadde hatt stammeproblemer, med tanke på de etniske problemene i Burundi. Rune svarte på hvert spørsmål svært nøye. På det siste sammenlignet han det med klasseforskjeller i den norske historien. Lørdag formiddag fortsetter seminarene, der Rune og Lasse vil snakke mer om enhet og det å kunne jobbe sammen i team. 

Be for teamet
Teamet håper at de tas med i bønn hos norske familier og menigheter. De oppfordrer også til å følge kampanjen som varer frem til søndag via sosiale medier og på Troens Bevis sin nettside.

Ønsker du å gi en gave til kampanjen, er det mulig. Det kan du gjøre ved å klikke her. Din gave vil gå til å gjennomføre arrangementet og til trykking av oppfølgingskurset ”Det Nye Liv”.

Se bilder:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157635413394117/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Kampanje i Burundi 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter