Jesus åpenbarte seg for muslim i Syria

En ung muslim i Syria forteller hvordan han møtte Jesus gjennom en drøm.

 Denne historien ble fortalt av en ung syrisk mann som nå arbeider med nødhjelp i Syria:

«Jeg kommer fra en muslimsk familie i Syria og jeg utdannet meg gjennom en yrkesskole. Da krigen brøt ut i Syria, ble familien min og jeg tvunget til å flykte fra hjembyen vår til en by nord i landet.

Vi hadde få resurser i vårt nye hjem, men vi oppdaget at den lokale menigheten gav nødhjelp til familier som vår. Jeg ble forvirret av godheten og kjærligheten som ble vist oss fra menighetsmedlemmene. Jeg spurte meg selv: «Er ikke dette de samme menneskene som islam sier er urene, onde og inntrengere?«

Mens jeg tenkte på dette, begynte jeg å diskutere noen av disse tingene med mine venner. Hvorfor hater muslimer kristne? Hvorfor dreper ikke kristne muslimer eller blåser seg selv i luften?  Vi kaller dem vantro, men allikevel er de blant de første som rekker ut en hjelpende hånd til oss. Hva får dem til å gjøre dette, og hvorfor tilbyr ikke våre moskeer den samme hjelpen?

Jeg ble urolig og lurte på disse tingene i mitt hjerte. Så en natt hadde jeg en drøm. I drømmen gikk jeg med et kors rundt halsen, og folk spurte meg, hvorfor går du med et kors når du er muslim? Jeg svarte dem og sa at jeg stoler på at dette korset vil beskytte meg. Da jeg våknet, skjønte jeg ikke hva drømmen betydde.

Men det som var ennå merkeligere var at min søster også hadde en drøm. I hennes drøm kom det en mann i glamorøse klær med langt hår og skjegg som spurte henne hva betydningen av korset var og hvorfor hennes bror bar ett rundt halsen.  Før jeg kunne tenke ut betydningen av denne drømmen, hadde jeg en drøm til.

Denne gangen stod jeg i en veldig bred trapp med mange mennesker som klatret opp trappen rundt meg. På toppen var det en prest som sa: «Følg nøye med. Du kan ikke komme opp hit uten at du går bak den unge mannen med korset.» Sakte gikk alle folkene ned trappen igjen inntil de alle stod bak meg. Da jeg våknet denne gangen fortalte jeg familien og vennene mine om drømmene.

En av mine venner hjalp med å dele ut matrasjoner i kirken, så etter at han hørte om drømmene tok han meg dit så jeg kunne være med på et søndagsmøte. Da gudstjenesten var over, gikk jeg bort til en av prestene og spurte om de kunne hjelpe meg med å tolke drømmene.

Ved å bruke bibelen, forklarte de meg betydningen av korset. De viste meg I Korinterne 1:18 der det står: «For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft.» Jeg lyttet ivrig og var helt desperat etter å lære mer.  Nå har jeg satt min lit til Jesus, og har forstått herligheten av korset.

Kilde: OM internasjonal

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter