Tjostolv Moland er død

Tjostolv Moland er bekreftet død i det kongolesiske fengselet. På en tekstmelding fra utlandet sender Rune Edvardsen sine tanker hjem til familien.

Rune Edvardsen skriver: ”Jeg kommer til å savne Tjostolf Moland. Han var en flott mann som jeg delte mange gode stunder med. Rettferdigheten seiret ikke denne gang. I mine øyne var Tjostolf alt annet en kriminell. Han var svært kunnskapsrik om det afrikanske kontinentet. Han hadde også opplevd mange eventyrer som han nå har tatt meg seg hjem. Tjostolf trodde på himmelen. Mine dypeste tanker går til hans mor, Mathilde, som ringte meg tidligere i dag, og til hele familien som kjempet for livets hans. Med denne dobbelttragedien trenger de all vår oppbakking.”

Fenglset i Kongo
Tjostolv Moland og Joshua French ble pågrepet i Kongo 9. og 11. mai 2009, mistenkt for drapet på sjåføren Abedi Kasongo. De to nektet straffskyld, men ble idømt henholdsvis fire og fem dødsstraffer.

De to nektet straffskyld, men ble idømt henholdsvis fire og fem dødsstraffer.

Ville få de til Norge
Norske myndigheter har lenge jobbet for å få nordmennene overført til soning i Norge. Rune Edvardsen har også hatt en aktiv rolle i å prøve å få fangene hjem til Norge. Rune har besøkt Tjostolv og Joshua i fengslet opptil flere ganger. Matilde Moland, mor til Tjostolv, har også reist sammen med Rune til Kongo for å møte sønnen. I dag kom meldingen om at Tjostolv Moland døde i fengslet i Kinshasa, bare 32 år gammel.

Les NRK sitt telefonintervju med Rune Edvardsen →

Les TV 2 sitt telefonintervju med Rune Edvardsen →

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter