Carola sprengte stevnehallen

En gnistrende opplagt Carola Häggquist tok Sarons Dal-publikum med storm under sin forrykende konsert onsdags kveld. Over 3 000 mennesker hørte Carola i den fullsatte stevnehallen.

For å unngå trafikkaos kjørte tre busser i skytteltrafikk fra Liknes sentrum til Sarons Dal fra kl. 2030. Carola leverte en glimrende konsert av gamle og nyere låter; en kavalkade over hennes 30-årige sangkarriere.

Utenfor stevnehallen stod folk i kø for å sikre seg billetter til den populære konserten onsdags kveld. Mange hadde ikke sikret seg billetter på forhånd, men heldigvis ble dørene åpnet for at alle som ønsket det, fikk plass i stevnehallen. Hallen har ikke tatt imot så mange mennesker på mange, mange år.

Sammen med to korister og band fra Stavanger inntok Carola stevnehallen, til stormende applaus fra publikum, som storkoste seg under den over to timer lange konserten. Carola sjarmerte publikum på en fremragende måte, og leverte en solid bredde av velkjente hits, kombinert med legendariske gospel- og lovsanger.

Bød på seg selv
Konserten inneholdt mange av Carolas velkjente slagere, blant annet «Främling», som hun slo gjennom med i 1983. Med denne sang hun Sverige til en tredjeplass i Grand Prix. Med slageren «Fängad av en stormvind» sang hun Sverige helt til topps i Grand Prix i 1991. Hun sang også «Evighet» fra Grand Prix i 2006.

– Denne sangen var jeg usikker på om jeg skulle ta med her til Sarons Dal, men er dere klar for en hit, spurte Carola med et smil, før hun dro til med «Hei Micke!». Repertoaret inneholdt ellers velkjente Gospelsanger som «O, Happy day», «You’re my brother, you’re my sister» og «Så lenge jag lever». Hun sang også «Jesus, lover of my soul», og den kjente julesangen «Er du en av tusen små».

Carola bød på seg selv på mange måter denne onsdagskvelden. Hun viste film fra sin barndom med foreldrene, og fortalte hvordan hun kom til tro på Jesus. Hun var ei populær jente på skolen, men ble rørt til tårer da en gruppe skoleevangelister sang om Jesus.

Carola takket publikum i stevnehallen i Sarons Dal for at de ba for henne, og forsikret at hun ba for dem også. Hun tok seg også en tur ned i benkeradene og hilste på folk; et populært innslag.

Carola viste ellers fram sin lille adoptivdatter på fire år fra Sør Afrika. Hun danset foran scenen mens Carola sang, og fikk lov til å komme opp i mammas fang før hun skulle legge seg.

Sangen «Alt kommer bli bra mamma, skrev hun dagen etter sin mors død, og hun sang også potpurri over «Tommy, tycker om meg», «Tokyo» og «Det regner her i Stockholm i kveld».

«Vekkelsesevangelist»
Carola er ikke bare en framragende sangartist. Hun har ordet i sin makt også på andre måter. Underveis oppfordret hun folk til ikke bare å legge planer for hva som skal skje i framtiden, men å bruke sine talenter i dag. Både gjennom sanger og kommentarer underveis pekte Carola på Jesus som frelser, og var svært frimodig på sin kristne tro. Mot slutten av den flotte konserten, oppfordret hun folk til å gi sine liv til Jesus, og å lese i Bibelen.

Carola fortalte at hun har vært i Sarons Dal og Kvinesdal flere ganger; sist under lanseringen av Erling Borgens film om Aril Edvardsen i 2004.

Se bilder:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157634705419815/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie EdvardsenFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter