Imponert over støtte til evangelister

Jyoti som en dag skal ta over ledelsen til ett av Indias største misjonsarbeid, forteller at den største utfordringen er å finne mennesker med hjerte for innfødte evangelister.

En av de besøkende i Sarons Dal under Sommerstevnet denne uken har vært Jyoti Komanapalli.

Han er sønnen til Troens Bevis sin store samarbeidspartner i India, Ernest Komanapalli. Jyoti forbereder seg nå til å ta over ledelsen av Manna Ministries ettersom foreldrene blir eldre.

I tillegg til å drive et utstrakt barmhjertighetsarbeid, barnehjem med skoler, medisinske klinikker og TV og media arbeid, har de fokusert på menighetsplanting. Det gjør de ved å sende ut innfødte evangelister som har som oppgave å starte menigheter i unådde områder. I dag overser Manna Ministries 1427 menigheter i 15 av Indias 28 stater.

– Men i fjor på konferansen den årlige konferansen der alle pastorene våre er samlet, sa jeg at vi har som mål å plante 500 nye menigheter med 500 nye pastorer i alle Indias stater de neste årene. I tillegg utfordret jeg alle menighetene til å plante en ny menighet, forteller Jyoti.   

Han forklarer sin oppgave som primært å gi visjon, utruste og aktivere alle pastorene og arbeiderne i Manna Ministries slik at de kan fungere i tjenesten Gud har kalt dem til.

Han sier at dette også er for at menighetene skal forbli sunne og ha vekst.

– Jeg sier til pastorene at de må utruste den unge generasjonen og fostre og utdanne nye ledere som kan bli sendt ut for å plante nye menigheter. Min teori er at dersom de som har kallet til å være pastorer ikke blir utrustet og sendt av menigheten, vil de en dag dra likevel, men da tar de kanskje også med seg en del av forsamlingen i en splittelse. Guds prinsipper med å utruste og sende ut er alltid best, påpeker han.

Imponert
På spørsmål om hva hans ser som det største resultatet av samarbeidet mellom Manna Ministries og Troens Bevis, svarer han ganske enkelt, frelste sjeler.

– Det at nye har fått høre evangeliet og er blitt frelst, er uten tvil det største som har skjedd. Men når det er sagt, vil jeg si støtten som Troens Bevis gir til innfødte evangelister, er helt fantastisk.
Han forklarer at det er mye lettere å få folk til å støtte nødlidende barn, ofre i en naturkatastrofe og innkjøp av medisiner, enn å støtte en innfødt evangelist som skal forkynne evangeliet. Han påpeker at folk blir lettere motivert til å gi av medfølelse og sympati, men at det å støtte en innfødt evangelist krever omtrent guddommelig tiltale, etter hans erfaring.

– Derfor ser jeg på det som er stor prestasjon at Troens Bevis har funnet fast underhold til 308 av våre evangelister. Når evangelistene vet at familien vil få nok mat og er trygge, kan de gå ut i fulltidstjeneste for Guds rike, og det er da vi ser de store resultatene, forteller han.

– Det er også veldig sjeldent å treffe en organisasjon som Troens Bevis som sier at de vil gjerne gå sammen med oss side om side og hjelpe oss til å gjøre arbeidet vi er kalt til. Jeg føler at vi er har ett likeverdig samarbeid, og det er en god og sjelden følelse.  

Deler Runes visjon
Manna Ministries deler også Rune Edvardsens nød for å nå den unge generasjonen i den tredje verden med evangeliet. Det var derfor full klaff da samarbeidet begynte for vel over ti år siden med Runes musikkfestivaler i India.

Manna Ministries arrangerer festivalene i Indiske byer der Rune og bandet hans opptrer og forkynner et kraftig frelsesbudskap for de unge som trekkes til konserten og musikken.

Flere hundretusen er blitt frelst gjennom disse festivalene i årenes løp og det har ført til minst 300 nye menigheter. De nye menighetene blir plantet av innfødte evangelister som Manna Ministries har trent opp og som så får underhold gjennom Troens Bevis inntil de blir selvunderholdt.

Jyoti regner med at det tar 5-6 år inntil en menighet er selvunderholdt, og støtten kan gå videre til andre.

 -Men enkelte blir selvunderholdt allerede etter 2-3 år, og for andre igjen kan det ta litt lengre tid, legger han til.

Flyktet fra kallet
Jyoti forteller at det er ikke er en selvfølge at han en dag skal ta over etter foreldrene sine i Manna Ministries.

– Jeg hadde aldri en stor troskrise, men jeg var redd for å komme for nær Gud, for da følte jeg alltid at Han kalte med inn i denne tjenesten. Oppvokst som jeg var med foreldre som startet en pioner virksomhet med to tomme hender, hadde jeg sett hva det kostet av ansvar og selvoppofrelse. Jeg hadde alltid nok å spise og gode klær, men jeg visste jo at vi hadde våre begrensninger. I tillegg så jeg ansvaret det er å lede så mange andre, og at det gjerne lederen som får skylden om noe gå galt.

– Men en dag i august i 1987 ble jeg stoppet og innhentet av Gud, slik Øystein Gjerme talte om på Stevnet søndag kveld, 14. juli.  Hele den dagen talte Gud til meg, og jeg husker at klokken fire på ettermiddagen sa jeg endelig ja til kallet. Siden har jeg aldri sett meg tilbake. Om jeg skulle velge på nytt, ville jeg gjøre det samme igjen. Jeg har ikke angret, avslutter han.

Troens Bevis har som prosjekt å finne støtte til 1000 nye evangelister i Sørøst-India i land som India, Nepal, Bhutan, Indonesia, Vietnam og Kambodsja. Dersom du kunne tenke deg å støtte en innfødt evangelist med ett månedlig beløp, kan du fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}oppdragasia{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter