Engasjerende politikerdebatt

Partiledere og sentrale politikere brukte ettermiddagen i Sarons Dal-hallen til å eksponere sine synspunkt under en politikerdebatt med fokus på verdisyn og bistand.

Søndag ettermiddag var det flere hundre fra distriktene rundt Kvinesdal som kom for å høre på politikerdebatten der Knut Arild Hareide, KrF, Raymond Johansen, Ap, Ketil Solvik-Olsen, Frp, Svein Harberg, H, Magnhild M. Kleppa, SP, Hans Antonsen, V og Alf Holmelid, SV deltok.  

Det ble en engasjerende debatt der hvert parti fikk anledning til å eksponere sine syn på en rekke  spørsmål spesielt knyttet opp mot verdier, familiepolitikk og bistand.

Alle partiene hadde også representanter på stand bak i hallen som delte ut informasjon og tok kontakt med publikum.

Forandret ikke syn
Etter en tilfeldig spørrerunde utenfor hallen etter debatten var det ingen som sa at de hadde forandret synd eller ståsted etter debattinnleggene, men heller at de hadde fått sitt eget syn bekreftet og forsterket. Flere følte nok også at politikerne appellerte spesielt til det kristne publikumet med sine verdisyn, men at de allikevel klarte å skjelne forskjellene mellom partiene.

Det var også det siste ordet til Alf Holmelid fra SV, som oppmuntret publikum til å lese partiprogrammene og følge med på hva som ble sagt på Stortinget.

– Det har ikke påvirket meg hva jeg skal stemme, men det har gitt meg ett nytt bilde av hva de andre partiene står for, sa Thomas Njerre Olsen fra Kvinesdal, som var blant de yngre tilhørerne.

Torill Bransdal, ordfører i Vennesla kommune og nummer to på Krf sin liste i Vest-Agder, syntes det var en bra debatt.

– Det har ikke påvirket mitt standpunkt, sa hun og lo, – men jeg synes det var en bra debatt. Jeg mener at folk kunne se forskjell på partiene. Men nei, det var heller ikke noe som overrasket meg her, la hun til.

Ekteparet Ann Magrethe og Ivar Dalen kunne fortelle at de hadde heller ikke forandret synspunkt som følge av debatten.
– Nei, vi var veldig overbevist fra før, og nå er vi nok ennå mere sikker på hva vi skal stemme. Men noen innlegg var klargjørende, for å si det sånn. Vi opplevde også at det var veldig god og klar møteledelse underdebatten, det var kjempe!

Sten Sørensen som ledet ettermiddagens debatt, er klar på at Troens Bevis Verdens Evangelisering ønsker ikke å støtte noen politiske partier fremfor andre.
– Det er ikke en politisk retning som samler misjonsfolket i Sarons Dal, men misjonsbefalingen om å forkynne Jesus Kristus som verdens Frelser til jordens ender. Vi tror at de fleste politiske partier er representert blant våre støttepartnere. Derfor er det viktig at partiene på Stortinget selv får si hva de ønsker å vektlegge foran stortingsvalget.

Hver og en av oss bør sette oss inn i partienes program, før vi bestemmer oss for hvem som skal få vår stemme, sa han i forkant av debatten.

Gikk du glipp av debatten så kan du se opptaket her. Vi minner om kveldens direktesending på vår web-TV fra Sarons Dal-hallen som begynner kl. 18:40 med Stevnestudio før Pastor Øystein Gjerme fra Bergen taler. Det blir også sang med Monica og Håvard Kilvær.

Se hele debatten her:

{snippet video|92002}

Se bilder fra debatten:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157634638418642/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Sommerstevnet 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter