“Kallet er her” – ny bok om Rune Edvardsen

I en ny bok om lederen for Troens Bevis Verdens Evangelisering møter vi et stort menneske som har et kall til å forkynne kjærlighetens budskap til verdens nødlidende.

bok rune webI boken som er helt fersk fra trykkeriet, kommer vi tett på Rune Edvardsen. Han deler sine personlige tanker om livet, sine utfordringer og store arbeidsoppgaver. Du vil få lese familiens åpne og ærlige beskrivelse av ham. Dessuten er det tatt med innspill fra nære og gode venner som kjenner Rune godt.

Sten Sørensen, forfatter av boken, kan fortelle at tittelen er tatt fra den sterke scenen som utspant seg i Afrika da Runes far, Aril Edvardsen, døde av hjerteinfarkt. Året er 2008 og Rune har nettopp vært sammen med Aril under en stor kampanje på Zanzibar. Aril og hans mor Kari har reist til Mombasa for å hvile ut noen dager, mens Rune reiser videre til Kongo. På flyplassen i

Entebbe i Uganda får han en tekstmelding om at Aril er syk. Da han går om bord i flyet får han meldingen at Aril er død. Da Rune og Kari senere står på likhuset utenfor Nairobi ved Arils side, blir det en svært sterk stund. Kari sier: Rune, pappa er ikke her. Så snur hun seg og ser Rune inn i øynene mens hun sier: “Rune, kallet er her. Det er ikke borte. Kan du kjenne det?”

Det er dette kallet Rune har gått inn i. Kallet til å ta kjærlighetens evangelium til verdens unådde. Rune er særlig opptatt av dem som har en vanskelig bakgrunn, og som lever i fattigdom og krig.

Boken tar for seg både Runes oppvekst, livet hans i dag og tjenesten har står i etter at han tok over ledelsen for Troens Bevis i 2008.

I forbindelse med bokutgivelsen er det flere som har lovord om bygdegutten med det store hjertet for andre:

Med din fantastiske evne til å kommunisere sine hjertesaker på talerstolen og gjennom riksmediene, har Gud åpnet en dør for Rune til det norske folk.

Egil Svartdahl

Typer som Rune er gull verdt for Norge. Alt som forandres i verden skyldes enkeltmennesker. Alle kan ikke være som Rune med hans energi, men vi trenger slike som ham.

Erik Solheim

Rune står for noe og vingler ikke etter folkemeningen. Han er en real mann som du kan kjenne deg trygg på.

Leiv Gunnar Skiftun, Sokneprest i Kvinesdal

Rune Edvardsen har vist hjertelag for mennesker som har det vanskelig. Det viser hans engasjement i den tredje verden. Jeg har stor respekt for hans medmenneskelige verdier, der nestekjærlighet og solidaritet er viktige byggesteiner.

Jens Stoltenberg, Statsminister

Rune Edvardsen er en mann som lever sitt liv i pakt med de kristne grunnverdier. Som forkynner og medmenneske har han betydd og betyr veldig mye for mange mennesker, både i inn- og utland. Rune er et varmt menneske som har inspirert meg stort i mitt arbeid, og jeg har svært stor respekt for det arbeidet han og hans kone Sølvi står i

Knut Arild Hareide, KrF-leder

Bestill boken om Rune Edvardsen:

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter