IMI og Troens Bevis inngår samarbeid

IMI Kirken i Stavanger og Troens Bevis går inn i et nytt samarbeid der IMI vil følge opp Troens Bevis sine innfødte evangelister i Kambodsja.

Troens Bevis har helt siden Aril Edvardsen sin tid samarbeidet med andre menigheter. Men vanligvis er det Troens Bevis som har formidlet støtten fra andre menigheter til Troens Bevis sitt arbeid ute i feltet. Det som er nytt nå er at det er IMI Kirken og Normisjon som vil følge opp misjonsarbeidet til Troens Bevis i Kambodsja.

– Med dette legger vi opp til en ny type samarbeid, fortellere administrasjonsleder hos Troens Bevis, Glenn Tønnessen.  

– Før har det gjerne vært menigheter som har valgt å støtte oss. Nå satser vi på gjensidig samarbeid og vil støtte andre.  

Til Kambodsja
Troens Bevis har en storsatsning på gang i Sørøst-Asia med planer om å starte arbeid i en rekke nye land i regionen. Flere nye innfødte evangelister er allerede på plass i land som Himalaya, Laos og Vietnam. Rune Edvardsen ønsker også å støtte innfødte evangelister i Kambodsja.

Både IMI Kirken og Troens Bevis fokuserer på å utruste og støtte til innfødte evangelister som kan drive arbeidet og plante nye kirker fremfor å ha nordmenn stasjonert i land der de virker. Da Normisjon og IMI Kirken allerede har etablert arbeid i Kambodsja, vil de nå følge opp arbeidet med de innfødte evangelister som Troens Bevis samler inn støtte til.

Konsert
Den første delen av samarbeidet skjer til høsten da Troens Bevis vil arrangere en stor konsert i IMI Forum den 19. oktober. Med kjente navn som forhåpentligvis vil trekke mye folk, håper Troens Bevis å verve 200 personer som vil gå inn med 500 kroner i måneden til evangelister i Kambodsja. Det vil bety fast underhold for 200 evangelister. Det er disse evangelistene som IMI Kirken vil følge opp.

Ny tid
– Dette er samarbeid over gamle skillelinjer, sier Martin Cave, pastor og leder for IMI Kirken til Aftenbladet. Det hele startet med at IMI Kirken tok kontakt med Troens Bevis for å bli inspirert av det de gjør rundt i verden.

– Tradisjonelt har klassisk misjon hatt sine meninger om Troens Bevis og Sarons Dal. Den tiden er over. Den rause holdningen vi har møtt i Sarons Dal gjør sterkt inntrykk.

– Avtalen er at de gir oss pengene de selv hadde tenkt å bruke i Kambodsja, uten restriksjoner. Vi skal være Normisjon. Vi skal ikke bli som de. Dette er raushet. En slik måte å tenke på er rimelig radikalt, sier han til Aftenbladet.

Martin Cave tror det kommer av at Troens Bevis sitt overordnede mål er og nå folk med den kristne troen.

– Da er det ikke så viktig hvem som gjør arbeidet, og denne gangen ønsker de å heie på oss.

Kan vokse
– Jeg tror at dette er første etappe i noe som kan bli ennå større, sier Glenn Tønnessen.  

Etter planen reiser Rune Edvardsen og Martin Cave i august sammen for å møte kirkelederne i Kambodsja.

– Vi ønsker å sende nye signal ut i det norske kirkelandskapet: – Sammen er vi sterkere, sier Glenn Tønnessen.

Les også hva Dagen skriver om samarbeidet med IMI Kirken.

Ta gjerne kontakt med oss dersom din menighet ønsker dialog om samarbeid.

Kontakt oss:

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter