Stevnet fyller 50 år!

Med taler som utfordrer, ett politisk debattmøte og eksepsjonelle rapporter fra misjonsarbeidet, er alt klart for det 50 års jubileet i Sarons Dal.

{snippet video|91966}

– Selve 50 års jubileet blir markert siste lørdagen under Sommerstevnet. Da har vi mye fint på programmet. Vi vil minnes de flotte stevnene som ligger bak oss og folkene som gjorde dem minneverdige. Men vi kommer allikevel til å bruke mest tid til å se på det som ligger fremover, presiserer Stevnesjef Sten Sørensen.

– Hvordan har stevnene forandret seg opp igjennom årene?
– Troens Bevis har alltid vært tilpasningsdyktig. De har alltid talt inn i tiden det gjaldt. Aril Edvardsen ville alltid være opp til dato med det som skjedde i Guds rike, men også ute i samfunnet. Så jeg tror jeg kan trygt si at stevnene har alltid vært tidsaktuelle for tiden vi lever i, enten det var for 40, 15 eller 7 år siden. Og slik blir det også i år, et stevne som taler inn i vår tid anno 2013.

Hva tror du det er som fremdeles trekker tusenvis av familier til Sarons Dal?
– Jeg må si at for 8 til 10 år siden gjorde vi noe som viser seg å ha vært en veldig rett satsning til rett tid. Vi satset på barna og de unge. Gjennom Planetene i Sarons Dal har vi brakt inn de helt unge og den unge foreldregenerasjonen. Mange av dem kom hit som barn med sine besteforeldre, men vi ser også helt nye familier som reiser langveis fra til Sarons Dal på grunn av det solide barnetilbudet som vi har klart å bygge opp. I år hadde vi 750 påmeldte barn allerede i begynnelsen av juni. Det synes vi er helt fantastisk, og vi er stolt over å ha fått til en synergi mellom generasjonene på Stevnet.

sten web artikkel 2Hva slags høydepunkt bør vi ikke gå glipp av?
– Jeg synes jo hver dag under stevnet er et høydepunkt, og jeg vil si at alle talerne er gode. Alle har gode og viktige budskap. Men vi vet jo at Egil Svartdahl trekker mye folk, og jeg ser også frem til å få besøk av Jens Petter Jørgensen som ledet Oase bevegelsen i 20 år. Det er han som skal tale under vårt felles nattverdsmøte siste søndagen under Stevnet. Konserten med Carola onsdag kveld vil nok også appellere til mange. Ellers har vi et politikermøte som skal være en paneldebatt. Vi har fått løfte om at sentrale politikere fra forskjellige partier vil komme, og det blir en unik anledning til å spørre de forskjellige partiene hvor de står med henhold til saker som bistandspolitikk, solidaritet overfor samfunnets svake, grunnleggende verdier og ikke minst, hva som blir annerledes om de får regjere. Og jeg presiserer at folk fra alle partier og politiske ståsteder er velkommen. Sarons Dal har alltid vært kjent for å være romslig og vi har rom for mange meninger!

Hvem vil ha utbytte av å komme på Stevnet?
– Det blir jo spesielt flott for barnefamilier, men jeg vil si at alle vil ha utbytte av Sommerstevnet. Det blir gode taler, fin musikk, sosialt fellesskap. Digg-teltet tilbyr igjen flere kvelder med god mat og hyggelig underholdning etter kveldsmøtene. Og for våre misjonspartnere er det jo en svært viktig uke da de blir oppdatert om prosjektene de støtter og den rike frukten de er med på å høste inn for Guds rike. Da ser vi spesielt frem til å høre fra Rune Edvardsen som har mye spennende og nytt å dele fra vårt store satsningsområde i Sørøst-Asia.

Og du da, hva ser du frem til?
– Ja, jeg er jo en mann som er veldig glad i møter da, sier Stevnesjefen og ler, – så for meg er det nok møtene fra morgen til kveld. Det blir fest for meg!

Du kan lese mer om Sommerstevnet ved å klikke her. Der kan du også se hele stevneprogrammet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter