Bibelen er årets bestselger i Norge

Time kunne fortelle i begynnelsen av juni at Bibelen har tatt en av Europas mest sekulære nasjoner med storm og blitt årets bestselger.

Det internasjonale nyhetsbladet Time skriver at den store interessen for Guds ord i Norge følger det seks timers lange teaterstykket “Bibelen” som har trukket et publikum på 16 000 i løpet av tre måneder i Oslo.

Representanter fra den norske kirken ville ikke gå så langt som å kalle det en åndelige oppvåkning, men de sier at de ser den nye interessen for Bibelen som bevis på at den fremdeles resonerer med folket i et land der kun en prosent av en befolkningen på fem millioner går i kirken.  

“Tanker og bilder fra Bibelen påvirker fremdeles hvordan vi opplever virkeligheten,” sa forfatter Karl Ove Knausgård til Time, som er en av flere berømte nordmenn som har hjulpet til med språket i den nye bibeloversettelsen.

Time kan fortelle at norske akademikere er heller ikke overrasket over den store suksessen til teaterstykket eller den nye bibeloversettelsen, og forklarer at tro regnes som noe svært personlig i landet der staute nordmenn regelmessig søker stillhet og ro fra bylivet i små hytter ute på fjellviddene, langs sjøen eller i heia.

“Kirkegang er en dårlig måte å måle troen i Norge på, forklarte Thorgeir Kolshus ved Universitet i Oslo til Time. – Tro er en veldig privat sak for nordmenn.

Anne Veiteberg, forlagssjef i Bibelselskapet, sier at den økende innvandringen til Norge nok også er en medvirkende faktor. Over 258 000 immigranter har bosatt seg i Norge bare i løpet av de siste seks årene. Den Norske kirken beregner at rundt 60 prosent av immigrantene er kristne, mens resten er muslimer, buddhister eller hindu.

– Nå som vi blir konfrontert med andre religioner, er nordmenn blitt mer interessert i sin egen tro, mener Anne Veiteberg.

Time påpeker at det kan ha hjulpet at flere kjente personer har medvirket i oversettelsesprosessen i tillegg til at den bibelutgaven er blitt lansert i forskjellige utgaver, med rosa, lær eller dongeri omslag for tenåringer, og bryllupsutgaver og mer sofistikert design for voksne.

– Den er lettere å lese, sier Biskop Helga Haugland Byfuglien til Time. – Teksten blir ikke overtolket.

Boken har solgt nesten i 160 000 eksemplarer og var Norges bestselgende bok i 2012.

Les hele stykket ved å klikke her.

Få misjonsmagasin gratis i posten:

Beklager! Tjenesten er desverre ikke tilgjengelig på mobil og tablet.


{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter