Støtter voksende arbeid i Jordan

Misjonsleder og predikant Kjell Haltorp er nettopp kommet hjem fra Jordan. Han forteller om et voksende arbeid der mange muslimer blir frelst.

– Irbid er den tredje største byen i Jordan. En universitetsby med 50-60 tusen studenter fra mange steder i verden. Det er kort vei til den syriske grensen og Genesaretsjøen i Israel. Dette er området hvor Jesus kastet ut 6000 demoner av en mann, forklarer Kjell Haltorp idet han fortsetter:

– Jeg har jobbet med pastor Bolis i 18 år, og det var noen år at jeg syntes at fremgangen var liten. Men pastor Bolis er en trofast bønnens mann, og da Per K. Rønhovde og jeg kom igjen til byen for halvannet år siden, hadde det skjedd et gjennombrudd. Vi ble grepet, og lite ante vi da at menigheten skulle stå i spissen for å hjelpe rundt 500 syriske familier med mat og klær. Det betyr rundt 2000 mennesker, sier en begeistret Kjell Haltorp.

Dette er et stort og krevende arbeid der det trengs tro og arbeidsinnsats. Før var lokalet på stedet for stort, nå er det for lite. Troens Bevis bidrar med viktig støtte og hjelpen har stor betydning.

De fleste som søker hjelp er muslimer. Pastor Bolis Abadeer sier at muslimene merker kjærligheten fra menigheten, samtidig som de mottar evangeliet. Mennesker blir frelst, helbredet og hjulpet til ånd og hånd.

Misjonsorganisasjonen «Reach The Nation» som predikant Kjell Haltorp leder hadde en større konferanse i Amman i påsken. Det deltok ledere fra Egypt, Libanon, Syria, Irak, Israel og mange fra Jordan. Det var menigheten til pastor Khalil Halaseh som stod for det praktiske opplegget. Menigheten har gjennom en ti-årsperiode tredoblet seg. Her har «Reach The Nation» hatt noe av sin hovedsatsing i Midtøsten. Pastor Gunnar Jeppestøl og Kjell Haltorp delte på undervisningen og talene i møtene.

– Søndag 1. påskedag ble en historisk begivenhet for menigheten i Amman. Den norske ambassadøren i Jordan, Petter Ølberg med familie kom og overvar hele gudstjenesten. Årsaken til kontakten med ambassadøren var en arrestasjon av meg i landet for rundt ett år siden. Dette førte til kontakt med ambassaden. Ambassadøren uttrykte at han ville komme og høre meg preke når jeg kom tilbake til Amman. På grunn av boken «Veien til Gud» på arabisk/engelsk, ble jeg stilt for retten, men det gikk jo bra, sier Kjell Haltorp med et smil.

– Ambassadøren ble invitert til å åpne det nye menighetssenter som stod der gjeldfritt. Det er et «Troens Bevis». Det ble en skikkelig fest, og konferansen avsluttet søndag kveld, hvor Gunnar Jeppestøl talt. Mange kom til tro også denne kvelden, sier Haltorp oppglødd.

– Husk at dette er et muslimsk land, men de troende er frimodige og fulle av kjærlighet. Misjonsgruppen bestående av 11 personer fra Norge, hvor Per K. og Sølvi Rønhovde var reiseledere, reiste takknemlig hjem etter å ha sette Guds store nåde i Midtøsten, avslutter Kjell Haltorp, som blir å treffe under Sommerstevnet i Sarons Dal. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter